Хемиско чистење на јорган или што?

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Дечки т.е. девојки ај кажете ми јорган на кој што пред некој ден ми поврати едно бебе каде и како да го исперам? На хемиско да го однесам ке го средат?

Ми е страв о машина за перење да не ми се направи целиот "тутки"

Имам јакна т.е. веке ја немам, со такво полнета како што се полнат јорганите (не пердуви, она другото) и од кога ја исправ во машина за перење ми се собраа целите тие на купови на одредени делови на јакната и сл.... и остана целата само на шушкавецот.

Башка, јорган, огромен е, кај да го сушам... а и на ова ладново многу долго ке се суши.

Ми е страв о машина за перење да не ми се направи целиот "тутки"

Имам јакна т.е. веке ја немам, со такво полнета како што се полнат јорганите (не пердуви, она другото) и од кога ја исправ во машина за перење ми се собраа целите тие на купови на одредени делови на јакната и сл.... и остана целата само на шушкавецот.

Башка, јорган, огромен е, кај да го сушам... а и на ова ладново многу долго ке се суши.
Ќе переш на пониска температура.

Зарем мислиш дека знам јас пониска или повисока темп. што значи и сл. :)

Ај малку по просто. Ако го однесам јорганот на хемиско, ке ми го средат, така?

Ќе переш на пониска температура.

Да, ќе ти го средат најверојатно, ама зошто да го носиш на хемиско кога можеш да го испереш во машина на пониска температура? Не е научна фантастика да ја ставиш машината на пониска температура...
coffee.gif

Би требало. Но, за да заштедиш на време и пари, стави го во машина, на температура од 45 или 30 степени. Ако не ти го собира во машина, тогаш носи го на хемиско. Или друга алтернатива, потешка, наполнија кадата со топла вода и маклу детергент и нека стои јорганот цела вечер во неа, нормално прво ќе го истриеш повратеното место убаво. И после ќе го сушиш подолго од колку да си го перел во машина, затоа што нема шанси да ја истискаш вишокот на вода, како што машината го прави тоа.

Не е нуклеарна физика машината друже па попросто. Имаш трклаце(или друг УИ) и подесуваш зависи од материјалот соодветна температура. Ако не знаеш за повисока/пониска температура не знам зошто воопшто си ја чепкал машината.

1. Имаш еден тон информации на нет
2. Викни ја комшиката/рандом женска личност ќе ти објасни на што треба да пазиш.

П.С Друга опција е хемиско, но тоа секако ќе те фати поскапо.

Ти изгледа си решил да го носеш на хемиско па де ова, де она.
Однеси го сигурно ќе го средат, ама можеш и дома да завршеш работа. Јас секогаш јорганот го ставам во машина на 30. Нема потреба на повеќе добро ќе се испере и така, плус машината ќе ја исцеди сета вода од него а грутки нема да се направат, барем кај мене до сега никогаш не се направиле.

Абе дојде жена ми и го пушти на 30 степени. Ете го сега се суши надвор, па ке видиме шо ке биде од кога ке се исуши.

И да, научна фантастика за мене е тоа тркалото на машината за перење. Башка па има и некој еxтра 4 дугмиња.... Али ова ви го кажува човек што до пред 1 година не знаеше да ракува со микро-то, мада и сега не знам баш најубаво. Али па за тоа рерната од шпоретот ја работам како луд. :)

п.с. знам и да пеглам ама и на пеглата треба некој тоа трkалцето да ми го поддеси прво. :)

UPDATE!

Вчера земав час за ракување на машината за перење од жена ми. И се откажувам. Или она нека ја ракува или мама ке си ја викам. ) Ми рече на почеток да почнеме со baby steps и ми вика дека за алиштата што се внатре се е поддесено и дека јас само треба да идам и да го свртам тоа тркалото да дојде на првото цртиче десно од нулата. И го свртев. И пак не почна да пере да и ебам мајката. И чекам, чекам, чекам, и не одам и соба да и кажам дека ништо не се случува бидејки ке ме дупи и она.... И нормално, ништо не се случи. Коа ми кажа дека едно оти тие екстра 4-те копчиња требало да се притисне, она што има PLAY на него. Епа да му ебам матер.....

p.s. 30 степена за јорганот има пеперутка на него. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom