СП 2014 - Група Г (Германија, Португалија, Гана, САД)

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Еве веќе од следната Orlando и New York City FC ќе влезат. MLS има квалитет, да, но премногу го прават во стилот на NFL, NBA... Дури има draft, а како што сите знаеме не испаѓаат од лига тимовите, значи не е promotion-relegation system. Тоа барем на мене не ми се допаѓа.
Toa ti e toa, franchise, ako imash pari ke uchestvuvash...Dosadno e edni pa isti timovi od godina vo godina

За националниот дрес се игра за престиж,а не за пари.Малку пари направија по клубовите,па уште и од репрезентацијата да црпат пари.Којзнае во какви услови им живеат нивните жители,а тие сакаат пари да цицаат.Убаво рече некој секој кој игра за пари во репрезентацијата треба да се лансира во вселената.Ебате циганите.Они пак Камерун за малце немаше да присуствуваат на светсково за тие премии :facepalm:,колку фудбалери има на светов што се би дале да учествуваат на мундијалов,а тие се циганчат за некакви си премии.

Поарно они да ги зимаат парите отколку лоповите во федерација, секако премиите што им ги даваат се помали од заработката која ја носат за федерацијата од СП.

За националниот дрес се игра за престиж,а не за пари.Малку пари направија по клубовите,па уште и од репрезентацијата да црпат пари.Којзнае во какви услови им живеат нивните жители,а тие сакаат пари да цицаат.Убаво рече некој секој кој игра за пари во репрезентацијата треба да се лансира во вселената.Ебате циганите.Они пак Камерун за малце немаше да присуствуваат на светсково за тие премии :facepalm:,колку фудбалери има на светов што се би дале да учествуваат на мундијалов,а тие се циганчат за некакви си премии.
Па федерацијата добива огромни пари од ФИФА за играње на СП. Зошто дел од тие пари да не се раздели на фудбалери, кои се најзаслужни за тоа што федерацијата ги добива тие пари?
Хрватските репрезентативци пример добија по 140к евра секој за играње на СП.

Не се секирајте.:ROFLMAO:

bTgJBdU.png

Па федерацијата добива огромни пари од ФИФА за играње на СП. Зошто дел од тие пари да не се раздели на фудбалери, кои се најзаслужни за тоа што федерацијата ги добива тие пари?
Хрватските репрезентативци пример добија по 140к евра секој за играње на СП.
Mi se chini sekoja reprezentacija dobiva 9 mil.dolari za uchestvo.

Клинсман пак ја пее химната на САД . :eek:
а зошто да не ја пее? од почит е тоа, и Хицфелд ја пее на Швајцарија, и Капело ја пееше на Англија...

а зошто да не ја пее? од почит е тоа, и Хицфелд ја пее на Швајцарија, и Капело ја пееше на Англија...

Да играш против својата земја , барем сега да се воздржеше од пеење на химната . Озил не ја пее германската , тој фатил американската да ја пее . За мене тотално глупо.

И јас исто на 12ката со Србија коа играв пред секоја утакмица ја пеев Боже правде облечен у одело. :cool:
И освоив Европско и со татко ми пиво пиев облечен у дрес на Видиќ а он у маица Четници север 91'.:icon_lol:

Да играш против својата земја , барем сега да се воздржеше од пеење на химната . Озил не ја пее германската , тој фатил американската да ја пее . За мене тотално глупо.
Леле, ептен голема навреда :) Во Германија е навреда данок да не платиш, не химна на друга земја да пееш. На Клинсман фудбалската федерација на САД му го носи лебот на маса и го почитува тоа, за него Германија овие 90 минути е противник кој треба да го совлада, не е земја на потекло. Нека си го вработат Германците ако им пречи.

Некст левел шит- поставување од страна на судија :ROFLMAO:

Леле, ептен голема навреда :) Во Германија е навреда данок да не платиш, не химна на друга земја да пееш. На Клинсман фудбалската федерација на САД му го носи лебот на маса и го почитува тоа, за него Германија овие 90 минути е противник кој треба да го совлада, не е земја на потекло. Нека си го вработат Германците ако им пречи.

Клинсман е германска фудбалска легенда и не личи да пее друга химна дали било од почит или не. :)
Но разбирам некои ги фаќа синдромот на американизирање штом живеат подолго во САД , ама пак на некои не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom