Metallica

• Креатор на темата Креатор на темата BrainCrasher
  • Време на започнување Време на започнување
oni za mene se edni od najdobrite metal izveduvaci na 80-setite i 90-desetite
denes se tapa

абе не збори така ... и ја мислев дека денес мејден се тепа у живо .. али коа ги видов у белград , не беше баш така !

Metallica за мене се закон група. Ги слушам често и сега за сега највеќе ми се свиѓа Enter Sandman :)

Frantic, St. Anger и Whiskey In The Jar ми се најомилени.
А, да и Motorbreath.

Иако не слушам којзнае колку метал, сепак Metallica многу ги имам засакано. Едни од најубавите песни според мене се: One, nothing else matters, unforgiven I i II, Mama said, Master of puppets, Fade to black, Enter sandman...

Мој најбољи другар :poss:

Респект за Turn The Page, иначе не слушам ваков стил на музика, знам онака неколку песни...:smir:

Леле ептен ги сакам Metallika...Многу ми се допаѓаат а како најдобри песни ќе им ги издвојам се разбира легендарната Nothing Else Matter како и не толку познатата Low Man's Lyrics....

Металика, дефинитивно легенди,иако мислам дека се паднати малку во формата последниве години. Им треба албум како Ride the Lightning или
And Justice for all за (по мое) да се вратат на стариот саунд. Но како и да е металика е тоа што е и треба да се респектира.

mmmmmmmmmm The Almighty Bungholioooooooooooo

металика за мене претставуваат бенд. едно време ги слушав ептен, али сеа не баш. инаку - Мастер Оф Папетс не е песна, ремек дело е. али препорака од мене: Слушнете ги Мегадет бољи се.

Metallica се супер бенд. Иако не сум многу по металот, ама нив ги слушам. Песни кои би ги издвоила се Fade to black, Seek & destroy, Unforgiven II, Turn the page. Extra се

Металика...од ко знам за мене знам и за Металика закон се типциве, прв бенд шо го иам сакано и го сакам уште и да не беа тие сега сигурно ќе се трескав на турбо фолк (блах) и не знам шо...одлични песни и за гитара (со задоволство ги свирам сите рифови и солази)значи сите песни ги обожавам, сите албуми ги имам ии луда сум по нив :) А вака песна шо ми лежит на срце најмногу дефинитивно Enter Sandman !!!!!!!! Респект за МЕТАЛИКА!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom