Незапирливи 1903/87
Изгорен за Вардар
Имаш мачка?Сигурен си дека кога ќе ја оставиш дома не излегува да скита по улици?
Имам да, најчесто дома ги чувам зошто дома им е најубаво, а што ако излезат надвор, забрането да не е?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш мачка?Сигурен си дека кога ќе ја оставиш дома не излегува да скита по улици?
Сега има технологија,закачи и камера на врат па кога ќе се врати дома немој да се разочараш ако ја видиш како влегува во контејнер,како кине кесе поно со ѓубре и каде се скитала.Па после земи погалија и поиграј си со неаИмам да, најчесто дома ги чувам зошто дома им е најубаво, а што ако излезат надвор, забрането да не е?И ние сакаме да излеземе, зошто и мачката да не излезе во близина? Башка не знам што ми го поставуваш ова прашање, ти рече дека мачките биле нечисти бидејќи јаделе глувци, а јас ти велам дека кучињата си го јадат изметот. Јас немам ништо против ни кон кучињата ни кон мачињата, сакам да ги чувам, да можам повеќе да чувам, (како што заслужуваат нели) би чувал.
Сега има технологија,закачи и камера на врат па кога ќе се врати дома немој да се разочараш ако ја видиш како влегува во контејнер,како кине кесе поно со ѓубре и каде се скитала.Па после земи погалија и поиграј си со неа
Ахаха добар си дакај мене во кујна влегува па не смее да јаде ако не и дадам, по контејнери ќе јаде..
Мачките бараат храна по контејнери, исто како што бараат и луѓето кои за жал немаат како да дојдат до парче леб. Истото го прават и гладните кучиња...Ако со ова сакаш да кажеш дека мачките се валкани, а кучињата се педантни ти напишав погоре два пати што прават и кучињата, ама ајде цело време си ги вртиш муабетите..
![]()
Немам намера да ве разубедувам во погрешната перцепцијаИмам. Поприлично сум сигурна дека не излегува, пошто не му кажуваме кај ги чуваме резерва клучевите од влезна врата, а и све мислам дека баш и не би се снашол сам да си викне лифт.
Еве, мојот не излегува, има други што излегуваат и што треба тоа да значи? Не ја потврдуваш никаде теоријата дека мачката е „највалканото суштество“. Твоја работа ако не сакаш мачки, ако ти се језиви или што и да ти се. Ама дека се валкани - не се. Напротив.
Кучињата се покорни кој газдата, а мачките не. Имаат неверојатно-преголема гордост и нивната доверба тешко се добива. Исто како со поопасните раси на кучиња, каде тие се авторитетот а вие одите по нивните желби, така нешто е со мачката. Ако се поставите како авторитет,врската ќе се сведи на хранење,повремено галење и огромна тврдоглавост и незаинтересираност од нејзина страна.Ако успеете да ги придобиете тогаш станува збор за една длабока емотивна врска.
Сепак за мене мачките се на прво место и ги сметам попаметни. Мачките ги има на секој предел од земјината топка и толку добро се снаоѓат што кучињата не би го издржале истото.
Погани створови се тоа мачките,едноставно погани.
Зошто толку потенцираш за мачките дека се грациозни, како кучињата да не се?!
Прво.. ова што го кажа за кучињата, уствари важи за мачките. Тотално го утна описов за кучињава, уште подоле наведуваш дека чуваш две кучиња, а збориш како никогаш во живот да не си чувала куче.
1. Кучето нема да јаде од секого..
Мачка ќе касне..
2. Кучето нема да те заборави дури ни по неколку години (ако не те види)
Мачка ќе те заборави
3. Кучето ти покажува љубов и верност дури и кога ќе го казниш/удриш
Мачката не го прави тоа, дури имаат обичај да бидат одмаздољубиви.. па да ти вратат мило за драго
4. Кучето може да умре од тага по сопственикот
Досеа не сум видела мачка да умре од тага за сопственик
5. Кучињата подобро се снаоѓаат со деца и никогаш не се љубоморни на нив
Додека има многу случаи на мачки кои нападнале деца.. факт е дека не ги толерираат и не се баш најдобри миленици доколку имаш мало детенце дома.
Можам да набројувам до бескрај... поентата е дека кучињата се далеку подобри миленици од мачките и кога станува збор за приврзаност, лојалност, љубов и интелект, кучињата се во предност. Спомна и за паметот.. кучињата се далеку попаметни од мачките... споредбата меѓу нив е смешна и мислам дека не треба воопшто ни да се разговара за тоа.
--- надополнето: 16 декември 2013 во 13:10 ---
Значи, твоја сугестија за подлабока емотивна поврзаност е: сопственици, покорете им се на своите мачки?
Супер, дали мора да си ставиме каивчиња околу врат, или може и вајрлес да им носиме храна и да ги галиме на повик?
Значи, твоја сугестија за подлабока емотивна поврзаност е: сопственици, покорете им се на своите мачки?
Супер, дали мора да си ставиме каивчиња околу врат, или може и вајрлес да им носиме храна и да ги галиме на повик?
Нигогаш не сум сакал мачка бидејќи е најгадното и највалкано суштество на планетава.