Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Карбонара по оригиналниот рецепт со guanciale
Немав време за подобра презентација али ова е највкусната карбонара која ја имам направено.

Прегледај го приврзокот 327435

Прегледај го приврзокот 327436
Немам сретнато рецепт за Карбонара со лук. Ќе пробам
 
Немам сретнато рецепт за Карбонара со лук. Ќе пробам

Лукот служи само за арома. Три цели чешниња олупени и нагмечени ги оставам да се пропржат со сланината и ги вадам после 2-3 минути.
Знам дека не треба, ама мене ми додава шмек и скоро во секој рецепт со паста користам лук.
 
Немам сретнато рецепт за Карбонара со лук. Ќе пробам
А како поинаку? :eek:
Автоматски споено мислење:

Лукот служи само за арома. Три цели чешниња олупени и нагмечени ги оставам да се пропржат со сланината и ги вадам после 2-3 минути.
Знам дека не треба, ама мене ми додава шмек и скоро во секој рецепт со паста користам лук.
Јас ставам и оставам. Перверзија е во комбинација на сланина и пармезан.
 
А како поинаку? :eek:

Оригиналниот рецепт им е без лук ама со пекорино. Или многу често некој кажува 50% пекорино и 50% грана.
Јас подолго не купувам пекорино затоа што никој дома не јаде од што има малку силен мирис, иако според мене за паста е исто добро колку и пармезанот. Ако не и подобро.
 
А како поинаку? :eek:
Лук само во торта најверојатно не оди, ама, во Карбонара не го ставаат, барем не во рецептите што сум ги сретнал. Сепак, ќе пробам.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom