За битолчани: Дали градов ве гуши од досада?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Neznam za Falmingo jas od mladite sum :)

53505816.bitola1.jpg

Закон слика!

а бе дечки...не знам дали имате приметено ама секогаш кога РАЗМИСЛУВАШ дали ти е досадно автоматски ти е досадно.лично не сакам при крај на живот да ми текни дека младоста сум си ја поминал во жалење дека било монотоно,досадно,тапа и слично.во битола има доволно места за секој да излези.е тоа што многу луѓе сакаат да одат "кај шо е шемата :) " е друго.немојте да се презаситувате од работите.и на Ибица да излегуваш секој ден ќе ви стане досадно.не излегувајте цело време на исто место.менувајте.мене искрено никогаш не ми било до таа мера досадно за да ме фати монотонија.одам во кафич(има еден куп).не сакам кафич,одам во кафана(има исто еден куп),не сакам во кафана,одам на кино.не сакам на кино,одам на пелистер.не сакам на пелистер,се бериме дома со друштво.да не ги спомнувам помирните места како буре,ел греко,ла каза,метро,де ниро и така натаму.

муабетот ми е дека битола е доволно голем град за ако сакаш да ти биде интересно (без разлика дали сам ќе направиш,или друг ќе ти организира)

TheBlob напиша:
а бе дечки...не знам дали имате приметено ама секогаш кога РАЗМИСЛУВАШ дали ти е досадно автоматски ти е досадно.лично не сакам при крај на живот да ми текни дека младоста сум си ја поминал во жалење дека било монотоно,досадно,тапа и слично.во битола има доволно места за секој да излези.е тоа што многу луѓе сакаат да одат "кај шо е шемата :) " е друго.немојте да се презаситувате од работите.и на Ибица да излегуваш секој ден ќе ви стане досадно.не излегувајте цело време на исто место.менувајте.мене искрено никогаш не ми било до таа мера досадно за да ме фати монотонија.одам во кафич(има еден куп).не сакам кафич,одам во кафана(има исто еден куп),не сакам во кафана,одам на кино.не сакам на кино,одам на пелистер.не сакам на пелистер,се бериме дома со друштво.да не ги спомнувам помирните места како буре,ел греко,ла каза,метро,де ниро и така натаму.

муабетот ми е дека битола е доволно голем град за ако сакаш да ти биде интересно (без разлика дали сам ќе направиш,или друг ќе ти организира)

Така е.Се сложувам со тебе 100%. Никој не ни е крив што самите ние си викаме абе ај досадно е овде нема шо да се прај. Мислите дека Охрид во зима е поинтересно ко ке не работи ништо? Жив човек по улица едвај шета. Има многу начини да се организира времето вака или онака.

Јас не се согласував дека е така ама еве сега сфакам дека досадно е вкрајј нема кај да се оди поќе се исто па исто нема салам места се несто безвеза некој си се филмат, во сите кафичи каде што одат ете луге како мене има некаква пасивност ,апсурдност. МИслам дека ќе почнат да сфаќаат и другите луге и дека ке живни градот.

сеа ке виите за Велигден....крф ке биди

abe da mozi ke ima nesto, nema nekoj salam nastan nema koncerti nekoj interesni, ke dojdat estradnite peaci ke zapeat vo infinity i to e . Gliposti :)

епа бате не е секој ден Велигден:vozbud:

А дали некој го памти фламинго мислам дека беше единствено место каде што се береа онака генерациски од сите средни училишта во градот.Тоа беа тогаш луди години а сега све на сите страни што би рекле кабадаји кои од оризари подалеку немат излезено и ќе типродават пуфки али то е шо ќе му прајш!!!

Фламинго беше КЛАСИКА

Сите кафичи шо се отворија на то место пропаднаја :pos2::pos2::pos2:

Проколната ДУПКА:tapp:

Битолчани , морам да ве пофалам . Оваа година имате одлично Битолско лето . Како се гушите од досада ?

Ќе ги издвојам двата концерти на Кирил Џајковски на 08.08.2008 во Хераклеа и концертот за народни песни и инструменти на Стефче Стојковски во Магаза на 15.08.2008 .

Ова не се пропушта , таму сум !
А да , ќе пијам и едно кафе на Широк сокак .

Битола е закон , поздрав ! :smir:

само што ќе видам класична битолска пуфла ми доаѓа да си фатам патот за дома...
и незнам како можете да се жалите дека битола била досадна, што да речеме ние од помалите градови, башка братство единство треба да праиме со ова племево?
радувајте се и ценете го тоа што го имате

само што ќе видам класична битолска пуфла ми доаѓа да си фатам патот за дома...
и незнам како можете да се жалите дека битола била досадна, што да речеме ние од помалите градови, башка братство единство треба да праиме со ова племево?
радувајте се и ценете го тоа што го имате

Да беше само битолската пуфла ама ај.
Ами ми идат скопјанки и ми се прат шема?..
Идат струмичанки по 15 години, седат в парк, се пијанат и се влечкат на сред улица, штиклите ги фрлат од едниот до другиот крај на корзото?
Дај молим те.

И нормално дека некогаш ќе ти се скурчи од самиот град.
Ама Битола нуди убо лето.

Еј, како сум си поминал на претставата Хераклеа, ОД КОЛ НА КОЛ, КОЛОТ... (изглеа В ГАЗ :pos2:).
Сум се тркалал од смеа бе љујѓе бре, у ПИЧКУ ШЛАЈФЕР :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom