Дали на припадниците на МВР им е дозволен бесплатен градски и меѓуградски превоз?

• Креатор на темата Креатор на темата supertramp
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јули 2012
Мислења
93
Поени од реакции
89
Од секогаш ме интересирало прашањево и сум добивал различни одговори.
Дали постои некоја законска регулатива која им овозможува на полицајците бесплатно користење превоз ?

Превозот им е платен, али си ги искористуваат тие пари за друго, а се возат бесплатно. Нормално, ако шоферот одбие, ќе биде начекан некаде на автопат, ќе му најдат најмала забелешка и ќе го казнат.
Џандари, не негирајте! Ова сум го видела и чула од ваши колеги. Не генерализирам и не викам дека сите го прават тоа, но факт е дека се случува.
Поздрав.

На војската и полицијата им е бесплатно користење на градскиот превоз. Барем така беше кога јас бев војник.
Јас покажував само воена книшка и пријатно создравје, а за полицаец во униформа се подразбираше.

Слушнав приказни дека во поранешна Југославија ова им било дозволено со главна причина "јавно добро па дури и кога се у автобус".
Инаку конкретно секое мое возење од Куманово до Скопје среќавам полицајци што вака си тераат,
а да не збориме и за оброците по сендвичари, пекари итн.

Се им е дозволено, од паркинг до превоз

Шо не си појдов за џандар уште жалам, јас правен ќе завршувам овде... Ама немаше ни да ме примат, тоа е најпоразителното. :(

Па да не не им е?
Па незнам ама тоа спаѓа во злоупотреба на службената должност а и затоа да не се случуваат такви работи е измислена и внатрешна контрола која ги контролира неправилностите .....

Па незнам ама тоа спаѓа во злоупотреба на службената должност а и затоа да не се случуваат такви работи е измислена и внатрешна контрола која ги контролира неправилностите .....
:pos:

А ова е Македонија, не Белгија или Норвешка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom