Messanger
Аскер
Со професорот по помошни историски науки случајно почнавме да дебатираме за грбот на Македонија, поточно нејзините елементи. Јас го застапував тоа дека планината претставена на нашиот грб е Кораб, оваа информација ја зедов од википедија(кликни тука), шо значи дека е релевантно. Мислам дека тоа е точно поради тоа што во изворот (ако е навистина точен) вели дека е од Матковски, ако не и единствениот кој пишува за ова. Професорот постојано повторуваше дека станува збор за Пирин планина? Не дека јас прв пат слушнав, него во истиот текст на википедија, убаво пишува дека елементот Пирин планина навистина постоел но во рамките на НР Македонија? - А и самиот професор зборуваше дека Матковски Александар е меѓу ретките авотори на Македонската хералдика. - Сега сум во двоумица, пред да почнам да ја барам книгата на Матковски, барам ваша поткрепа, дали да го поправам моето грешно сознание или пак да му докажувам на професорот со цитати од самата книга? - Зашо тој не сакаше ни да слушне што кажувам, кога реков Кораб, прво
помислив дека логично е Шар Планина, но...
помислив дека логично е Шар Планина, но...