Инсталација на custom ROM

• Креатор на темата Креатор на темата C/S/F/L
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ич, не можеш да го брикнеш ако ги следиш инстукциите

-Factor Reset
-Wape Cache
-David cache
-Format system
-Format cache
-Format Boot
-Format preload
-Format Data
- Install zip

за по детално обрати ми се на пп ако си вмровец ич не ми ни пишувај

глеј го видеово ;) ова ти е др телефон но процедурата е иста кај сите скоро.

Инаку за информација ако го брикнеш ти е 900 денари, што тоа телефон не се исплаќа да го правиш,

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако некој правел инсталација на понов фирмвер за алкател ОТ916 нека ми ги каже инструкциите, чекор по чекор, има некои шпански упатства ама не ми е јасно.

Ако некој правел инсталација на понов фирмвер за алкател ОТ916 нека ми ги каже инструкциите, чекор по чекор, има некои шпански упатства ама не ми е јасно.
Во рикавери првен ке направиш нандроид бекап на моменталниот ром и го инсталираш другиот

Во рикавери правиш wipe data
Wipe cache
Format system
Format preload
И инстал зип

Sent from my GT-9505 using OmegaV28 rom and Tapatalk :)

Инаку за информација ако го брикнеш ти е 900 денари, што тоа телефон не се исплаќа да го правиш,

Sent from my iPhone using Tapatalk
А како можеш да го брикнеш само со менување на систем и боот партиција? Колку што знам телефонот можеш да го комплетно брикнеш на два начини, ако го гибаш боотлоадерот(негово префлешовање) и ако на сред флешовање на ром ја извадиш батеријата.
А тоа брикнување значи телефонот да не дава никакви знаци при притискање на повер копчето(ни вибрирање, ни лед, ни ништо како да нема батерија)
Ама во ниеден случај само со менување на ром телефонот не може да се брикне.
И дај не ги заплашувај почетнициве деветсто требало десетсто.
Ако ти застане само на логото телефонот и не бутира тогаш ребутираш рикавери и преинсталирваш дали сток или друг ром.
Дури и да флешнеш ром кој не е наменет за твојот телефон а е за друг телефон со ист процесор нема да се брикне целосно.
А за да се поправи тоа целосно брикнување кое го спомнав предходно, или ја менуваат цела матична во телефонот, или ја јтагуваат.
А со менување на ром односно систем и боот партиција, не верувам дека би се брикнал до тој степен, не барем за мојот телефон зашто јас нонстоп преинсталирвам, портувам ромови, и никогаш не ми се брикнал до тој степен, освен боотлооп. Сепак ова е мое мислење, ако грешам поправете ме, не велам дека ова што го кажав е 100 посто точно. :D

Во рикавери првен ке направиш нандроид бекап на моменталниот ром и го инсталираш другиот

Во рикавери правиш wipe data
Wipe cache
Format system
Format preload
И инстал зип

Sent from my GT-9505 using OmegaV28 rom and Tapatalk :)
Пробав да ти пратам порака да не гњавам тука, но не успеав, па ќе замолам за додатна помош. Дали сигурно ги имам сите овие горенаведени опции на телефонот, да не направам некој проблем ако нешто фали:D
Ако може подетално да ми објасниш од каде да ги симнам потребните фајлови со кои би ја завршил работата. Ако не смее тука, пиши ми порака. Фала.

Пробав да ти пратам порака да не гњавам тука, но не успеав, па ќе замолам за додатна помош. Дали сигурно ги имам сите овие горенаведени опции на телефонот, да не направам некој проблем ако нешто фали:D
Ако може подетално да ми објасниш од каде да ги симнам потребните фајлови со кои би ја завршил работата. Ако не смее тука, пиши ми порака. Фала.

ѕирни го видеото погоре што сум го поставил, тоа е цела процедура полесно здравје.

Благодарам на сите за помошта, успеав да го рутирам со оваа процедура:
Skini prvo ovo:
http://www.firedrive.com/file/BECD07C3C62DC777

Držiš volume down i priključiš telefon USB kablom. Kad ti Windows (ti imaš "osmicu", pa stvarno ne znam da li će raditi sa drajverima za sedmicu) prepozna telefon instaliraš iz Device menager-a drajvere iz foldera MTK USB VCOM Driver...(za Win7) Kad se to završi isključiš telefon sa USB-a.
Onda otvoriš onaj folder SP Flash tool, klik na scatter-loading i nađeš fajl MT65773_Android_scatter.txt u folderu koji si skinuo. Čekiraš opciju RECOVERY i klikneš na nju pa odabereš custom recovery OT916.img
Sad priključiš telefon USB-om opet klikneš DOWNLOAD.
Onda rar fajl Superuser-3.0.7... iskopiraš na SD karticu.
To je to iz ovog klipa:
https://www.youtube.com/watch?v=jlNp6yEadhY#t=124

A onda ispratiš sve iz ovog klipa:
https://www.youtube.com/watch?v=w4qzk-IDltQ

Mislim, poenta je da startuješ sa # i POWER dugmetom...

To je to, sad možeš da instaliraš Root checker i proveriš da li ti je telefon root-ovan, a onda preporučujem program Uninstall za sklanjanje svega onoga što ti ne treba. Dobro je što program radi savete i preporuke šta smeš da sklanjaš, a šta ne.
Се направив како треба, малце имав заебанции со драјверите, те ги препознава, те не ги препознава, сега телефонот е рутиран и успеав да испобришам еден куп глупости и да преместам неколку апликации на сд картицата. Сега следува инсталирање на custom rom. Сега тек сфаќам дека тоа се две процедури, сум мислел дека со рутирање добиваш и понов фирмвер/ром па со таквиот можеш да го командуваш телефонот како сакаш:pos:
Не знам кој ром е добар за мојов телефон alcatel one touch 916 обичен, не е дуал слим, некој на кој сигурно работат сите функции?

Некои телефони се малку гадни за S-OFF исто и мојот, HTC Sensation (Pyramid) и има the wire trick каде мора да поврзеш две точки на плочата.
Се останато е лесно, моментално веќе 3 месеци го возам со Cyanogenmod 11 и работи 5 пати подобро. Деновиве може и Sense UI 6 да му инсталирам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom