Колку Македонци станале Бугари?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
a be druze sekoj so svoeto. Dzabe im vikam ja zemate bugarski pasos. Zemajte germanski, americki, anglicki. Bilo kade da rabotite so US, UK passport razlika vo plata e 1:10 vo polza na UK, US pasosot pa sami procenete dali vi se isplati drug pasos osven US, UK.

a be druze sekoj so svoeto. Dzabe im vikam ja zemate bugarski pasos. Zemajte germanski, americki, anglicki. Bilo kade da rabotite so US, UK passport razlika vo plata e 1:10 vo polza na UK, US pasosot pa sami procenete dali vi se isplati drug pasos osven US, UK.
Јас бугарски пасош сакам и точка. Готово го решија случајот зелките што зеле пасоши и се оди по старо.

Јас бугарски пасош сакам и точка. Готово го решија случајот зелките што зеле пасоши и се оди по старо.

Pa idi si u bugarija. Ne ni popuvaj tuka. Samo da znaes deka imam nekolku prijateli albanci sto imaat bugarski pasosi legalno izvadeni.

I sto tolku ti nudi bugarski pasos ? Koga u svicarska ti e dzabe. Ne smees da rabotis so bugarski pasos. Isto i u amerika. Kaj sto se parite zboram.

Pa idi si u bugarija. Ne ni popuvaj tuka. Samo da znaes deka imam nekolku prijateli albanci sto imaat bugarski pasosi legalno izvadeni.

I sto tolku ti nudi bugarski pasos ? Koga u svicarska ti e dzabe. Ne smees da rabotis so bugarski pasos. Isto i u amerika. Kaj sto se parite zboram.
Колекционер сум на пасоши, посебно бугарскиот го сакам да го имам. Тие зелки што зеле пасоши им се фалц заради тоа имаше застој за сите.

Време е да си одиш во Албанија или Косово твој избор нека биде.

Пишувај кирилица.

Nemam kirilica na kompjuterov. Btw uste oni zemaat pasosi. Bugarska dava pasosi na site koi investiraat tamu.
A kaj ke idam toa e moja rabota ne e tvoja. Ti gledaj deka za makedonci e sega kako i za site drugi - ukrainci, moldavci, rusi. Dzabe e bugarski pasos ne mozes nikade da rabotis vo EU. Svicarska ne dozvoluva bugari da rabotat tamu.

Nemam kirilica na kompjuterov. Btw uste oni zemaat pasosi. Bugarska dava pasosi na site koi investiraat tamu.
A kaj ke idam toa e moja rabota ne e tvoja. Ti gledaj deka za makedonci e sega kako i za site drugi - ukrainci, moldavci, rusi. Dzabe e bugarski pasos ne mozes nikade da rabotis vo EU. Svicarska ne dozvoluva bugari da rabotat tamu.

Види сега, ако има албанци во парламент зошто да не има и Бугари а? Нов „рамковен“ со Бугари добра е идеава.

Значи со Бугарски и Романски пасош точно е дека немаш кузнеј колку можности, затоа што треба да добиеш работна дозвола. Единствено нешто е што можиш да седиш колку што сакаш за разлика од Македонскиот каде што ти е дозволено само 3 месеци. Но многу од Македонците не се информирани за тоа. Така да повеќето работат на црно. Да не зборуваме дека Италија и Шпанија со Бугарски и Романски е претешко да ти дадат работна дозвола затоа што ги има премногу.

btw. Неможи да немаш македонска подршка на компјутерото особено ако користиш windows. (Control Panel > Region & Language)

btw. Неможи да немаш македонска подршка на компјутерото особено ако користиш windows. (Control Panel > Region & Language)

Нели гледаш дека не ни сака да го има тоа во неговиот компјутер. Очигледно мрази се што е македонско вклучувајќи ја и азбуката.

Но многу од Македонците не се информирани за тоа. Така да повеќето работат на црно. Да не зборуваме дека Италија и Шпанија со Бугарски и Романски е претешко да ти дадат работна дозвола затоа што ги има премногу.

Овие песнопојките погоре нема да ги коментирам само ќе ти кажам дека има предност со бугарски пасош при добивање работна виза.
Со македонските шансите ти се 0%. Со бугарски голема шанса имаш за работна виза доколку пронајдеш работодавец којшто ќе сака да те вработи.
Нели гледаш дека не ни сака да го има тоа во неговиот компјутер. Очигледно мрази се што е македонско вклучувајќи ја и азбуката.
Исто како тебе.

Овие песнопојките погоре нема да ги коментирам само ќе ти кажам дека има предност со бугарски пасош при добивање работна виза.
Со македонските шансите ти се 0%. Со бугарски голема шанса имаш за работна виза доколку пронајдеш работодавец којшто ќе сака да те вработи.

Исто како тебе.

Vo Svicarska sum barem ednas na 4-5 meseci. Nema sansa nikoj da te vraboti so sredna skola ni so makedonski ni so bugarski ni so nikakov pasos, a na crno nema sansi nikakvi.
Ako si so fakultet, master i doktorat i nema nekoj indiec podobar od tebe (sto e neverojatno da si ti najdobriot od tolku indijci sto gi ima premnogu) mozes da najdes rabota kako pomosnik nekade za 1/4 od platata sto ja zema svicarac.
Skoro isto e vo drugite zemji na EU. I posle 2014 ke bide apsolutno isto nema nisto da se smeni.
Zatoa i vi e dzabe bugarski pasos.
Podobro UK, US bidejki pogolemi vi se sansite za rabota.

Читам и не можам да поверувам на очите колку злоба се излеа против Бугарите, како некој насила ве тера да земате пасоши.
Речиси сите земји имаат пракса да даваат државјанство врз основа на национална припадност и тоа е повеќе од нормално.
Тоа е еден од условите ако не се чувствуваш таков ами има и други начини, а има и начин да останеш само државјанин на ФИРОМ :)
И понеже веднага ште ме прихванат форумите изтребители ште ви кажа две думи за себе си .
По башта македонец ,по мајка Литовец ,по самос'знание Б'лгарин по гражданство Б'лгарин и Литовец.
Ште ви кажа с'што че ви обичам и уважавам а п'к вие както штете.
И силно се надјавам да са останали в Македонија интелигентни и честни хора.
--- надополнето: 5 декември 2013 во 07:08 ---
А меѓу другото добив литвански државјанство како покажав принадлежноста и кон оваа нација / по мајка / :)

Луѓето ја замрзеја Бугарија заради вас провокаторите од форумот. Направете услуга на својата земја и заминете од форумот, верувај нема да има повеќе злоба. Еве јас сум еден од таквите, сум имал исклучително добро и позитивно мислење за Бугарија и со задоволство сум ја посетувал, читајќи ве вас се повеќе го менувам мислењето. Замините и се ќе биде во ред.

Bugarija ne ja mrazam naprotiv tamu imam rodnini i top e. Idam redovno i bugarkite se mnogu eftini i dobri.
Gi mrazam onie koi se deklariraat bugari a se tupaat vo gradi deka se patrioti. Ili si Bugar ili si makedonec. Ne moze da bides i makedonec i Bugar a da si patriot.

Та јас прочитав во половина од темите толку омраза кон Бугарите каква не сум сретнал никаде на друго место во светот, а верувајте ми доста сум патувал ...
Дел од таа омраза е инспирирана од постапките на некои бугарски субјекти, а другиот дел е оставштина од педесет години српски напори, овој народ некако да се напраи да изгледа поблизок со Србите, отколку со Бугарите (како што и природно е). Дел од таа омраза има објективна основа, а дел е српска индокринација, која оставила траг (се пренесува од колено на колено).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom