Неофициjално се доста повеке от 90хил. и пак неофициjално околу 10 посто се во Б'лгариjа, останатите шетаат некаде. Ама тоа се рекли-кажали муабети, не знам.Од тие 90.000 колку се стални жители во Бугарија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Неофициjално се доста повеке от 90хил. и пак неофициjално околу 10 посто се во Б'лгариjа, останатите шетаат некаде. Ама тоа се рекли-кажали муабети, не знам.Од тие 90.000 колку се стални жители во Бугарија?
Таа е бројката која ја имам слушнато - околу 90-100 илјади. Искрено, очекував повеќе затоа што лично познавам еден куп луѓе кои имаат бг пасош. Освен тоа, кога поднесував за пасош, имаше околу 170-180 луѓе од Македонија кои поднесуваа во исто време со мене.
Навистина штета што ја искомплицираа ситуацијата, осудија илјадници луѓе на мизерија и безработица.
Тоа нема врзка. Дали сум во БГ или во Германиja,продолжувам да сум бугарски државjaнин и продолжувам да имам истите права и задолжениja.Има многу заедничко.Никој не бара германско државјанство за да живее во Шпанија или Чешко за во Канада.Сигурно не се запрашала бугарската влада зошто од тие 90.000 македонци со бг пасош дали десет живеат во Бугарија.
Цифрата е преувеличена.
И по кој основ Бугарија ќе дава пасоши на небугари.
Да.25 имам пријателе.Овоа Тато ли е доказ дека сум мал?
Не знам што да кажам.Немам зборови.[DOUBLEPOST=1432862462][/DOUBLEPOST]
25 имам пријателе.Овоа Тато ли е доказ дека сум мал?
Не знам што да кажам.Немам зборови.
Цифрата е официјалната цифра од бугарското министерство за внатрешни работи. Така да, ќе им верувам на зборот затоа што никој друг нема пристап до тие податоци за да знае дали е преувеличена или не.
На истиот основ на кој што даваше и до сега.
Ако се предумислиле или ако се притиснати од ЕУ, во ред, ама да не се правиме енглези.
От 10 години тоа слушаме..не секнала уште.Вештачки бугари на тон. Ќе секне таа чешма
Сакаш да кажеш дека исто е да живееш во Германија и Бугарија?ОК.Тоа нема врзка. Дали сум во БГ или во Германиja,продолжувам да сум бугарски државjaнин и продолжувам да имам истите права и задолжениja.![]()
Па и рај еPa ne si svatil. Ne bre saka da kaje deka Makedonija e rajot na zemjata.
За правата и задолжениjaта како бугарски државjaнин - ДА.Сакаш да кажеш дека исто е да живееш во Германија и Бугарија?ОК.
За правата и задолжениjaта како бугарски државjaнин - ДА.
Со?Врска нема![]()