Од Струмица си ако...

• Креатор на темата Креатор на темата Provenzano
  • Време на започнување Време на започнување
- се ежаш ка га слушаш песната за карневало.
- паркираш коолта точно пред PR.
- го познаваш "мафија" и можаш да се разбераш со него. :D
- си ги гледал сите клипови снимани у XP.

Od Strumica si ako...
1. slusas muabete cuvecte nemale pari, a deneska (sabota pazaren den) grado vrii od narod, kola do kola nemozes da se razmines (ne oti drugite denovi e poarno);
2. bel fasulj jades na Sv. 15 i na trimeri;
3. ak ne i dades pari na Nazareto, ke te pljune
4. na svadba regularno - fotosesija u parko do ezerceto
itn.. ima nogo za kazuvane :D

За 1 дај не заебавај. Четвртина од животот поминав у Струмица, а сопругот од пред некоја година почна да иде, за викенди. Во недела му е ќејф да вози, кола нема по улиците. Истиот ден се враќаме во Тетово, значи недела вечер, абе се отворено, од обична продавница до салон за теписи. Во Струмица во недела леб нема кај да земеш. А за 3 си у право, ми се гадеше од неа, јес да у последно време ја немам видено.

А за 3 си у право, ми се гадеше од неа, јес да у последно време ја немам видено.

Од Струмица си ако мојш да си го познјш комшијата сабајле (уф мглата).
Од Струмица си ако си роден тама :icon_mrgr:

Ако ги памтиш музичките желби и честитки на Вис и Интел: Снаата Петкана на свекрвата Миропа и посакува среќно заминување во Швајцарија со песната Иди не врачај се. :vozbud:

Ако знааш шо е Шкдм.

Ако викаш: Абе ој слики се на Бурчо.

Чујал си за Цртан Томо и Џота Пата.

На 1 август задолжително се качуваш на баиро.

Седел си на скаличките пред стоковната.

Секоо лето сакал - нејќал извртуваш барем по 2-3 круга на центаро.

И ако секоо тема на форумо поврзана со Струмица ја претвараш у chat. :D

Зошто кога ќе ја отворам темата Chrome ми дава Translate from Bulgarian ? :confused:

Зшто не си од Струмицу:ROFLMAO:

А ја ке га опишу цимера ми од Струмицу, лудак навлечеме на вино црвено а он сс мене прф пут пашна техаце(по његову жељу, да се разберемо)
Од Струмицу си ако жииш у Ноо Село hhhh
Oд Струмицу си ако лупаш пену за косу едн тон иако коса ти е дугачка и личиш на фацу од Брилјантин, онј филм од осмдести у Америку
Од Струмицу си ако ги штедиш студенски паре за да излаваш у петоко у Селект
Од Струмицу си ако те боли курем а не стомак
Од Струмицу си ако ти е Баба Ванѓа прабаба
Од Струмицу си ако се дружиш сс фтори братучеди
Од Струмицу си ако имаш комшију дилера за гане, а срам те да му потраиш да купиш или па стра те да не каже на тфои...
туј може и фејспалмче за овој задњно нели : )

Поздраф Цимо
Никад нема да забравиш кд те доведе у Куманоо на викенд нели? Вика што људи ке бесфа овој
Е да, од Струмицу си ако дојдеш у Куманоо и видиш дека муабет дека наише у Струмциу се дува ганџа си нема благе везе

Ако живееш кај св.15 а ти сметат "сељаците". Ама од Струмица бил он :pos:

За 1 дај не заебавај. Четвртина од животот поминав у Струмица, а сопругот од пред некоја година почна да иде, за викенди. Во недела му е ќејф да вози, кола нема по улиците. Истиот ден се враќаме во Тетово, значи недела вечер, абе се отворено, од обична продавница до салон за теписи. Во Струмица во недела леб нема кај да земеш. А за 3 си у право, ми се гадеше од неа, јес да у последно време ја немам видено.

Ова болдираното ти озбилно? Сите маркети и дуќани работат во Недела, барем до 4-5 поручек, некои и до вечер. Едно време пред 10тина години беше така да неможеш навечер леб да купиш, сега не.

А од Струмица си ако знаеш дека во Недела нема леб, па треба да си купуваш уште од Сабота.
Од Струмица си и ако на излеване не направаш со друштвото барем 5-10 слики и одма ги закачаш на Фејсбук за пријателто у real-time да бидат известани за твојо помин.
Од Струмица си ако на сликите на Фејсбук обавезно имаш коментар од мајка ти, тетка ти или баба ти.
Од Струмица си ако си фанаш женска и обавезно ја однесаш позади спортската сала или у Али Баба на скаличките.
Од Струмица си ако обавезно летно време со маторо организираш групни возенки низ градо и праваш глупости
Од Струмица си ако имаш јака кола и обавезно на раскрсницата кај Новата Болница врташ 3-4 круга така да те видат сите колку си моќен

To be continued...

Ако:
- Го познаваш Лазo Д'лгио
- Ако барем еднаш имаш заглавено во "Пепи" или "Шабан"
- Ако наместо Сеќира велиш Балтиа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom