Indian Wells 2014 BNP Paribas Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мизерија, не се напаѓаат кратки топки пенали, а се игра на длабоки БЕКХЕНДИ на линија, кои се екстремно ризични, и не носат абсолутна никаква предност во поенот! срамота, 10 години да си играчиште, и да незнаеш како да завршиш поен, па и работата со нозе мизерија после 1 сет, од место игра, не се позиционира, него од место мава....:facepalm:

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
Kako ideshe,Federer sam se pobedi... :D

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

20 поклони од Ноле имаше за брејк, како и поколнет тај брејк, за што? за 5 неизнудени, резил!

Новак со ваква никаква форма да го победи Федерер во извонредна форма. ГРАМАДА ОД ЧОВЕК. Неоспориво

Tolku od prochueniot koeficient 2.50 za Roger. So srekja parite da si gi troshite. Shmirglajte se sea komotno :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Полека под завод, па и во пензија.... Ноле мочај си го :icon_lol:

so vakva nikakva forma da se osvoi masters , neprocenlivo . Shto bi bilo koga bi zaigral kako shto znae , dodusha denes malku zaigra vo tretiot set i zalichi na stariot Novak , da ne potseti oti ne zaboravil da igra tenis. Inaku , lekot protiv Federer se spinovite , zatoa Nadal go dominira tolku , eve i denes Novak baajagi go koristeshe top spinot i imashe efekt . Pobeda e pobeda , ama neshto ne mi naprai kejf , iskreno .Pod hitno treba da se menuva neshto , osobeno dvizenjeto , deluva mrzlivo , pospano

На крај се се сведува на тоа дека Новак го крена трофејот и му скина 1600 поени на Надал, се останато паѓа во вода. Никој нема да запамти дека Федерер изиграл најубаво, дека Надал можел подобро или дека Ноле со упола игра го земал турнирот. Што би било кад би било...
Добро што произлегува од досегашниве турнири е што Федерер игра многу подобро од лани, се надевам не е само моментален блесок!

Честитки за Ноле, Мајами ми иде одма после колоквиумите, има да се одморам со гледање тенис. :drk:

@Stefan-kobe чисто ме интересира, Федерер повреден ли е?
Не те сфаќам, зошто ова прашаање? И не, не е повреден.[DOUBLEPOST=1395015606][/DOUBLEPOST]
На крај се се сведува на тоа дека Новак го крена трофејот и му скина 1600 поени на Надал, се останато паѓа во вода. Никој нема да запамти дека Федерер изиграл најубаво, дека Надал можел подобро или дека Ноле со упола игра го земал турнирот. Што би било кад би било...
Добро што произлегува од досегашниве турнири е што Федерер игра многу подобро од лани, се надевам не е само моментален блесок!
Да, игра многу подобро али и он покажува слабости. Прв сет маестрален, после тоа хаотичен. До душа во третиот сет еден период и двајцата играа страшно, а и во дел од вториот, но сепак покажаа неконстантност и двајцата. Новак вака така зема титула, евидентен е напредок во однос на Дубаи и првите 2 меча тука, ама сепак далеку е ова од неговото најдобро. Ме изненади што не се радуваше на крај, прв пат у живот го видов ова од него, ваљда и последен...

Е јебемти тениската иднина кога Ноле во ваква форма зема Мастерс :facepalm:
А за Федерер едно 100000 фејспалмови да мавнам се малце.
Како бе после прв одлично одигран сет да паднеш толку? Колку ли пенали само промаши, зицери на мрежа. Во гемот кога го папа брејкот, даде 2 поклони, првото беше што не излезе на мрежа, за подоцна да го изгуби поенот, а подоцна и на празна страна, тој изгра во Ноле и овој нормално го прочита и му мавна пасинг. А да и ќе заборавев поенот од ранг на Шендрит Деари кога требаше САМО ДА ПРЕФРЛИ МРЕЖА и да земе поен на ПРАЗЕН ТОТАЛНО терен, а тој ја мавна во мрежа. Мислев дека конечно се врати стариот Федерер ама не, се врати оној другиот, Федерер од 2013та. Со ваква игра во Мајами како во втор и 3 сет, зависи од жребот ама 1/2 финале му давам максимум.

Boris Becker ‏@TheBorisBecker

Don't really understand ? 1player us playing best tennis of his life and other playing average..set all!??

Овој па цепеницава кога ќе одлепи нешто одлепено е.

Boris Becker ‏@TheBorisBecker

Don't really understand ? 1player us playing best tennis of his life and other playing average..set all!??

Овој па цепеницава кога ќе одлепи нешто одлепено е.
abe ne e daleku od vistinata , ti pravo Beker cepanica , bravos . Tuku posle mechot koga otide Novak kaj svojot tim neshto epten srdechno duplirano se izgushka so Vajda , kako da sakashe da pokaze koj e glavniot trener

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom