Брат/Сестра

Ја сум со едно сестриште - шмизлиште шо го сакам највеќе на свет! Разлика сме 3 години, ама исто како да не сме...си се дружиме, се заебаваме, интересно ни е...Секако дека разликата во години се сеќава во некои размислувања и искуствата, но понатаму ќе се надмине.
Има и кавги, ама многу брзо се забораваат и можеме да воспоставиме компромис...Прилично сме различни во многу работи, ама тоа што порано доведуваше до толку тепачки дома, всушност само ни помага да се надополниме...Абе нај ни е :je:

Imam sestra pomala od mene 3 godini,koja mnogu si ja sakam no za zal mnogu retko se gledame.

Имам сестра поголема од мене две години,ретко се гледаме(не баш ретко,ама не е ни често,на две недели си иде од солун(каде учи гимназија))Порано не ми кажуваше се дека бев помал и божем а се скараме ќе искажев на некој,како и постојаното карање не ми бегаше(мораше да се случи бар еднаш во два дена)но откога отиде во грција,не ја гледав толку,но и јас малку пораснав,и почна да има повеќе доверба во мене како и да не се кара толку со мене,можеби бидејќи повеќе ја разбирав,а и таа мене повеќе ме разбираше.Не ми е жал што имам сестра,се нервирам малку за компјутерот некогаш кога ќе сака да станам а баш најинтересните работи ги гледам/читам/играм/пишувам
,но мило ми е што колку и да се чувствувам осамен преку работните денови,таа ја убива таа осаменост правејќи ме посреќен во многуте наредни денови кога повторно ќе бидам сам

Имам сестра 4 години поголема од мене.Но за жал она е во франција и немам со кого да се карам.

G e G o напиша:
Имам брат 10 години е помал од мене,порано слушаше ама сега пубертетот го имат фатено и збесвит понекогаш ама 90 % од времето се трпит некако,ама ко шо знајт тој да ме изнервират никој не мојт

Све, све да си и лањо да си само помал брат да не си!

имам брат поголем од мене 10 год. некогаш се караме и секогаш карањето завршува со тепачка. Но секогаш јас сум избијаниот!

imam sestra 3 god pomala malku povekje me nervira ama nekogas znae i da bide mnogu dobra pa zatoa i si ja sakam

Имам 8 год. постар брат...секогаш ќе викам дека нема подобар брат од него,али како што он знае да ме извади од такт никој не знае :) Поздрав.

Sestra mi e postara od mene skoro 8godini,edvaj cekav da dojde denot koga ke se mazi,a sega koga e mazena mnogu mi nedostigaat malite sitnici koi sto gi pravevme porano,no vremeto leci se,pa taka da sea nemam gajle,se naviknav!

Имам брат поголем од мене 4 години - поточно има 19 години. Морам да признаам дека прееемноогу го сакам (мислам кој не си ги сака своите) и морам да признаам дека е многу добар, кога САКА.. Ретко се караме, дури чудно им е на другите.

Ja iam brat pomal 8 godini, i mnogu se karame sekogas moram da mu popustam.Ic ne e fer zaso sekogas ja ispagam kriva i moite vikaat deka e male4ok treba ja da paravam zrtvi,ama u sekoj slu4aj si go sakam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom