Град / регион со најдобар квалитет на живот

• Креатор на темата Креатор на темата Que
  • Време на започнување Време на започнување
Tutunski Kombinat Prilep
Mermeren Kombinat
Vitaminka
Euro-kompozit
Prilepska Pivara
Metalec
Pecatnica 11ti Oktomvri
Zito Prilep
Komfi Angel
Mikrosam

Sto se tie? Pickin dim?

Еве и ја да му кажам на вори и тебе дека се пичкин дим и тоа буквално, пичкин прапорец
тутунски - најголемата мафија и арамилак е тука, му се бројат деновите
Mermeren Kombinat грчки, јака фирма плата нз
Vitaminka ги даваш акциите од тате да те вработат за 10 000 и душа да ти извадат
Euro-kompozit ако земат ќе земат 4000ден плата и една од најпропаднатите фирми воопшто
Prilepska Pivara стабилни , релативно ниска плата
Metalec компир
Pecatnica 11ti Oktomvri ќе се затвора
Zito Prilep кажа некој погоре
Komfi Angel робовладетелство
Mikrosam робовладетелство, сите бегаат од таму

Елате прилеп овде е као у Норвешка
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 15:22 ---
Кое му е доброто на Битола? Тоа што има милион фабрики? Вработеност? Или тоа што половина град чека праи из Аустрелија за да пие кафе? :)

Иначе за Прилеп си потполно во право (y)

Битола е далеку подобра спрема прилеп, врти поголема пара

Еве и ја да му кажам на вори и тебе дека се пичкин дим и тоа буквално, пичкин прапорец
тутунски - најголемата мафија и арамилак е тука, му се бројат деновите
Mermeren Kombinat грчки, јака фирма плата нз
Vitaminka ги даваш акциите од тате да те вработат за 10 000 и душа да ти извадат
Euro-kompozit ако земат ќе земат 4000ден плата и една од најпропаднатите фирми воопшто
Prilepska Pivara стабилни , релативно ниска плата
Metalec компир
Pecatnica 11ti Oktomvri ќе се затвора
Zito Prilep кажа некој погоре
Komfi Angel робовладетелство
Mikrosam робовладетелство, сите бегаат од таму

Елате прилеп овде е као у Норвешка
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 15:22 ---

Битола е далеку подобра спрема прилеп, врти поголема пара
oti se trudis da objasnis jas ne znam, pa stanavme kolonija, iskoristuvanje na evtina rabotna sila, i mali deka veke znaat kako ide toa. Zatoa pogore konstatirav deka samo nekoj sto e ocigledno na droga veruva vo ova, fabrikosuvanjevo kaj nas.

:pos: воз има ... колкава предност :pos:

На времето возот беше голема предност и беа преполни сите возови,сеа немам појма како се ,се неам возено со нив повеќе од 10 години.а во постон за возот се зезав малку:D:D:D

На времето возот беше голема предност и беа преполни сите возови,сеа немам појма како се ,се неам возено со нив повеќе од 10 години.а во постон за возот се зезав малку:D:D:D
:pos:

Hvala svima za odgovore.
Najzanimljivije opcije mi se činu Bitola i Gevgelija.

Inače svakako želim da vidim što više Makedonije, još posebno one neobljudne regione.

Zanimljivo da nitko nije pomenuo Ohrid. Barem nisam vidio, jer moje kirilica nije baš top.

Крцаат возовите, гужва што да ти кажам. Посебно полни се во недела навечер коа студентите одат за Скопје и во петок кога одат накај дома (Прилеп,Битола).
Поправка: Не видов дека сте зборувале за друга линија. Веројатно исто е и таму, иако не сум сигурен зашто не сум патувал со него.

Hvala svima za odgovore.
Najzanimljivije opcije mi se činu Bitola i Gevgelija.

Inače svakako želim da vidim što više Makedonije, još posebno one neobljudne regione.

Zanimljivo da nitko nije pomenuo Ohrid. Barem nisam vidio, jer moje kirilica nije baš top.
Дека рече дека си бил во Охрид.

Дој си ти во Струмица. Еве кај и да е ќе ја делиме државата па и во Европа ќе си ако не земе Бугарија. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom