Која е теоријата за настанување на светот и на постоењето на човекот според атеистите во детали?

• Креатор на темата Креатор на темата kralot
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш во контекст на ова објасни ми зашто сето тоа постои, една единствена причина!
Кога јас ќе станам универзум ќе ти кажам.

Кога јас ќе станам универзум ќе ти кажам.

Значи твојата теза дека универзумот е она што јас викам бог не држи вода, затоа што немаш никаква причина за да тоа биде така.

Значи твојата теза дека универзумот е она што јас викам бог не држи вода, затоа што немаш никаква причина за да тоа биде така.
Има причина. ЗАКОНИТЕ за термодинамика.

Ајде да ги изанализираме, што викаат тие закони!
Ти беше кажано еден од постулатите е дека материјата и енергијата не можат да се створат ни уништат. Можат да менуваат форма и облик. За повеќе ќе си читнеш законите.
Ma izvineto ti e, odamna.
:pos:
Ме потсети на вицот
- Директоре, извинете 3 месеца не сме зеле плата
- Извинето ви е. :LOL:

:pos:
Ме потсети на вицот
- Директоре, извинете 3 месеца не сме зеле плата
- Извинето ви е. :LOL:

Мн забегавте офф топик, залудно ви е, мене не ме интересираат вашите навреди, само вие терајтеси, се гледа дека многу работи се енигма и во вашите глави.

Мн забегавте офф топик, залудно ви е, мене не ме интересираат вашите навреди, само вие терајтеси, се гледа дека многу работи се енигма и во вашите глави.

Ne e navreda be prijatel. Sebap e.

Кој што те навреди бе пријател? Тоа што не се согласуваме со твоите мислења? Ако тоа ти е навреда, тука не ти можам ништо. Биди си навреден.
Факт е дека човешптвото многу работи не знае. Не знае ни дали богови постојат, ни вашиот ни христијанскиот ни египетските ни хиндуистичките ни нордиските, старословенските, римските, старогрчките.... и така натаму до четири, пет илјади богови.
Она што сум го рекол повеќепати, и ти си атеист, со таа разлика што јас не верувам во еден бог повеќе од тебе.

Најверојатно сака да каже како таа материја/енергија се создала сама од себе?
Што е навистина интересно, ние ја знаеме теоријата за големата експлозија, ама знаеме ли како дошло до таа експлозија, што имало пред тоа?

Така кога ќе почнеш да размислуваш добиваш чувство како дека се вртиш во круг... Или нешто пропуштам?:unsure:

Кој што те навреди бе пријател? Тоа што не се согласуваме со твоите мислења? Ако тоа ти е навреда, тука не ти можам ништо. Биди си навреден.
Факт е дека човешптвото многу работи не знае. Не знае ни дали богови постојат, ни вашиот ни христијанскиот ни египетските ни хиндуистичките ни нордиските, старословенските, римските, старогрчките.... и така натаму до четири, пет илјади богови.
Она што сум го рекол повеќепати, и ти си атеист, со таа разлика што јас не верувам во еден бог повеќе од тебе.

Која е твојата животна мисија на земјава бе пријател, тоа сакам да ми го објасниш?

Која е твојата смисла на животот?

Дали воопшто таква постои според тебе?
--- надополнето: 3 декември 2013 во 15:35 ---
Што е навистина интересно, ние ја знаеме теоријата за големата експлозија, ама знаеме ли како дошло до таа експлозија, што имало пред тоа?

Така кога ќе почнеш да размислуваш добиваш чувство како дека се вртиш во круг... Или нешто пропуштам?:unsure:

Доаѓаш до стварање од ништо на нешто, бидејќи се е создадено од нешто, се до првото, кое е создадено од ништо, а за да се создаде од ништо е потребна натприродна моќ, а тоа е Бог.

Која е твојата животна мисија на земјава бе пријател, тоа сакам да ми го објасниш?

Која е твојата смисла на животот?

Дали воопшто таква постои според тебе?
Тоа на кафе и рахатлук кога ќе ме викнеш ќе ти објаснам. Јавно немам потреба да објаснувам која ми е мисијата и целта.

Пропушташ, да ги прочиташ постовите од почеток, нема потреба да биде створено нешто што постоело.
Доаѓаш до стварање од ништо на нешто, бидејќи се е создадено од нешто, се до првото, кое е создадено од ништо, а за да се создаде од ништо е потребна натприродна моќ, а тоа е Бог.
А да секако потребено е да не е потребен бог. Енергијата секогаш постои, не и треба бог, таков како во Аврамските религии. Читнете малку за источните религии, нема да ве убие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom