Internazionali BNL d'Italia 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за Енди, конечно докажа дека ите како знае да одигра напаѓачки, го имаше Рафа, ама против Рафа посебно на "шљака" и минимално опуштање може да те кошта натпревар. Докажа исто дека знае добро да игра и на песок, иако во минативе години имаше неколку срамни изданија. Јас само се надевам дека ќе влезе во форма пред РГ, и посебно пред Вимболдон, и конечно да се врати во формата во која беше до пред повредата.

Дечки (за Надалистите), не знам за вас, али мене преку тасе ми се овие навидум изгубени мечеви па враќање назад и победа после 3 саати игра... Па дај една победа сигурна, асална, без да пукаат нерви. Него, до сега сите мечеви на турниров на ист начин ги добива, утре мислам дека ќе пројде ама во недела ако налета на Новак, ми делува дека ќе доживее катастрофа, со него тешко дека вака ќе ја сврти играта. Ова е дуел што искрено во моментов не го посакувам, за прв пат до сега сметам дека Рафа не може да го добие Новак, не само на турниров, туку во овој моментален тениски период. Ако грешам супер... Србинот го игра најдобриот тенис во моментов, да не беше заебанцијата со зглобот и Монте Карло ќе беше негов, последниот дуел со Рафа видовме како заврши, едноставно се оди во негов прилог за да го земе турниров.
Денеска Мареј извади добра тактика против Надал, на шпанецот му беше спас првиот сервис да иде во поле зашто на вториот Енди го јадеше начисто, и тој ја превземаше контролата. За честитање му е таа храбра игра на Мареј, штета што ретко тенисериве се решаваат да сменат нешто и да ризикуваат. Физичката спремност и менталната секогаш му биле јаки на шпанецов, па после одма се виде разлика при подобрување на сервата на Надал, Мареј не беше надмоќен па шпанецот можеше да ја игра својата игра, форхендот не му се виде денес, но од каде успеа да ги извади тие удари со бекхендот :confused: слично како на РГ против Новак, прошла година, кога ги чистеше линиите со бекхендот. И дај нека прекрати пауза меѓу сервирање, треба повеќе да го опоменуваат и мене ме нервира тој сегмент од играва негова. Hot shot-от на Надал за рибрејк при 3-4 за Мареј :cuc:

Не им е сеедно и на нив сепак тешки услови има во цела земја и починати граѓани,па не им е баш до водење на утакмиците со некој повесел тон.
Де бре, па прееска кога играше Новак не му се приметуваше тоа во тонот баш, цело време беше дивно и сјајно, по некој наврат и савршено, додава нов збор Вишко... Него пре би рекол дека е уморен, се уби од коментирање, али од друга страна тврди дека ова е најдобар меч годинава на земја а коментираше како да го гледаме Гаспаров против компјутерот.

Стефан одбери си аватар :)
rafael-nadal_2.jpg

:)

Сара Ерани- една од најинтелигентните девојки на турот, тениски гледано секако.

Дроп-слајсот на Раонич за брејк топка го остави Новак у прашалници...

Новак ненормално пасивен денес, додека Раониќ фантастичен, агресивен и одлично погодува.

Тоа е тоа, Раониќ ја нема потребната спортска дрскост, нешто што ниеден тренер не може да ти го вгради. Ноле го украде вториот сет и мислам дека приказната околу победникот е завршена. :)

Последно уредено:
Очекувано беше после добиениот втор сет(помалце среќно) за Џокович,да почне да игра подобро во третиот сет и да го добие мечов.[DOUBLEPOST=1400340546][/DOUBLEPOST]Ненад Зимоњич и Даниел Нестор ги победија браќата Брајан и се пласираа во финалето во Рим,после еден интересен меч и спасена меч топка во третиот сет.

Последно уредено:
se provleche Novak denes ,moshne mlitavo igrashe,spin ta spin,trebashe povekje ramen forhend,moshne losh game plan vo prv a posebno vtor set.Koga vide deka se mu odi na Raonich vo prv set trebashe da menuva neshto vo vtor .Milosh so vakov servis go frustrira maksimalno,isto i Isner,a Nadal a nema taa maka,kulira i si drzi svoj servis i ne se plashi da odi setot vo taj brejk,dodeka Djovak se useruva vo taj brekot.Mnogu oscilira ebago,do vchera go esapev za glaven favorit na RG ama po deneshnovo blamiranjea i po toa Nadal kako igra nema da e chudo Nishikori da osvoi RG ,

Да ти ебам мечот во кој раониќ на 90% од брејк топките погаѓаше асови или сервис винери. Вакво нешто само на Новак му се случува таков малер да биде. Играта на Раониќ беше фрустрирачка така да не се согласувам дека Новак играше слабо како што наведовте вие. На сервисот на Раониќ воопшто не доаѓаше до размени. На втор сервис сервираше преку 200км/час. А и погоди најмалку 10 линии со 1-2мм закачена линија. Страшно. Кој и да играше ќе полудеше. Но сепак Новак си го дочека моментот.

Добра игра на Ана во вториов сет,се надевам дека може да продолжи во исто темпо и во третиот.

Некој да каже како изигра Рафа? Гледам преубедливо тепал, да бидам искрен не очекував ваква партија денес, со оглед на тоа колку осцилираше во текот на турнирот...

Некој да каже како изигра Рафа? Гледам преубедливо тепал, да бидам искрен не очекував ваква партија денес, со оглед на тоа колку осцилираше во текот на турнирот...
Денеска покажа одлична игра. Пак беше оној Рафа од лани на шљака. Со играва утре е фаворит па ќе видиме каква стратегија ќе има Новак на едно вакво негово издание. Ако сака Новак да му се спротивстави ќе мора да игра јаки спинови инаку ништо не прави. Според мене Рафа е доста ранлив на спин игра а не рамни удари како што се мисли. Очекуваме многу интересно финале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom