Очила, цвикери, наочари ....

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Imam dva para ne se skapi ama zatoa epten mi se svigaat i super mi stojat,gi nosam sekogas koga ima sonce i ne planiram da davam mnogu pari zasto i ovie mi se super.

LouWeed напиша:
EJ ljuge,mi treba pomos/sovet.........

ja kalpav mutav idiot si gi skrsiv naocarite i sea mi trebat novi.....

dajte predlog za dobar opticar (ili mozebi ima nekoj megju nas so e oppticar/ka)
ja sum malce izguben koa treba da odam niz grad za da kupam cvikerki,deka ke mi se prvi u mak....gi merat li nasite opt. ocite????deka sigurno ke mi treba pak povise diop...... :cry: :cry: :cry:
dajte nekoj sovet ili kazete iskustvo kade da odam za da mi napravat ubavki naocarcinja.
THANX unapred
sePoznavajci go tvojot mizicki stil koj btw e slicen so mojot:) toplo ti gi preporacuvam ovie:

Ben Sherman -cenata mu e malku solena(za nashi uslovi:() okulu 100 us ,problem e samo dali ima vo republikava btw ben sherman ti e brand po tvoj ukus veruvaj mi:))
Izvini za kasniov komentar sega prv pat ja vidov temata

Посакуваните
baseline.jpg

Ја пред недела дена купив еден пар Сержо наочари.
Досеа, најприкладни за мојата огромна глава. :)

SAKAM DOBRI CVIKERI ONAKA BAS MI SE TOP...ama mnogu se skapi tie sto mi praat merak..da gi imam parite bi gi dala...ama vaka...ke se zadovolam so toa sto mozam da si go dozvolam...

Niedni naocari ne mi stojat,zasto iam retardiran oblik na facata,samo edni malce,neznam so marka se EVITA PERONI pisue na niv.

Како да ги изберета правите наочари за себе :)

Еве неколку совети, кои ќе ви помогнат:

1. Ако сте со квадратна форма на лицето, потрбно е да избегнувате тенки и рамки со агли. Облите рамки ќе компензираат со изразената вилица. На вакво лице одговараат рамки со извиена линија кај веѓите и ако се со темна боја во горниот дел на рамката.

2. Луѓе со лице во форма на срце треба да имаат рамки малку пошироки во долниот дел, со права хоризонтална линија без да се многу високи. Добро стојат и рамки со наклон од слепоочието нанадвор кон јаболкниците.

3. За издолжено лице одговараат тенки рамки со неправилна форма, поширока во долниот дел.

4. За округло лице побарајте рамки со агли со права линија кај веѓите, потемни в горниот дел.

5. Ако имате овално лице, вам ви одговараат секаков тип на рамки, обично со меки тонови.

6. За испакнати јаболкници потребно е да носите очила во комбинација од кафеаво-сино, метално-виолетово или метално-портокалева боја.

7. Ако имате долг нос, изберете рамки, чиј мост (делот, кој ги поврзува двете стакла) да биде понизок. Така оптички ќе го скратите носот.

8. Ако носот ви е мал и шпрт, купете рамки со висок мост.

9. За поширок нос изберете потемен мост – така оптички ќе го намалите разстојанието помеѓу разделените очи.
Добрата состојба на очилата зависи од начинот по кој се однесувате кон нив.

10. Секогаш ставајте ги со двете раце.

11. Не ги кревајте на челото, не ги симнувајте ниско на носот!

12. Не ги ставајте во џеб или во чантата без футрола!

13. И не седнувајте врз нив!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom