Случајно нлитав на темава и читам за то кусурот по голема мизерија од келнерите и шанкерите мо МИСТИК Штип нема брате јас знам дека за дест дваест денари е ок ама како са ме избрукали пред две недели невидена работа ... ми доагааат другари од странство еден Швајцарија еден Италија влагаме наогаме место на шанк порацаме пијачка не услужува келнерот два пати бевме тројца енормна сума за пијацката бара па от таму ни кусур не вракаат али ок другариве не ни приметија а јас по што знаев сум навикнат и секој пат за истите пијачки различна цена ни кажува ај и тоа некако се збунија приателиве се смеевме пошто за нив и не беше проблем сумата ... после извесно време порачаме од шанкот две пијачки јас коњак другарот шток плака со петстотени денари и мизеријава замислету му врака цели ЕДИНАЕСТ денари десетка книжна и еден денар и се ке беше во ред ако не се навредеше другарот пошто веке испадна дека сме големи будали кои ништо не разбиравме и сме глупи ко магариња му вели на санкерот што е ова бе и тој му дава уште десет денари (не беа проблеми тиа неколку пари за другарите можеби замене да за нив не но мн се навредија пошто ги правеа глупаци) му ги фрли во очи тиа дваесет и еден денар се сврте и се насмеа .... искрено се засрамив од тиа мизериии таму али јбг.
На другарчиња од Холандија пивото по 300 му го наплатија. И то не еднаш , неколку тури.
Крш напраени беа ликојве и уз муабет ми викат другаров - абе многу скапо пивово овде

После ми текна шо е форава и јас одев да порачам па да видам дали ќе ми напрает превара.
Ретардирана работа , да земиш и од гла да му го тресниш пивото.
То го имат многу по нашево гратче Охрид, посебно во лето. Зато немат туристи , јас сум среќен шо помалце и помалце идет , редно е да му текнит и да ве освестет малку.
Дури и нас од Охрид шо сме пробвет да ни напрает превари. Мамата
Инаку правило во дискотека - Седи здрвен , намуртен , играње никако. Вака си најјака фаца и обавезно маче ќе фатиш.
Озбилен фраер.

Тапа е , таков ни е менталитетот.