Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
уште нема пишано God only knows за курви и Евреи на темава? Чудно.
![]()
Немој не се размножувај молимте, ако треба јас ќе донирам таблети за контрацепција.Еве, јас ќе се претворам во репродуктивна машина и ќе донирам 7-8 деца. За Маќедонија!
Сите знаеме дека 3 генерации наназад имале по милион деца...
Баш некни нешто полемизиравме зашто е тоа така. Додека сите замараа за парите, сепак мислам дека е многу едноставен одговорот - кондомите, нивната актуелизација во 20 век и генералното подигање на свеста за планирање на семејство.
Порано му текнало на прадедо Ванчо убаво му е, ќе сврши внатре и ајде 7-8 деца...
уште нема пишано God only knows за курви и Евреи на темава? Чудно.
![]()
И азијати и азијати не заборавајте.И црнци![]()
Ке те спонзорира влада сигурно хахаЕве, јас ќе се претворам во репродуктивна машина и ќе донирам 7-8 деца. За Маќедонија!
Колективната, групна човечка свест ја согледува зголемената населеност и врз база на можностите за егзистенција генерациското множење квантитативно по генерација се лимитира.Сите знаеме дека 3 генерации наназад имале по милион деца...
Баш некни нешто полемизиравме зашто е тоа така. Додека сите замараа за парите, сепак мислам дека е многу едноставен одговорот - кондомите, нивната актуелизација во 20 век и генералното подигање на свеста за планирање на семејство.
Порано му текнало на прадедо Ванчо убаво му е, ќе сврши внатре и ајде 7-8 деца...
Мислам дека причините за се помалиот број на деца се многу посложени
На крајот на 18. век, просечен број на деца што една жена ги раѓала во текот на животот во Франција бил 11
На крајот од 19, век тој број бил 4
А на крајот од 20. век бил помал од 2
Очигледно се работи за депопулација
Слична појава се јавила во времето на Римската империја. Почнувајќи од првиот век на новата ера, населението се намалувало, што подоцна предизвикало и коренити општествени промени
Ова се факти, а причините не ми се познати
Ало, ако не беа она кондомите секое 14 годишно девојче ќе раѓаше![]()