Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
874
Локација
@Easter Island
Ја започнувам оваа тема со една позната изрека
ЈАС НЕ ПОЗНАВАМ ДРУГ НАРОД КОЈ ПОВЕЌЕ СТРАДАЛ ОД ПРЕДАСТВАТА НА СВОИТЕ СИНОВИ-ИЗРОДИ КАКО МАКЕДОНСКИОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ.
Колку има вистина во ова но пристапувањето на овој во Ислам розгорува болни прашања од нашето општество и опркужување.Знаејќи какви работи направија овие гниди на оваа држава и население.Дали е ова дел за заплашување или пак провокација не знам ке треба да се истражува повеќе за да се дојде до вистината.Како што се наведува во централната џамија не ми изгледа ова на џамија туку повеќе на некои секти кои задачата е прање на мозоци и обезбедување на регрути за таа нивна Света Војна.Секако со ова се добива одреден паричен износ за исполнување на оваа должност војник за света војна.Дали почна продавањето на својот газ за интерес или нешто друго останува да видиме.Ама ништо не ме изненадува за овој народ кој попрво ке си ги продат своите деца и мајки само за да се добие некоја корист.Се гледа каков народ живее и воедно жално зашто зима се поголем замав.Не е ни чудо што повеќе млади избегаа и луѓе од оваа земја и прва желба на свите бегање од оваа земја.На сите нас ни е познато дека само шљамот останува и оние кои имаат обезбедена иднина.Него да не забегувам од оваа тема.Исламот за проучување е интересен бидејќи има корисни работи што можат да се применат.Религијата е корисна за секое општество него погрешното изучување и луѓето кои ја проповедаат и ја шират се најголемите грешници класичен пример е ова.Оставам на вас и вашето мислење

Македонец христијанин од Охрид пред неколку дена во централната џамија во Струга, го прифати самоволно без никакви притисоци го прифати Исламот.
Покрај шехадетот кој го изговори со помош на оџата Мухарем Исмаили тој прифати од тој момент да ги извршува наредбите кои ги бара Аллах џ.ш. од сите муслимани и да се клони од забраните кои ги забранува Исламот.

Ова да не е сценаријо на ДБК, човек нивни се инфилтрира внатре, им пушта информации на ДБК за сите активности ина крај им ја крши кичмата, а и личи профилно на Статам..сумливо :DD

А шо нема Македонци Муслимани? Тоа што во Р. Македонија и на Балканов сите ја мешате религијата со нација е многу голем проблем. А и се работи за личен избор конкретно овде. Ако сакам и за Марсовец ќе се прогласам. :D Него од религија и патриотизам не се живее, ќе го разберете тоа еден ден и на своја глава.

Авторот на темата меша баби и жаби. Изгледа не е запознаен со фактот дека нација и религија не е исто. И дека има и Македонци со исламска вероисповед, и христијанска (православни/католици/методисти). А има и добар дел кои се атеисти.
Така да не гледам предавници тука.

.....................

Прво насловов ти е глуп... „Македонец преминал во ислам...“ Шо, македонците по дифолт ли се христијани т.е. треба да се христијани и нишо поинаку?!

Као да забораваш дека има македонци муслимани шо се нарекуваат себе си - торбеши, но се македонци...

И второ, шо толку падавичарење?

Негова работа де, ни прв ни последен патем да ве потсетам дека во државава има еден куп Македонци муслимани тн торбеши.

Авторот на темата меша баби и жаби. Изгледа не е запознаен со фактот дека нација и религија не е исто. И дека има и Македонци со исламска вероисповед, и христијанска (православни/католици/методисти). А има и добар дел кои се атеисти.
Така да не гледам предавници тука.

А има и Албанци католици, православи иако муслиманите се доминантен дел. Како што пишав веќе не знаат да разграничат поимите нација и религиска припадност.

А има и Албанци католици, православи иако муслиманите се доминантен дел. Како што пишав веќе не знаат да разграничат поимите нација и религиска припадност.
Незнам, ама некои со мал IQ мислат дека Македонец = православен / Албанец = Муслиман

Јас не знам ти па што толку се потресуваш од веста. Негов избор. Ти нит си ќар од тоа, нит губиш.

еве ти не се замарај ја друг трет и пола држава отиде јабана пушти демократија ебати демократија и логика после ми кукате по форуми

Којзнае за колку пари ова го прави очајниов.

А ти за пари си прифатил да бидеш христијанин т.е. шо знам шо?
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 22:15 ---
еве ти не се замарај ја друг трет и пола држава отиде јабана пушти демократија ебати демократија и логика после ми кукате по форуми

Аха.. затоа сеа ти кукаш и падавичариш место нас... овде на форум...

Не ми е јасно као е можно да живееш со духот од 1991 година, а гарант имаш едвај 22 години..

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Аха.. а ти па друже, нешо као да си такоџе „трогнат“ и „потресен“ од темава, као и типов шо ја ставил.. само нешто као демек индиферентно го покажуваш тоа.. или... ?

Како тоа мислиш дека сум трогнат ? Зашто би бил ? Знаеш колку муслимани на кои им фаќа црпката се пребацуваат во христијанство ?
У реду си е, чувајте си го измеѓу вас, перфектен е за бомбаш самоубиец...

Незнам, ама некои со мал IQ мислат дека Македонец = православен / Албанец = Муслиман

Е ајде де. Џабе и Средно и факултетите што се толку пари, кога народов си е глуп и не може да се смени тоа.

Се работи за личен избор. Како што знам со Устав и закон изборот на религија е слободен избор на поединецот.

Како тоа мислиш дека сум трогнат ? Зашто би бил ? Знаеш колку муслимани на кои им фаќа црпката се пребацуваат во христијанство ?
У реду си е, чувајте си го измеѓу вас, перфектен е за бомбаш самоубиец...

Тие што го прават тоа во просек се неписмена раја и сиромашни, заложници на туѓи политики.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom