Духот и Крвта Христова, или на Александар македонски?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Да го ставеа Исус на местото на Александар на плоштад, ќе имаше обвинувања дека прават плагијат на статуата во Рио, како што имаше за портата. Боље Александар...

.
Такаречи.

Можеби следниов пример ќе ти помогне да сватиш.

Доаѓа еден пријател и му вика на другиов: а бе знаеш, можеби грешам, но оваа Ана е тешка ороспија.:noze:

Сфаќаш?

.
Па не ти е примерот баш во ред. Прво јас не ти зборам зад грб, второ изнесов аргументи од каде ми е тој заклучок и трето оставам место да го смениш моето мислење, но досега не се случи тоа.

П.С Реченицата е баш во трето лице за да не мислиш дека е лично навреда кон тебе, а исто така и доколку мислиш дека нема потреба да одговараш да го избегнеш одговорот.

Па не ти е примерот баш во ред. Прво јас не ти зборам зад грб, второ изнесов аргументи од каде ми е тој заклучок и трето оставам место да го смениш моето мислење, но досега не се случи тоа.

П.С Реченицата е баш во трето лице за да не мислиш дека е лично навреда кон тебе, а исто така и доколку мислиш дека нема потреба да одговараш да го избегнеш одговорот.

.

Шибајме на игноре роде и ќе си бидеш раат.

Живиот БОГ да те благослови и во срцето да ти ја одкрие Вистината.

Амин

.

.

Шибајме на игноре роде и ќе си бидеш раат.

Живиот БОГ да те благослови и во срцето да ти ја одкрие Вистината.

Амин

.
Нема везе. Ти реплицирав пошто имаше некоја заблуда дека сум упатил навреда кон тебе што не е вистина.

Само писмен човек.

.
Одсрце ти посакувам писменоста да ти послужи за просветлување на твојот дух, бидејќи тоа е и крајната цел на Писмото, писменоста и учењето!...(y)

Поздрав

ohrid1.jpg
[DOUBLEPOST=1397558410][/DOUBLEPOST]
Нема везе. Ти реплицирав пошто имаше некоја заблуда дека сум упатил навреда кон тебе што не е вистина.

.

Ти веруваш и зборуваш дека јас тролам - што не е вистина и мене ме навредува -
затоа во иднина на игноре листа да ме ставиш, те молам!...:)

Поздрав

.

Последно уредено:
болни луѓе сте ;)

Александар Македонски :D:D:D

Спирос ама имаат и некои заеднички работи: Александар е нарекуван Исандар(Искендер), Исус-Иса и двајцата умираат на 33 години.А има и некоја сличност и со Буда-Исидарта.Интересно е што Буда се појавува во човечки лик дури после походот на Александар во Индија.Името Искендер има исто значење со Исидарта :).

Спирос ама имаат и некои заеднички работи: Александар е нарекуван Исандар(Искендер), Исус-Иса и двајцата умираат на 33 години.А има и некоја сличност и со Буда-Исидарта.Интересно е што Буда се појавува во човечки лик дури после походот на Александар во Индија.Името Искендер има исто значење со Исидарта :).
Буда се појавува во човечки лик? Што не ќе почита човек. Гаутама Буда (Сидарта Гаутама) бил човек.

Буда се појавува во човечки лик? Што не ќе почита човек. Гаутама Буда (Сидарта Гаутама) бил човек.
Секако дека не бил божество,затоа и така напишав во човечки облик :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom