Indian Wells 2014 BNP Paribas Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Djokovic Crashes Dimitrov's Press Conference

0195ba37fdf9b16a62a9170c426dd6f6_XL.jpg

Novak Djokovic crashed Grigor Dimitrov’s press conference following their second-round victories Sunday night at the BNP Paribas Open, and quizzed the young Bulgarian on his favourite Sugarpova flavour.
Djokovic had just finished his round of post-match press and was exiting through the main interview room, when he stopped to join Dimitrov at the dais.
“Let's talk,” he said, in front of the room full of journalists. “My friend Grigor here, best looking guy on the tour. You don't need to talk about tennis too much. You had so much success this year, let's talk about your looks.”

:icon_mrgr:

Ѓоковиќ дрво, Надал дрво, Мареј за грев! Одлично, станува се подобро и подобро...
coffee.gif

Тебе интересен ти е со мизерни Новак и Рафа пред се? Јас сум првиот што сака поинтересн тур, ама сите да се во врвна форма и да нема повреди. Нека дојде Димитров или Гулбис и нека ги тепа Рафа и Ноле кога овие се на својот максимум па тогаш ќе зборуваме за поинтересен тур. Овакво нешто ако ти текнува му правеше Надал на Федерер таму 2005/2006 година, и Ѓоковиќ на Надал и Федерер година две после овие што ги набројав или Федерер на Сампрас на млади години... Вака ми е мука кога знам дека ако овие двајца се на својот максимум нема шанса да изгубат од никој, а кога се очајни жал ми е да ги гледам турнирите.

П.с. И Федерер го заборавив во последната реченица.

Па не можеш да заклучиш од прв меч на турнирот дека се мизерни, сепак подлогата од Дубаи и оваа не е многу слична, така да, треба малце време за прилагодување, тоа го изјави и самиот Новак.
Шознам, мене не ми е интересно на секој турнир на крајот да се наоѓаат првите четири фаворити за освојување на тој турнир.
Убаво е овака кога шаренее, без разлика кој во каква форма е, а можеби конечно и овие од вториот/третиот ешалон почнаа да играат тенис.
Федерер од четворицата моментално е во најдобра форма.

Да да ич не можам, Рио, Дубаи, Акапулко, Ротердам, ич не се показатели за тоа кој во каква форма е.
Laie_98.gif
Ноле вчера едно време имаше 14 неизнудени а Ханеску само три, на два пати спасуваше 15-40, каснеше на секој удар, ритерн не можеше да погоди и за малку ќе изгубеше сет од семоќниот Виктор Ханеску кој патем има 32 години и е поспор од мојата 90 годишна комшика.
coffee.gif
Надал вчера не го коментирам, ако убацеше бекенд во поле тоа беше празник за публиката, овации се слушаа насекаде.
coffee.gif

Одличен Мареј, по водството од 3-0 секако очекувано беше Весели да се врати па и да поведе со 6-5 во првиот сет.
coffee.gif

Marej mu place na Lajani a Jiri ne ja ni dopre mrezata

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Има надеж во овој Весели.... на земја мислам дека ќе гази исто .

Не, туку мерак ми е што Весели води и сакам да победи. Ако ме пратиш уште лани зборев за него на форумов и нон сто го пратев по Челенџерите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom