Санос со 400 нови автобуси

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.307
sanos.jpg

Фабриката за производство на автобуси „Санос“, в понеделник, на маса пред премиерот Никола Груевски и пред градоначалникот Трифун Костовски, ќе ја стави понудата да врши јавен превоз низ скопските улици за што ќе побара да му се издаде лиценца.
Ова е трета понуда во изминативе девет месеци, која „Санос“ ја доставува до владата. Првите неуспешни преговори беа за продажба на автобуси, при што 35 отсто од вредноста беа холандска донација.
- Со новата понуда не барам ниту денар од државата. Барам само право да можам да извршувам градски превоз со 400 нови, најмодерни и еколошки автобуси. Инвестицијата е 60 милиони евра, а ќар ќе имаат и граѓаните и државата - вели Славе Распашковски, сопственик на „Санос“.
Тој објаснува дека автобусите ќе бидат приспособени за влез на мали деца и на изнемоштени стари лица бидејќи имаат низок под, ќе возат по пониска цена од сегашната, со можност да се плаќа според бројот на станици на кои се вози патникот, ќе користат еколошко гориво, како и дека ќе бидат климатизирани и ќе нудат безбедност во сообраќајот. За производство на автобусите, за кои со странски партнери се обезбедени парите, ќе се вработат 1.000 лица, а ќе се ангажираат и домашни фирми. Сопственикот на „Санос“ вели дека автобусите ќе бидат фискализирани и дека од секој билет ќе се плаќа данок, наспроти сегашниот паушал.
- Досега во Градот не е пристигнат предлог за приватен јавен превоз. Ако се достави вакво барање, градското Одделение за сообраќај ќе го разгледа и ќе го достави на разгледување во Градскиот совет, кој всушност е надлежен за одредување на автобуските линии за приватните превозници - велат од градското одделение за односи со јавност.
Новите автобуси на „Санос“ би се вклопиле во возниот ред на ЈСП и на приватните превозници и би биле на местото на старите и дотраени автобуси. Во ЈСП веќе одлучиле кои 100 дотраени автобуси мораат итно да се заменат.
- “Шпиц“ - 15.01.2007

Дали Санос ќе успее да ни даде убав градски превоз и зошто властите не сакаат просперитет? :toe:

Јас мислам дека треба да се прифати и тоа под итно. Автобусите се катастрофа! Единственото нешто што му фали на Скопје се подобри автобуси.
Ќе им е**м бабите ако не прифатат

JuveFan напиша:
Јас мислам дека треба да се прифати и тоа под итно. Автобусите се катастрофа! Единственото нешто што му фали на Скопје се подобри автобуси.
Ќе им е**м бабите ако не прифатат

Ти бабите, јас нешто помладо..
Како и да е, не би требало (смеело?) да се одбие ваква понуда. Ем пониски цени на билети, ем даааалеку подобри/поубави автобуси (кои ќе го поправат расипаниот имиџ на скопскиот јавен превоз), и тоа без ништо да се плати. Нека го ликвидираат ЈСП, па нека дојдат овие на нивно место.

Не знам што се чекало 20 години да се сменат автобусите во државава...

Понудава од САНОС е екстра и мора да се прифати ! Само се плашам од оние структури кои постојано ги штитат интересите на факинг ЈСП

-=}{VLATCHE}{=- напиша:
Понудава од САНОС е екстра и мора да се прифати ! Само се плашам од оние структури кои постојано ги штитат интересите на факинг ЈСП

Епа тоа е. Нејќат конкуренција:toe:

Одма да се прифати понудата,ги гледам многу ми се европски така да малце чудно ќе ми биде да не ги гледам оние автобуси што се распаѓаат,али дали ќе прифатат,наводно Трифун прифатил али...:raz:

Fala bogu da im tekne da napravat podobri avtobusi od ovie skapanive preku glava mi e.Iako i tie brzo ke gi iskrsat i isckrtaat zasto nemame kultura.

Zemzela напиша:
Одма да се прифати понудата,ги гледам многу ми се европски така да малце чудно ќе ми биде да не ги гледам оние автобуси што се распаѓаат,али дали ќе прифатат,наводно Трифун прифатил али...:raz:
:pos: И мене ептен ќе ми биде тешко без старите од 70 година аЛи добро очувани, скоро нови. Се гледам себе пре капија на ЈСП со табли за протест, како барам да се вратат или барем во луна парк атракција да направат и место вовчето, автобус на ЈСП и тоа со оние нивни шофери(57мица убедливо најлуди ги има, а сум се возел со сите бројки), Фанџо ала... :motor:

јеее више кога ке се качам во афтобус не си го ризикувам животот :) :)

Aj се кладиме дека (сигурно) нешто ќе најдат и нема да ја прифатат понудава?!?

Sebastian напиша:
Aj се кладиме дека (сигурно) нешто ќе најдат и нема да ја прифатат понудава?!?
Нееее.. јас мислам дека ќе ја прифатат... јас би ја прифатил.... не е толку лоша :P

И јас ја подржувам идејата на Санос за нови автобуси, стварно кога више нејќат да изградат трамвај нека мењаат тоа аутобусите за да не изгине некој у тоа старудиите.

Cekajte....nesto ne mi e jasno , a koj ke gi plati avtobusite ?????
Od kaj im pari na SANOS ....voda u oci nemaat, a vamu 400 avtobusi, koi 85-90 % se uvezeni komponenti i materijali, znaci treba kes za UVOZ.....aj rabotnicive ke rabotat za dzabe i ubavi vetuvanja ...nauceni se veke :):):)
Ako dobro se premisli podobro e da se uvezat kineski...ke dojdat mnooogu poeftini , a Bankive neka najdat sema za lizing so ova JSP i privatnite prevoznici.....

Public_Bus__LCK6120G_.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom