95% од полицајците кои носат оружје, во текот на целата нивна кариера не го употребуваат истото.[DOUBLEPOST=1394624177][/DOUBLEPOST]
Па тогаш дај и на рударите да им се даде бесплатен превоз, и сите други привилегии.[DOUBLEPOST=1394624225][/DOUBLEPOST]
Да се способни пожарникари - ок. Ама сегашниве врска немаат од работата. Па уште и наградени да бидат.
*И сега треба да размислиме дали е тоа добро или лошо што 95% од лицата кои им е работа да го обезбедуваат јавниот ред и мир никогаш во целата нивна кариера не ги употребиле. Замисли само каква би била ситуацијата кога 95% од нив би ги употребувале секој ден.
*За рударите незнам дали имаат бенефициран стаж, мислам дека имаат ама можи и грешам. Мислам дека и професионалните шофери имаат бенефициран стаж ама искрено не сум сигурен. И што е до мене нека им дадат, немам против секој оној кој реално секој ден може да му биде последен да има бенефициран стаж и други бенефиции и привилегии.
*Колку кој пожарникар е способен е друг муабет, тука зборуваме за опис и опасности на работно место. И кога сме веќе тука сите адвокати се исто способни? сите лекари, сите професори, сите шалтерски работници итн.
Мене искрено најповеќе ми пречи што тука на позиции кои се во директна служба на јавниот ред и мир, безбедноста и такви слични работи се ставаат луѓе по етнички и партиски клуч а не по способност и заслуги.
Јас искрено скраја да е ако ми се запали куќата попрво би сакал да ми ја гаснат 10 пожарникари кои си ја знаат работата а се друга националност отколку 50 Македонци кои таму се од секакви други причини само не за да гаснат оган. Ова важи и за се друго што е од јавен интереси за добросостојба на државата и нејзините граѓани, било да се работи за полиција, пожарникари, војска , здравство итн.