Магнети

• Креатор на темата Креатор на темата tekedot21
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 мај 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Не сум сигурен кај да ја ставам темава, нов сум затоа.
Од Битола сум и берам магнети веќе неколку години. Сите се скоро од странство. Да не знае некој од каде можам да земам уште магнети во Битолава?

Некој детаљ повеќе супер би било :)

на пр. берам магнети со различни форми/големини/намена
берам и електромагнети, феромагнетни материјали, магнети од стари звучници/мотори/степери/слично итн итн

можда нешто ќе најдеш по продавниците за електроника, ама не вервам дека досега не си ја разгледал таа опција.

Во право си, да бидам попрецизен.
Всушност берам магнети кои можат да се искористат за индукциски електричен генератор, затоа што ќе правам неколку во иднина.
Незнам дали има неодимиум овде, затоа обични (ќерамички така нешто)

Всушност берам магнети кои можат да се искористат за индукциски електричен генератор, затоа што ќе правам неколку во иднина.
Земи HDD отвори го и таму има еден многу силен магнет,направен од неодимиум.

Да не сакаш да правиш Перендев Мотор ? :):.. хахах нвм ... јас со пријател почнавме, остана уште осовината да ја средиме и да пробаме, најдовме магнети (permanent) 150комада доста големи, дијаметар 3цм одлични се.... туку веќе можеш да си купиш онлине од кинески продавници, евтини се , и порачувај ги по малку да не те царинат....(пред 1недела ми стигнаа 10тина комада) ...neodymium се, мн. јаки и стални (permanent)[DOUBLEPOST=1401647991][/DOUBLEPOST]
Да не сакаш да правиш Перендев Мотор ? :):.. хахах нвм ... јас со пријател почнавме, остана уште осовината да ја средиме и да пробаме, најдовме магнети (permanent) 150комада доста големи, дијаметар 3цм одлични се.... туку веќе можеш да си купиш онлине од кинески продавници, евтини се , и порачувај ги по малку да не те царинат....(пред 1недела ми стигнаа 10тина комада) ...neodymium се, мн. јаки и стални (permanent)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom