Дали на припадниците на МВР им е дозволен бесплатен градски и меѓуградски превоз?

• Креатор на темата Креатор на темата supertramp
  • Време на започнување Време на започнување
Патарини исто така не плаќаат...[DOUBLEPOST=1393665755][/DOUBLEPOST]
Можеби МВР плаќа нешто на ЈСП, слично како што Градот Скопје плаќа за пензионериве, па униформираниве цајкани без пари можат да се возат, ама да не вруваш.
Но кога ќе ги видам како „ асистираат “ при дигање на возила со пајаци црева ми се превртуваат
Еднаш се расправав со еден цајкан: Му велам, зошто ја дигаш колава, гледаш таа не представува пречка за сообраќајов
И знаете што ми рече: Го мрзело да пишува - полесно му било со пајак

Безобразни се, нам ни пишаа казна од 200 и кусур евра, зошто едната гума зафаќала дел од пешачки, а пешачки никаде обележано, :icon_lol: немало боја ќе се средело, углавном пешачки премин било тоа и наша вина што не сме внимавале. Не се за жалење полицајците, ќе излезат на автопат, ќе си се обезбедат со зејтин, брашно и што ли уште не за цел месец, а ова со контроливе во државава е маде голо, се знае кој кого ,,дери,,

Последно уредено:
А од каде знаеш дека сега е забрането. Има некој закон нешто.
И збораме за градски превоз а не за меѓуградски.
А и јас бев во АРМ не во ЈНА така да не бев така оддамна и тоа правило си важеше. Му покажуваш воена книшка на кондуктерот и чао пријатно. Никој никогаш не ми направил проблем, баш напротив и старешините ни сугерираа да ја користиме таа опција со јавен превоз. По некоја логика чим важело за обичен војник и се над нив, зошто да не би важело за полиција.
А па по некоја моја логика кога имаат во платата додаток за превоз веројатно тој истиот и треба да го платат.

Не само на МВР него и на судии,административци,разноразни државни шефчиња и остала паразитска багра.

Незнам дали е законски, но додека бев во Скопје приметив дека им е бесплатно :)

Униформираниве лица имаат бесплатен превоз. Незнам дали е законски или не, ама си тераат.
Од друга страна внатрешна контрола ти е инсталација која е тука само за да мачка очи дека постои.

Пензионери, малцинства и цајкани.Загрозени групи.

Инаку законски не е дозволено.
А законски не е дозволено ни да убиеш некого.

Патарини исто така не плаќаат...[DOUBLEPOST=1393665755][/DOUBLEPOST]
Абе ајде? Колку си сигурен? Порано пред 3-4 год да не се плаќаше ќе покажеш значка и шибај аам сеа не е така си плаќаа!
За автобус не е бесплатно, кој сака си плаќа кој тоа го злоупотребува.
Во врска што сеа пишуваат казни сообраќајцие и ги има насакаде , НАРЕДЕНО им е од МВР за да се напуни буџетот пред избори а не одма да се руга по полициајците, или вие сте најпаметни и знаете све што се дешава во нашата ни мила држава!

Имам видено цајкан како со легитимација во Струга "купи" лубеница од еден паркиран камион покрај пат.

Имам видено и такви кои плаќаат карта во ЈСП. Овие вториве се ендемски видови.

Па ние баш поради тоа ги ругаме , што место да трчаат по криминалците тие трчаат по поштениот народ.
Ти дали воопшто знаеш ти они како работат? Од кои примаат наредби ?
Неможат они сами да донесуваат одлуки.
Што сакате поише коа сите командири во станиците се партиски влезени што немаат никакво искуство за работа? А тие што имаат над 20 год стаж и не се партиски определи се утепуваат од работа секојденвно а нема никаков напредок за нив?

Абе ајде? Колку си сигурен? Порано пред 3-4 год да не се плаќаше ќе покажеш значка и шибај аам сеа не е така си плаќаа!
За автобус не е бесплатно, кој сака си плаќа кој тоа го злоупотребува.
Во врска што сеа пишуваат казни сообраќајцие и ги има насакаде , НАРЕДЕНО им е од МВР за да се напуни буџетот пред избори а не одма да се руга по полициајците, или вие сте најпаметни и знаете све што се дешава во нашата ни мила држава!

Ту фала што ми кажа не знаев. Јасно дека примаат наредби и ги извршуваат, ама многумина од и ја злоупотребуваат таа моќ што ја имат. Кога веќе се полни буџет, нека биде за сите исто, што не одерат и некое чиче со џипче што цепи на црвено, туку само мене што не сум носела кацига? Законите треба да се почитуваат, ама нека бидат за сите исти, барем тоа го можат. За патарина, може построго е сеа, ама знам дека пред тоа не плаќаа.

Ту фала што ми кажа не знаев. Јасно дека примаат наредби и ги извршуваат, ама многумина од и ја злоупотребуваат таа моќ што ја имат. Кога веќе се полни буџет, нека биде за сите исто, што не одерат и некое чиче со џипче што цепи на црвено, туку само мене што не сум носела кацига? Законите треба да се почитуваат, ама нека бидат за сите исти, барем тоа го можат. За патарина, може построго е сеа, ама знам дека пред тоа не плаќаа.
А зашто не носиш ти кацига ? Нормално дека ќе те казант не ми е јасно што сакте вие. казнуваат ако немаш упалено света ако немаш каиш секоја ситница! Барем кога знаете дека сеа е построго и казнуваат све живо и диво придржувајте се до законите.

Па требало да ја носиш , за твое здравје е тоа... шала на страна, казнуваат ама како ќе им се фати, е сега ако “тебе“ ти бил к'сметот јбг ама знам луѓе што им пишале пријава/опомена дека поминале пешки на пешачки на црвено... се е до џандарот а како што утврдивме многу од нив се во униформа радиреда, човечкото во себе го оставиле во цивилката или воопшто го немаат а кога се џандари мислат дека го фатиле ***** за двете и се прават богови... ја брукаат професијата....

А зашто не носиш ти кацига ? Нормално дека ќе те казант не ми е јасно што сакте вие. казнуваат ако немаш упалено света ако немаш каиш секоја ситница! Барем кога знаете дека сеа е построго и казнуваат све живо и диво придржувајте се до законите.

А зошто не е за сите исто?

Вработени луѓе во АРМ треба да плаќаат превоз во јсп бидејќи имам другарка која е вработена во АРМ на доста висока функција но сепак си плаќа превоз. За полицијата мислам дека додека е полицаец на должност може да се вози без пари во автобус е сега дали е пишано правили или некое непишано правило по кое си го практикуваат возачите на јсп, или пак на приватниве е тоа не сум баш сигурен. Реалната слика во Мкд е Полицаец никаде не плаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom