Дали на припадниците на МВР им е дозволен бесплатен градски и меѓуградски превоз?

• Креатор на темата Креатор на темата supertramp
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш дека не работат за празник,викенд ?
Aко работат повторно се на терет на стопанството и имаат празнична дневница која е три пати поголема,што не значи дека треба да имаат бенифицираан стаж и други општествени незаслужени привилегии.[DOUBLEPOST=1395618215][/DOUBLEPOST]
зборуваш сигурно за обичните џандари...
А што специјалците и инспекторрите да не рипаат во огин

Aко работат повторно се на терет на стопанството и имаат празнична дневница која е три пати поголема,што не значи дека треба да имаат бенифицираан стаж и други општествени незаслужени привилегии.[DOUBLEPOST=1395618215][/DOUBLEPOST]

Кога ќе им се даде наредба,да.А кој рипа ? ние од тастатура ?

и тие општествени бенефиции,не си ги даваат сами,туку како што кажав погоре-самите газди им ги даваат,за да имаат на кого да вртат кога ќе ги застане полиција или ќе направат некој прекршок,или синот/ќерката/внукот ќе заврши во марица.За бенефициите од државата,тоа кажи им го на власта,односно на цел свет,бидејќи секаде е така,односно кај нас најмалце се почитуваат полицајците и војниците,прашај како е секаде на друго место во светот...

95% од полицајците кои носат оружје, во текот на целата нивна кариера не го употребуваат истото.[DOUBLEPOST=1394624177][/DOUBLEPOST]

Па тогаш дај и на рударите да им се даде бесплатен превоз, и сите други привилегии.[DOUBLEPOST=1394624225][/DOUBLEPOST]

Да се способни пожарникари - ок. Ама сегашниве врска немаат од работата. Па уште и наградени да бидат.
*И сега треба да размислиме дали е тоа добро или лошо што 95% од лицата кои им е работа да го обезбедуваат јавниот ред и мир никогаш во целата нивна кариера не ги употребиле. Замисли само каква би била ситуацијата кога 95% од нив би ги употребувале секој ден.
*За рударите незнам дали имаат бенефициран стаж, мислам дека имаат ама можи и грешам. Мислам дека и професионалните шофери имаат бенефициран стаж ама искрено не сум сигурен. И што е до мене нека им дадат, немам против секој оној кој реално секој ден може да му биде последен да има бенефициран стаж и други бенефиции и привилегии.
*Колку кој пожарникар е способен е друг муабет, тука зборуваме за опис и опасности на работно место. И кога сме веќе тука сите адвокати се исто способни? сите лекари, сите професори, сите шалтерски работници итн.
Мене искрено најповеќе ми пречи што тука на позиции кои се во директна служба на јавниот ред и мир, безбедноста и такви слични работи се ставаат луѓе по етнички и партиски клуч а не по способност и заслуги.
Јас искрено скраја да е ако ми се запали куќата попрво би сакал да ми ја гаснат 10 пожарникари кои си ја знаат работата а се друга националност отколку 50 Македонци кои таму се од секакви други причини само не за да гаснат оган. Ова важи и за се друго што е од јавен интереси за добросостојба на државата и нејзините граѓани, било да се работи за полиција, пожарникари, војска , здравство итн.

95% од полицајците кои носат оружје, во текот на целата нивна кариера не го употребуваат истото.[DOUBLEPOST=1394624177][/DOUBLEPOST]

Знаеш ли под кои услови полицаецот СМЕЕ да посегне по своето оружје ? Посегнување т.е. вадење од футролата е исто што и употребување. Имаше случај каде полицаец фаќа крадец на лице место. Крадецот почнува да бега, полицаецот пука и погодува. Епилог : полицаецот се тресе да не биде обвинет за незаконска употреба на службено оружје. Не е баш се така лесно и едноставно.[DOUBLEPOST=1395802804][/DOUBLEPOST]

Знаеш колку пати се има десено Алфите конкретно да имаат дешавки со вооружени кримоси ? Еве тест да направиме. Земи пластичен пиштол, а јас ќе пријавам како демек со вистински пиштол шеташ. Кој прв ќе дојде на лице место ? :) Наредба е наредба и не може да се одбие. Специјалците ич да не ги спомнувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom