Вистината за Методија АнТонов - Ченто

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Методија Андонов Ченто еисто така еден голем доказ кој ги побива бугарските пропагандистички теории за тоа дека Македонците биле измислени од страна на србите.

Инаку Методија Андонов Ченто и прадедо ми биле добри пријатели, баба ми е жив сведок на неговите чести гостувања во нејзината фамилијарна куќа во прилеп. Токму поради тоа и ќе биле и баба ми и останатите нејзини сестри за малку убиени од страна на Коминтерната, нејзиниот братучед Даре Џамбаз е тој што ги спасил од коминтеновскиот режим.

Неможам да ги изгледам сите делови. На некои ми вика Failed...

606 напиша:
Неможам да ги изгледам сите делови. На некои ми вика Failed...
Пробај откога ќе ти каже failed да го пуштиш уште еднаш...најчесто може...

Со наредбата за за ликвидација на Ченто од страна на продолжената рака на Коминтернета, која била строго против секој вид на борба за обивање на кој и да било комунистички систем кој оневозожува осамостојување на еден народ, му е нанесена една многу голема штета на Македонскиот народ.

Ги исгледав првите 3 , четвртиот дел не иде нешто.

Изгледа дека УДБА, КОС и ОЗНА сеуште функционираат прискриено, се смаем, дај среди ова ако можеш Трн.

TpH_Bo_OkO напиша:
Пробај откога ќе ти каже failed да го пуштиш уште еднаш...најчесто може...

Сега неможам да ги отворам ниту оние кои предмалку ги гледав. Може серверот не е добар...или мојата конекција. Ако имаат и другите ваков проблем, може да ги ставиме на друг сервер YouTube или нешто....

Odlicna tema i odlicen dokumentarec, mislam deka treba i film da se napravi za negoviot zivot i negovata dejnost.

606 напиша:
Сега неможам да ги отворам ниту оние кои предмалку ги гледав. Може серверот не е добар...или мојата конекција. Ако имаат и другите ваков проблем, може да ги ставиме на друг сервер YouTube или нешто....
Од Јутуб се инаку...:)

вау!
ја не сватив зошто го апсат, за превласт?

Ченто, гласамо за важну ствар - Тито!

Јел, гласаујемо за уједињену Македонију? - Ченто!

- Не данас, а можда и никад неќемо! - Тито

Ондак, мени је важнија ова цигарета - Ченто

На гласање за ФНРЈ уставноста!

1945 година!

Ми кажа дедо ми! Кој знае кој сум знае дека не лажам!

Ете читајте го постот на Гарфилд па ќе ви стане јасно.

Памтам малечка ко бев имаше книга како ефтин роман која ја даваја бадијала со некој весник дали беше Нова Македонија не се сеќавам точно и беше негова биографија напишана со согласност на неговите роднини и памтам дека ми беше жал за неговото страдање и дека резил како го третираја во држава за која тој душа даде.

Site privilegii koi trebase da bidat na cento gi iskoristija komunjarite KOLISEVSKI I TEMPO.A i kiro gligorov e izrod makedonski,zatoa vo 1960 vozese shevrolet,a CENTO skapa zatvor za ideja.....

Garfield напиша:
Ченто, гласамо за важну ствар - Тито!
Јел, гласаујемо за уједињену Македонију? - Ченто!
- Не данас, а мошда и никад неќемо! - Тито
ОндаК, мени је важнија ова цигарета - Ченто

на гласање за ФНРЈ уставноста!

1945 година!

Ми кажа дедо ми! Кој знае кој сум знае дека не лажам!

Da povtoram, ova prepukuvanje se slucuva megju Tito i Cento pri glasanje za noviot ustav na povoena Jugoslavija!

Centо i Tito i ostala bratija se na cigara-konsultacija, a site vleguvaat vo sala koga Tito mu se obraka na Cento da vleze i toj!

Znaci neka vi e jasno sega na site vas koi ne znaete.

P.S. Inaku dedo mi go znaese licno Cento (plus e eden od porotnicite koi go osuduvaat, 7-ma porota, im se zakanile deka ke gi snema kako prethodnite 6 poroti, a se zakanile deka i decata ke im gi odzemat, togas i Cento stanuva i veli:

- Drugari, osudete me, jas znam deka ke odam raboija, ne mora i vie, ve molam!)

I taka nataka, mrmorecot ja vitkase cokoladata, a Makedonija ostana razedineta kako da e tugja, a ne nasa drzava, tatkovina....seuste razedineta, oci si iskopavme, grobovi neznajni na komsiite im stokmivme, nie, samite, makedoncite, sme grobari na makedonskata idnina i samosvest!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom