За битолчани: Дали градов ве гуши од досада?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Pa sekoj si uziva na razlicen nacin, nikogas nema da bide pogoden gradot za site, pa taka da ako ne vi cini, kuferite pod vas ima drugi gradovi vo mk :)

FLiX напиша:
Pa sekoj si uziva na razlicen nacin, nikogas nema da bide pogoden gradot za site, pa taka da ako ne vi cini, kuferite pod vas ima drugi gradovi vo mk :)

Вервај многу тоа го прават...и не е решение..

FLiX напиша:

Колку само дрско и безобразно ова звучи :nenene:, ама ај, нема да го сметам како лоша намера. Полошо од самоиницијативниот, е поттикнувачкиот дефетизам, а токму тоа ти го сугерираш. Ако е ова твоја движечка идеологија, тогаш си свршил работа.

Abe znam deka e loso da se prazni gradot, ama sto znam eve ti vikam sekoj so razlicni sfakanje, takvi si se bitolcani neznam sto da recam. Zatoa vikam sekoj pogled poseben svet.

Volkswagen напиша:
Еве ќе анализираме подетално

1) Infinity - собир на ”кремот” на Битола, групи наркоманчиња кои се иживуваат на некоја разголена типка...трошат пари како да е последниот ден, се однесуваат дебилно и одат да кјарат некоја, а се враќаат или со празни раце или со испразнат џеб за да ја легнат.

За Свинг си во право,баш истото некни го мислев,да го напрат ко шо треба,многу пари ќе вртат и нормално...името да го сменат!!
4) Swing - Мртва дискотека, со дебилни сопственици кои место да го направат најголемиот хит на овој од Македонија со салам музичиња од underground до MTV, да носат DJ-a за електронска музика, рок-метал бендови, тие оставаат местото да пропаѓа или го издаваат на некои „естрадни уметници од соседството” за ненормални суми од кои живеат една година!

И за ова се сложвам. Многу катастрофален локал ми е Расчекор некако. Го доживувам како амбасада.
5) Расчекор - Собир на очајни девојки кои наполнаа веќе 25 години (и мислат дека остареа) и плус и бараат да се мажат со богат фраер по можност од Грција со кои ќе добијат државјанство, а меѓу време ќе ги частат со пијачки, можеби некое мобилче и некој секс, иако тој во Лерин или Птолемаида си има жена, девојка...како било.

Од сите Лектира е само ок. За Урбан не коментирам,бидејќи не сум била,ама морам да речам дека од страна гледано,местото го има уште истиот шмек на “Натива’’.
6) Помалите кафулиња Deep, Lektira (иако се засили Пуздерот ама новото Лектира не глеам дека многу ефект доби), Visage пропадна, Hard Rock (не ни вреди да се разговара за него), Urban (најновиот и најмасовно посетен деновиве) ги собираат оние кои сега им студи да шетаат по Маршал Тито...или на Корзо.

И за ова се сложвам. Мислам ентериерот е интересен вака,ама го нема веќе истиот шмек местото. Не е опуштено и удобно пабче,туку е тренди место,кај шо ко ќе седниш мораш да мислиш и размислуваш за секој твој потег,оти се чувствуваш како на сцена да седиш и сите те посматрат,ебаго. И то страшно ме нервира таму и седнувам еднаш во две години.
7) Останатите
Intermezzo (катастрофална грешка со промената од Pub во ова што е)

И се на се, и покрај то шо постот ти изгледа прилично ограничено,земајќи го во предвид твојот вкус за музика и стил и друштво и начин на живот,од една страна си во право,ама од една и не си. Оти знајш,ова не е Запад,оти ова е Битола,и оти таков ни е менталитетот. Ретки се луѓето прво шо знат да се понашат човечки,после ретки се луѓето шо се облекват со стил,и слушаат поразлична музика од Гранд Шоу,Цеци,Жељковци,и слични (кои за мене се простотилуци) певаљки и певачици.
Арно ама друга работа,шо ми беше зборот, сакав да кажам дека тој е начинот на живот на тукашните ни луѓе и дека сите сме различни и дека имаме различни вкусови и мислења.
Ти велиш дека во Инфинити се береле наркоманчиња кои си барале женски за да легнат,дркале на разголени типки и слични работи. Е истите тие за тебе и твоето друштво и за местата на кои шо ти одиш велат дека тие со косите шо оделе Висаж се дрогират,се маџарат на “ненормални’’ музики како металот,панкот,рокот, и дека се облеквате ко незнамшо. И така оди тој синџир на ограниченост,да не речам, та поделба на “Кремци’’ и “Металци,хипици,панкери’’ и сви остали.
И дека ме нервира то многу ме нервира. И мене ми е прдеж досадно,иако одам сегде(со чесни исклучоци де!) и Лектира и Гете. Одам таму кај шо ме бендисва музиката и кај шо ми е друштвото т.е сите го прајме истото и пак ни е досадно,од проста причина - МОНОТОНИЈА!

`Ангелче` напиша:
И се на се, и покрај то шо постот ти изгледа прилично ограничено,земајќи го во предвид твојот вкус за музика и стил и друштво и начин на живот,од една страна си во право,ама од една и не си. Оти знајш,ова не е Запад,оти ова е Битола,и оти таков ни е менталитетот. Ретки се луѓето прво шо знат да се понашат човечки,после ретки се луѓето шо се облекват со стил,и слушаат поразлична музика од Гранд Шоу,Цеци,Жељковци,и слични (кои за мене се простотилуци) певаљки и певачици.
Арно ама друга работа,шо ми беше зборот, сакав да кажам дека тој е начинот на живот на тукашните ни луѓе и дека сите сме различни и дека имаме различни вкусови и мислења.
Ти велиш дека во Инфинити се береле наркоманчиња кои си барале женски за да легнат,дркале на разголени типки и слични работи. Е истите тие за тебе и твоето друштво и за местата на кои шо ти одиш велат дека тие со косите шо оделе Висаж се дрогират,се маџарат на “ненормални’’ музики како металот,панкот,рокот, и дека се облеквате ко незнамшо. И така оди тој синџир на ограниченост,да не речам, та поделба на “Кремци’’ и “Металци,хипици,панкери’’ и сви остали.
И дека ме нервира то многу ме нервира. И мене ми е прдеж досадно,иако одам сегде(со чесни исклучоци де!) и Лектира и Гете. Одам таму кај шо ме бендисва музиката и кај шо ми е друштвото т.е сите го прајме истото и пак ни е досадно,од проста причина - МОНОТОНИЈА!

Одлично кажа се слагам со твоето размислување, ама тоа е тоа, знам дека има малку салам места а тоа е така од причината што, а се отвори нешто ново сите таму, а тие другите кафичи дискотеки празни, најпоќе шо ме нервира е то што во некој кафичи дискотеки се чекаат редици по еден час а во некои нема чоек, а зошто оти таму била шемата па сите таму треба да одат то е проста маса баги ја има, ограничени во размислувањата.
Ама тоа е тоа таков си е градот има една мисла сите сакаме да го промениме светот ама никој не почнува од себеси. :)

Lot of talks...си остана градов туп и ќе си биде туп...

Pa sega vo posledno vreme neznam sto ima e samo tepacki denes 5 ili 6 vidov poo ej neznam kako mozat ejj 21 vek uste se tepat za gluposti.

Штета не видов:) каде беа тепачките? Кој беше „мангата”? :)

Pa najpoveke imase vo pelagonka, prvo imase edna na plostadot magnolija kaj 11 i 30 taka nesto , potoa vo pozitiv dve imalo ne gi vidov i posle vo prelagonka uste dve :) Koj se tepaja pojma nemam

Моооре во комшилокот било не сум видел :) хахаха
Абе сељаци бе...се имаат скарано „зошто ме гледаш?” или „Шо ми ја глеаш женската?”

Selandurija be ako ako jas vikam ko ne gi boli neka se zakolat :)

Ај дечки за ова на ”Битолски кабадаји’’ да префрлиме :))))

Toa se karakteristikite na gradot od sekogas gi imalo sekogas ke gi ima :)

Flamingo

А дали некој го памти фламинго мислам дека беше единствено место каде што се береа онака генерациски од сите средни училишта во градот.Тоа беа тогаш луди години а сега све на сите страни што би рекле кабадаји кои од оризари подалеку немат излезено и ќе типродават пуфки али то е шо ќе му прајш!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom