Google Drive

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.418
Само за да потсетам за подмолното работење на корпорацијата гугл.
Во условите за користење, кои секогаш ги штиклираме I agree автоматски, без ни да ги прочитаме условите, стои еден многу многу заебан услов.
Еве ви го спорниот дел, кој за мене е понижувачки спрема сите корисници на тој облак.

When you upload or otherwise submit content to our Services, you give Google (and those we work with) a worldwide license to use, host, store, reproduce, modify, create derivative works (such as those resulting from translations, adaptations or other changes we make so that your content works better with our Services), communicate, publish, publicly perform, publicly display and distribute such content. The rights you grant in this license are for the limited purpose of operating, promoting, and improving our Services, and to develop new ones. This license continues even if you stop using our Services (for example, for a business listing you have added to Google Maps). Some Services may offer you ways to access and remove content that has been provided to that Service. Also, in some of our Services, there are terms or settings that narrow the scope of our use of the content submitted in those Services. Make sure you have the necessary rights to grant us this license for any content that you submit to our Services.

Во превод се што ќе прикачите на тој облак, гугл може да си го искористи како свое. Дури и може своерачно да си го промени и така да го прикажи. Дури и сега се да избришите од облакот - џабе. Таму ќе си остани за навек.
Затоа немој да се жалите ако некогаш се видите на интернет како реклама за гугл или нешто пострашно.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 02:52 ---
еве ги целосно кој сака да ги чита Terms of Service, на кои сите се согласивме
http://www.google.com/intl/en/policies/terms/

Искрено мене ми е многу нормално (поучен од се во животот) да се што прикачиш/поставиш кај некого автоматски губиш многу права кон истото. Не би ме чудело и ако се она што имаме било каде еден ден ние немаме пристап до истото а тие некои да си го користат за свои цели а нас кој не шиша :)

дропбокс исто може да ти ги гледа податоците, (секој облак смее) ама не смее да ги употребува. Ама затоа имаш само 2 ГБ
Овие нудат 15 ГБ бесплатно, ама податоците што ги објавуваш можат што сакаат да им прават.

дропбокс исто може да ти ги гледа податоците, (секој облак смее) ама не смее да ги употребува. Ама затоа имаш само 2 ГБ
Овие нудат 15 ГБ бесплатно, ама податоците што ги објавуваш можат што сакаат да им прават.

Не знам зошто ама имам чувство дека муабетов ми е “дежаву“ или веќе видено некаде, не можам да се сетам каде и како но знам дека од цел маубет на крајот заклучокот беше дека сме им го дале **** под кирија и ќе не дупат како сакаат а тоа дека смеат едни или несмеат други може само да сонуваме верувај ме. Она што ќе го дадеш веќе не е твое а тоа дал ќе ти дозволат да си го имаш пак или да располагаш кога ти сакаш пак не е до тебе туку до нив...

Приватност нема, истата прекинува кога инсталираш оперативен систем, антивирус, или користиш било кој интернет сервис.

Бидејќи сум по природа скептик, особено кога се работи за вакви интернет сервиси, прочитав доста од договорот пред да почнам да прикачувам нешто на Drive. И не можеше да ми текне начин на кој Google би можеле да ги искористат податоците што обично ги прикачувам на Drvie. Иако меѓу другото имам и креативни изработки за кои немам осигурано авторски права, не си ласкам дека се толку добри за да ми ги украде Google. :)

Google Drive не се замара со ситните риби :)

нема тема за за Copy па да прашам тука, дали free верзијата од 20 гига ги чува податоците еден месец и после ги брише или си стојат ѕвек?

Имам глуп проблем: windows не ми пребарува во папката на google drive. Значи влагам во папката, одам во search bar-от (на самата папка, во windows 7), пишувам име на документ, не излегува.
Дали некој го има истиов проблем?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom