Подароци во семејството

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сите се радуваме кога ќе добиеме нешто како подарок, без разлика дали по некој повод или не.
Како е во вашето семејство? Дали си подарувате без разлика дали станува збор за некој роденден, годишнина, прослава и сл.? Или, има ли некој посебен шмек во подароците добиени/дадени без никаква причина?
Пример излегувате и налетувате на нешто што мислите дека би му се допаднало на некој член од семејството, го купувате и си го замислувате изразот на лицето кога ќе се израдува тој на кој сте му купиле.

Бујрум:)

znam deka cesto dobivam pokloni :) posebno od majka mi iako sum veke golem :) a cesto davam pokloni na brat mi vo paricna vrednost :))
toj poklon mu e neophoden ako moze da se kaze za poklon
ubavo e koga ima na nekogo da podaris nesto.. makar i sitnica.. taa sitnica ke ukrade nekoja nasmevka :))

НАјчесто добивам облека како подарок од мајка ми бидејки го знае мојот вкус и знае дека никогаш нема да погреши.А од татко ми најчесто добивам пари за подарок и тоа немора да има некоја причина.Мора да признаам дека повеке ми подаруваат отколку што подарувам:kesa:

Некој добива подароци некој шамари некој нема што да добие некој нема од кого да добие и така....досадно е бе луѓе смислите некоја подобра тема:nesvest:

Често давам и добивам поклони.
Најчесто со брат ми си поклонуваме,т.е.он ми поклонува,ама не сум јас крива,за машки нема ништо убаво:toe:
Татко ми слабо стое со поклоните,а на мајка ми често знам да и купам некоја ситница,а обавезно за роденден и за 8ми март нешто поубаво.
Не за друго,после цел месец на никој нема да праве муабет:kesa:

Епа често давам често зимам:)..
Ако дадам јас , и они дават .. ако не дадам јас и они пак ке дадат:back:

Аххх.. од моиве преку цела година добивам подароци....сторого само љубов...немаме некоја навика да си купуваме подароци без или со некоја причина. Обично ако излезам во град и видам нешто убаво си го купувам за мене :) малку себично делува но тоа е реалноста кај мене..

Па давам а и зимам подароци..Е сега поводи има многу.Од послушност до роденден..

Општо не сакам многу подароци. Несакам некој да се троши за мене иако на секој подарок се радувам како дете. Така да...

ЈАс мислам дека постојат пет јазици (начина) на кои искажуваме љубов (било каква, кон партнер, родител-дете, сестра, брат...). И еден од нив е давање подароци. И колку подаруваме зависи од тоа кој за нас е приоритетен јазик на кој покажуваме љубов. Јас на пример сакам да подарувам. По срекен сум кога подарувам отколку кога добивам. Сакам да подарувам без причина, повод и особено среќен ме пратавт добиени подароци без повод. :smir:

Обожавам да подарувам! Помалку сакам да добивам подароци, затоа што омилено ми е чувството кога со саати ќе бирам подарок погодувајќи го вкусот на личноста која треба да го добие. Многу ми е мило кога го одберам подарокот, кој, судејќи според изразот на личноста што го добива , е оној вистинскиот :-)

Vo nasata familija obavezno ima podaroci za bozik, rodenden,den na zenidbata(sekoja godina), a isto cesto pati cvekje od moite deca,ili soprug. Ne mora i nikakov povod da ima za pokloni. Goleminata ili cenata na podarokot ne se vazni, vazno e vnimanieto sto se obraka na covek.:smir:

Во семејството никогаш си немаме давано подароци а ниту сум примала,не се замарам,ако и подари некој некој поклон ке му вратам а ако не не:toe:

Најдобар поклон за мене е некој пијалок или цвеќе. На сестрами бидејќи имаше проблеми со тежината и купив кафе Вита Голд за еден месец. Пресреќна беше и тогаш и сега:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom