Што очекувате од животот?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Да не ме одмине пред да успеам да ги исполнам неговите очекувања.

И да не се бранува волку често, да одбере мирен и рамен пат од време на време. :)

Да станам човек, без мегаломански апетити, да имам самопочит и среќа да се изреализирам себе си. И морам да родам дете, ако не ќе посвојам...

Od zivotot ocekuvam da me nauci da ziveam.

Site nie ziveeme IMAGINAREN zivot.
Site nie sme roboti.

Koga nekoj ke ni kaze..."Lele kolku si ubava denes..", nie ke se ispolnime i ke porasneme 10 cm poveke.
Koga nekoj ke rece...."Auuu... Frizurata deneska ti e za nikade".
Togash aftomatski se snizuvame za 10 cm podolu i ja topime sopstvenata faca.
Ili se smeeme samo koga shefot ke se nasmee...

Premnogu dozvoluvame NADVORESHNOSTA da vlijae vrz nas, a so toa nie se povreduvame.

Од животот очекувам да ми врати со добро, зато шо ми должи нешто

da stanam podobar covek!za vozvrat od toj eden zivot baram,da ne me samara od site strani!sega za sega ne se zalam,fin e!:helou:

Tolkume razocara sto veke nisto ne ocekuvam. Samo novi stradanja i nervozi

Очекувам среќен и мирен живот исполнет со многу лубов и некоја животна хармонија,некоја професија со која ќе можам да имам некој Скромен живот..Тоа се мојте очекувања Животе Мој

во моето мислење подобро е кога човекот ништо не очекува, кога не прави планови, кога не трча по среќата, но остава на времето, тоа тече најбрзо, и е загатка која ги решава сите оние кои ние не можеме, затоа што едноставно не зависат од нас.а сепак човекот секогаш треба да се надева и да верува дека среќата ќе дојде еден ден, за искрениот човек секогаш доаѓа, порано или со задоцнување.

definiraj go poimot zivot?koj zivot?od koj zivot ti ocecuvas nesto?zivotot si ti !ova e svet vo koj sto ziveat luge..a kade ziveat zivotite?zivotot e apstrakten poim..ne mozes da kazes zivotot moj e vakov ili takov..toa si ti...ne mozes da ocekuvas nekoj nesto da ti donese ili da napravi od tebe....zoshto se plashime da se obvinime samite sebe si za toa sto ni se slucuva..zosto sekogas zvucime"stradam,nemam nishto osven maki...etc etc"...sekogas go birame polesniot pat...sekogas go obvinuvame zivotot(premnogu sme kukavici za da se obvinime sebesi za neshto,zoshto togas analogno doaga prashanjeto "zoshto ne sme hrabri i da go imenime toa sto ne go sakame) i od nego ocekuvame da ni dade neshto sto go posakuvame....a vsushnost se zavisi od nas....

ne sum isfrusrirana do toj stepen da obvinuvam nekogo ili neshto za ona sto mi se slucilo dosega ili mi me slucuva sega...sigurno jas sum dozvolila,jas sum izbrala,dopushtila toa da se sluci taka...
covekot e moken..so silata na tvojata vojla mozes da postignes mnogu..no sekogas se otkazuvame pred da go dofatime krajot..mozebi sme se umorile od trcanje i obiduvanje...ili pak se plashime da bideme silni...odlozuvame za drug den,..za podocna...za nekogas..

zaprashajte se sto ocekuvate od samite sebesi.do kade dopira stadiumot na vashata psiha?nishto ne e nevozmozno....

SHO OCEKUVATE OD SEBE SI?

ocekuvam da gi ispolnam svoite sonishta...kako bi bilo sega da recam "da se pronajdam sebe si...."a za koi sonishta zboruvam ako seushte se nemam pronajdeno sebesi?

istoto vi go posakuvam i vas!

a zoshto velite"ocekuvam da umram ,ocekuvam da zavrshi,smrt"
i da ne ja ocekuvash smrtta ke dojde.a zoshto ne zemesh da napravis neshto pred da go zavrshish tvojot pat na zemjata?
zar ne sakash na krajot ke recesh"jas sum jas..ova e mojot zivot..jas sum mojot zivot...

Да станам човек, без мегаломански апетити, да имам самопочит и среќа да се изреализирам себе си. И морам да родам дете, ако не ќе посвојам...

нема ништо поважно во животот од тоа да станеш личноста што сакаш да бидеш, и колку само големо срце треба да имаш за да посвоиш дете, секоја почит од мене за овие зборови:smir:.

Zivotot na sekoj covek e prazen list hartija.So samoto ragjanje covekot pocnuva da go popolnuva toj list,a dali ke ima na nego shkrtanici ili eden ubav pejsaz toa zavisi od samiot covek!!!!!!!!:wink:

Oќекувам живото да ми постапува загатки а јас да ги решавам, и тоа е финтата со животот.

Има има , и ти треба да решиш сега една :) само многу е тешка пази , ако треба помош кажи, полесно е така.

navistina?pa kaj beshe ti dosega?reshavashe zagatki?bravo:D
pa so pomosh nema da ja sfatam poentata lol...

navistina?pa kaj beshe ti dosega?reshavashe zagatki?bravo:D
pa so pomosh nema da ja sfatam poentata lol...

Чекај има време ќе сфатиш се пополека. А јас од секогаш решавам загатки тоа ти е животот :) кога ќе добиеш дефиниција за него ќе почниш да го сфакаш. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom