Дали би биле среќни во рајот?

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ти одговорам веднаш на првобитното прашање, ДА, би бил среќен во рајот.
А како основни поими рај и пекол се синоними за духовно - умствена состојба на човековото битие по животен принцип.. која ескалира во некои повисоки или пониски нивоа на состојба на живот, во пред или после овој живот по кармички состав и законитости кои се универзални и управувани според космичките кодекси. Поздрав :)

.

Добро, ама за најважното што го интересира цапета, ништо не пиша. Има ли алкохол, секс , ... и слични ствари, таму?
smilie-gross_290.gif

.

.

Добро, ама за најважното што го интересира цапета, ништо не пиша. Има ли алкохол, секс , ... и слични ствари, таму?
smilie-gross_290.gif

.
Цапе цапета тро бз вз, тамо е мошне кул! Се е дозволено, нарочито вутра во комбинација со јаки жени, рап и мераклиски алкохоли. Па може нормално да се принесе како нешто најзначително и својствено во однос со рајот , мир , љубов и чиста мисла. / сексот како и сите други работи кои постојат на светов во правобитна цел се креирани како добро за човешството, сега у принцип брзините ни ги измешале и се наоѓаме помеѓу многу природни и неприродни сили, маси и енергии.. за тоа ќе говориме во некоја друга тема. Муабетот ми е сфатен, се надевам.. воздра :)

.
smilie-gross_290.gif

.
има едно христијанско трикче кое го користат ко ќе се во зорт па као “ако не е споменато не значи дека не постоело“ така и во Писмата нигде не стои дека НЕМА да има секс алкохол и дрога во рајот, дури и се наговестува дека барем алкохол - ќе се точи

29 И вам ви велам, оти отсега нема да пијам од овој лозов плод се до оној ден, кога ќе пијам нов со вас, во царството на Мојот Отец."
Матеј 26

(истото го повторуваат и Лука и Марко)

Ќе има и свадби или како вели во Откровение 19

19 И ми рече: „Напиши: Блажени се оние, кои се повикани на Јагнетовата свадба.” Уште ми рече: „Овие се вистински Божји зборови!”
а се знае дека свадба е маж со жена, пиење, јадење, музика, веселба...

Ајко знаеме и дека првото чудо на Исус со ке му се покажал на светот беше поврзано со алкохол , свадба (маж и жена кои стапуваат во брак) пијани гости... тогаш е јасно дека во рајот нема да недостасуваат ни жени ни секс ни алкохол ни добра забава.

има едно христијанско трикче кое го користат ко ќе се во зорт па као “ако не е споменато не значи дека не постоело“ така и во Писмата нигде не стои дека НЕМА да има секс алкохол и дрога во рајот, дури и се наговестува дека барем алкохол - ќе се точи

29 И вам ви велам, оти отсега нема да пијам од овој лозов плод се до оној ден, кога ќе пијам нов со вас, во царството на Мојот Отец."
Матеј 26

(истото го повторуваат и Лука и Марко)

Ќе има и свадби или како вели во Откровение 19

19 И ми рече: „Напиши: Блажени се оние, кои се повикани на Јагнетовата свадба.” Уште ми рече: „Овие се вистински Божји зборови!”
а се знае дека свадба е маж со жена, пиење, јадење, музика, веселба...

Ајко знаеме и дека првото чудо на Исус со ке му се покажал на светот беше поврзано со алкохол , свадба (маж и жена кои стапуваат во брак) пијани гости... тогаш е јасно дека во рајот нема да недостасуваат ни жени ни секс ни алкохол ни добра забава.
Што значи вака или така рајот е многу јако осмислен и ни ги задоволува порочните страсти со чело со најјакиот порок = жената. :) браво за муабетов! :)

Што значи вака или така рајот е многу јако осмислен и ни ги задоволува порочните страсти со чело со најјакиот порок = жената. :) браво за муабетов! :)
тоа не се пороци, сексот никогаш Исус не го проколнал или забранил. Доброто дупење не е против божјите закони. А за самиот Исус тој на полуупијани гости на свадба им создал уште пола тон вино да се допијанат. Пораката за пиење вино и знаците кои спасителот ни даде во врска со алкохолот се јасни - пијте дур има а ако кога ќе испиете се - набавете уште и продолжете.
Нема ни една причина ради која сексот и алкохолот не би биле присутни во рајот.

тоа не се пороци, сексот никогаш Исус не го проколнал или забранил. Доброто дупење не е против божјите закони. А за самиот Исус тој на полуупијани гости на свадба им создал уште пола тон вино да се допијанат. Пораката за пиење вино и знаците кои спасителот ни даде во врска со алкохолот се јасни - пијте дур има а ако кога ќе испиете се - набавете уште и продолжете.
Нема ни една причина ради која сексот и алкохолот не би биле присутни во рајот.
Се согласувам 101% со тебе цар, тоа што го кажуваш е вистинското и само вистински ќе го препознаат срањето! :)

Во рајот си по дифолт среќен, тоа е поентата.
Интерено дали Рајот е подесен за секој човек различно или е one-size fits all?
Сакаш да каеш дека моментот чим стапиш у рајот те пука еуфорија и чуство на исполнетост и не ти требаат оние лоши злобни мисли кои се само рефлексија на твојот страв?
Може и не сакаше да кажеш ама ја кажав.
И има смисла.

Т.е. ќе ми има смисла акко ('p' ако и само ако 'q') у рајот се дозволени сите оние фетиши што ги иам. Од нив не се откажувам.

Среќата нема врска со било што што е надвор од тебе, таа е ствар на состојба. Така да која состојба ќе си ја "земеш" таков ќе бидеш во моментот.
Having realised the Self, nothing remains to be known, because it is perfect Bliss, it is the All.

Т.е. ќе ми има смисла акко ('p' ако и само ако 'q') у рајот се дозволени сите оние фетиши што ги иам. Од нив не се откажувам.

Фетишите бе лепотен, нив да ги чуваш.

И јас не би се откажал од фетиши, мојот рај ќе биде по цел ден фетиши и по некоја дрога ту и тамо :rolleyes:

Ја би бил ного сречен ако има ракија и ного џенцки.
А и најважното да не го заборавам, ако може да ми дозволат да бидам нудист и заедно со некоа јапонка да скокаме на трамполина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom