ПМФ

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
ПМФ е супер факултет. Јас таму завршив географија, но имав и сеуште имам добри пријатели што се таму.
Професорите се доста коректни, не се искомлексирани, ако си учиш ќе си положиш:helou:

Ај некој шо знај повеќе нека објасни нешто за смерот интернет и мобилни технологии. И која е разликата меѓу три годишни и четиригодишни студии.

Razlikata e vo zvanjeto koe stoi vo diplomite. So zavrseni cetirigodisni studii se steknuva zvanjeto Diplomiran inzener/profesor(zavisi od smerot) po informatika - za soodvetnata nasoka. So zavrseni trigodisni studii se steknuva zvanjeto Diplomiran inzener po informaticki tehnologii - za soodvetnata nasoka.
I trigodisnite imaat pomal stepen od cetirigodisnite.
Sto sakas da znaes za smerot? Btw, toj smer e popularen

Ако има некој запишан на Применета Физика - Астрономија или знае како е таму, ме интересира , бидејќи може да се запишам таму следната година. фала

Слушнав дека во ПМФ оделот за информатика книгите 80% биле на англиски :tapp: па точно или не

Слушнав дека во ПМФ оделот за информатика книгите 80% биле на англиски :tapp: па точно или не
Да, на англиски се голем дел.
Во прва година, на првиот час еден професор убаво си кажа. Услов за секој кој сака да студира тука е да знае англиски и математика. Се друго што треба, ќе научи во текот на студирањето.

Да, на англиски се голем дел.
Во прва година, на првиот час еден професор убаво си кажа. Услов за секој кој сака да студира тука е да знае англиски и математика. Се друго што треба, ќе научи во текот на студирањето.

Кажи која е највисока зграда у Скопје да скокнам од неа те молам:nesvest:

Кажи која е највисока зграда у Скопје да скокнам од неа те молам:nesvest:
Колку си песимистички настроен.
Немора да се фрлаш од зграда, доволно е да дојдеш на пмф :))

Колку си песимистички настроен.
Немора да се фрлаш од зграда, доволно е да дојдеш на пмф :))

И од ПМФ да скокнам а??:pos2::pos2::pos2: Се зезам ке видиме :)

Abe knigite jes da se na angliski ama mozes da ucis od predavanjata i auditoriskite vezbi. Kolku samo studenti ima koi nemaat vrska angliski (ni vo sredno ne ucele:uvo:) pa polagaat ispiti.

Ја имаат објавено и конечната листа...ајде колеги се гледаме во октомври:smir:

Некој погоре спомна дека 80% од книгите на ИИ биле на англиски.Стварно ли е толку голем процентот или е помал?
Размислувам дали да се запишам таму на вториот уписен рок, но англискиот ме мачи.Отсекогаш бев одлична англиски, но помислата да учам од книги на англиски јазик...ме плаши доста.:jaj:

Некој погоре спомна дека 80% од книгите на ИИ биле на англиски.Стварно ли е толку голем процентот или е помал?
Размислувам дали да се запишам таму на вториот уписен рок, но англискиот ме мачи.Отсекогаш бев одлична англиски, но помислата да учам од книги на англиски јазик...ме плаши доста.:jaj:
Не е страшно, нема што да те мачи тоа. Ќе одиш на предавања, ќе запишуваш од професорот и после од тоа можеш да учиш. А за понови генерации има и доста преведени материјали, така да нема што да му мислиш. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom