Информатичарот што го напушти урбаното живење

• Креатор на темата Креатор на темата whatto
  • Време на започнување Време на започнување
Класичен хипик. Ги има еден куп вакви по западот , и повеќето се емоционално оштетени луѓе.

gun.jpg

„Смртта на мојата девојка ме промени сосема. Постоењето ми изгуби секаква смисла. Не можам да се преправам дека ништо не се случило. Трагедијата го менува човекот, па сè што останува, сета смисла, е повторно да бидеш во контакт со себе. Ми се јави чувство дека морам повторно да се вратам на вистинскиот пат. Сега повторно си ја враќам душата. Онаа душа што сите ја губиме во градот.
:(

Испадна да го познавам човекот преку едни пријатели на моите. Девојката (мислам вереница) му умре и тоа му беше последна капка. Сега не е за зборење,но и јас после се како него кога на 40 и кусур години ќе останам сам без никого во живтотот би ми пукнал филмот и би си отишол така некаде да си избегам.

еден од многуте современи робинзоновци

Пуст остров. Бегање од своите гратски проблеми , шумни и прљави асфалти, толпа бучни луѓе и бескрајните колони од автомобили
Еден таков остров, вие и вашето јас ,сами меѓу палми, зелени дрвја , необично сино небо и посветли ѕвезди .Изгрејсонце и бел песок .Свеж воздух .Тишина, спокојство ..

David Glasheen- поранешен бизнисмен и милионер, кој после финансискиот крах осмислил радикална идеја да го смени местото на живеење .Ја зел жена си ,малолетниот син и куќето и го напуштил Сиднеј за да се насели на остров недалеку од Австралија .Но, семејната идила не траела долго, жената со синот уморена од неговите авантури -го напуштила а тој останал да живее сам со кучето
Тврди дека се изменил - почнал да ги цени простите ствари
Дејвид лови риба, се храни со овошје и сам приготвува пиво ...
Со помош на сончевите батерии, тој има можност да користи интернет и тргува со акции , посетува сајтови за познанства и активно бара жена која би отишла да живее на островот .
Но, животот на островот не му е бесплатен. И тој како и секој кој живее под кирија , така и тој плаќа годишно по 13.000 фунти. Но , власта во Австралија му го изнајмила островот за да направи од него рајско катче под определени услови да го облагороди островот за туристи, но изгледа „ништо од бизнисот“ па од 2000 година се тужакаат

ПУШТЕТЕ ТЕЛМА

ЗАВРШИ на крај фатив

Последно уредено:
Негова одлука си е дали ќе живее во град, село, планина. Ако го прави среќен и му е подобро во животот, нека си тера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom