Американскиот амбасадор Пол Волерс ни порача промена на идентитетот

• Креатор на темата Креатор на темата gjoko-mkd
  • Време на започнување Време на започнување
Аха, добро, значи зборуваше за твојот микрокозмоз (твојот дом), надвор не важат твоите логичности...

Кога проблемот е само во мојот дом, што плачеш по форумов? Не те учеле дека е непристојно да се мешаш во туѓи домови? Бркај си работа и гледај си го твојот дом, не ми се мешај во мојот.
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 16:29 ---
Преинтересна теза на Волерс,да не зборувам дека вака кажано постава прашаниja,кои не са надминати от доста време.

Интересна теза, за која САД не вложува никакви напори да ја актуелизира. Моделот „Швајцарија на Балканите“ отиде низ вода во 2001, кога Албанците не изедначија нас и Србите. Проблемот не е толку бениген, колку што вам гледано од страна ви изгледа.

CIA и FBI шпиунираат... :unsure:
Opipuvaat puls.
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 17:23 ---
Американскиот амбасадор Пол Волерс апсолутно е во право, Мкд мора да се движи напред и да се интегрира во ЕУ и НАТО,а не да се занимава со античката историја..:facepalm: Затоа што во спротивно тоа ќе биде катастрофа за цела држава, денешната Македонија нема никаква врска со Александровата цивилизација..

I koga nemashe antichka istorija ja imavme istat real politk.
Ne ke da e do antikata.
A usput shto nudi toj EU i NATO>

Типчево сака да ја ували тезата што нашите драги соседи ја пропагираат по цел свет,дека македонец е географски поим,а не национална припадност.Така ќе имаме македонци со албанско,турско,србско потекло,а ние што ќе бидеме..духови?Од самиот почеток се знае дека таканаречениов спор не е за името,туку е битка за бришење на македонската нација.Да беше само за името ќе се решеше до сега.

Интересна теза, за која САД не вложува никакви напори да ја актуелизира. Моделот „Швајцарија на Балканите“ отиде низ вода во 2001, кога Албанците не изедначија нас и Србите. Проблемот не е толку бениген, колку што вам гледано од страна ви изгледа.

Процесите на западните балкани никога не са били положителни,поради различни причини.Те винаги са ескалирали и завршували експлузивно и много редко са туширани навреме.
Амбасадорот на САД овде зборува за нешто многу интересно и отвара прашаниja,кои не са затворени.Да не кажам,дека тоа е сигнал за промена, се разбира делумна на курсот на САД.

Амбасадорот на САД овде зборува за нешто многу интересно и отвара прашаниja,кои не са затворени.Да не кажам,дека тоа е сигнал за промена, се разбира делумна на курсот на САД.

Предоцна менуваат курс. Долго САД не им дозволуваше на државите од западен Балкан да изградат институции кои би можеле превентивно да угушат радикални елементи. Сега тие радикални елементи, доколку на нивните финансиери им одговара, ќе можат без проблем да креираат нова криза.

Преинтересна теза на Волерс,да не зборувам дека вака кажано постава прашаниja,кои не са надминати от доста време.

Како прашањето на домородните Американци кои живеат во резервати?

Предоцна менуваат курс. Долго САД не им дозволуваше на државите од западен Балкан да изградат институции кои би можеле превентивно да угушат радикални елементи. Сега тие радикални елементи, доколку на нивните финансиери им одговара, ќе можат без проблем да креираат нова криза.
Предоцна за кое?Проблемот во западните балкани е генерално дека радикалните елементи са повекето држави,а не инидивидуи.

Предоцна за кое?Проблемот во западните балкани е генерално дека радикалните елементи са повекето држави,а не инидивидуи.

Предоцна за мирно решение. Откако ја инсталираа УЧК во сите можни власти во регионов, откако не примораа да дозволиме во име на демократијата стотици АлКаеда невладини сега му текнало на Волерс дека треба да се менува стратегија. Оди тргни ги Али и Тачи од власт без да го запалат регионот.

Нека им го каже истото на: грција, Албанија, Србија, Бугарија( или они знаат како "треба" со малцинствата )...
Колку што денешните грци потекнуваат од античките Грци, толку и ние потекнуваме од античките Македонци.
И нека пуштат конечно еден референдум, но не за за промена на името, туку дали сакаме да станеме членка на ЕУ и на НАТО и послем тоа владата да почне да работи на многу поважни работи отколку да не замара со глупости...

Јас би гласал против членство во ЕУ и НАТО, не сум мазохист...

Кога проблемот е само во мојот дом, што плачеш по форумов? Не те учеле дека е непристојно да се мешаш во туѓи домови? Бркај си работа и гледај си го твојот дом, не ми се мешај во мојот.

Не верувам дека мнозинството македонци мислат како тебе... мнозинството мисли како мене, ме плаши тоа што се плашат јавно да го кажат тоа, затоа што ќе ги *палите*, ќе ги навредите, ќе ги плукате...

Мед и млеко течеше пред 2001 за албанците... што да правиме, глупи сме, ни рекоа да се испоубиме меѓу себе и го сторивме тоа...

Ве изедначивме затоа што ја преземавте од нив третманот на дискриминација врз нас...
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 22:03 ---
Тие држави имаа доволно време да изградат институции каде не би имало потреба од радикални елементи...

Не верувам дека мнозинството македонци мислат како тебе... мнозинството мисли како мене, ме плаши тоа што се плашат јавно да го кажат тоа, затоа што ќе ги *палите*, ќе ги навредите, ќе ги плукате...

Не бе Пуно. Напразно пробуваш да подвалиш теза овде. Јас со мојот радикализам не сум запалил никого, ни буквално, ни преносно. Ниту сум претепал некого само затоа што не е Македонец, ниту сум убил некого. Не сме исти Пуно и ниедна вербална вратоломија нема да го промени тоа.

Не бе Пуно. Напразно пробуваш да подвалиш теза овде. Јас со мојот радикализам не сум запалил никого, ни буквално, ни преносно. Ниту сум претепал некого само затоа што не е Македонец, ниту сум убил некого. Не сме исти Пуно и ниедна вербална вратоломија нема да го промени тоа.

Сега ми олесни, браво....знаев дека само со уста ти правиш вака, дека си добар човек не се двоумев...

Сега ми олесни, браво....знаев дека само со уста ти правиш вака, дека си добар човек не се двоумев...

Толеранција и цивилизираност се нарекува тоа. Треба да пробате некогаш, не боли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom