БИБЕР - слики

  • Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.606
Поени од реакции
15.409
Возраст
70
Локација
Skopje
Да темата е за БИБЕР-и мислев дали да ја ставам во гурманско катче.................Picture 1001.jpg.Picture 1002.jpg.Picture 1003.jpg.......................
Па таму да поприкажеме и за потеклото и употребата на ова црно зрно.
Но можеби друг пат,а овдека само СЛИКИ, да видиме со што го мелете.
Затоа што повеќе и се употребува како мелен,а тазе мелен е и подобар.
И дали можеби јас баш таа вашата мелница ја немам во двата кофери.
Еве нешто од мене за почеток,како домаќин на моето хоби за БИБЕР.
 
Ја па си помислив дека си колекционер на слики од Џастин Бибер :D

Е затоа прво ќе си прочитате,што имам напишано и во ДРАГА КАЈГАНА.
А и не е први април да се лажеме.
ЈА знам за мелен БИБЕР,па за во зрна БИБЕР,а за овој џастин БИБЕР е некој нов ?
 
114.gif
 
Оди бе клецни нешто додека можеш. :icon_lol:

Бибер ние у долно дупени не користиме ногу оксалати има и така патиме од камења у бубрези.
 
77606-b8e826d7584dcaeb725f17cd9ee651bb.jpg
Па таму да поприкажеме и за потеклото и употребата на ова црно зрно.
Но можеби друг пат,а овдека само СЛИКИ, да видиме со што го мелете.
Затоа што повеќе и се употребува како мелен,а тазе мелен е и подобар.
И дали можеби јас баш таа вашата мелница ја немам во двата кофери.
Еве нешто од мене за почеток,како домаќин на моето хоби за БИБЕР.
Taзе мелен е секогаш подобро, сите ароматични масла се тука. Претходно мелен бибер нема ни половина од вкусот, што го има тазе мелен/здробен.

Кажи од каде ги набавуваш мелнициве за бивер. И кажи ако знаеш каде би можеле да се најдат мелници за житарки, ама не за брашно правење, туку само да ги поткршуваат зрната.
 
Picture 1005.jpg.Picture 1004.jpg.Picture 1006.jpg.БИБЕР стр.2.
................1958....................................1948.....................................1968
 
Може да се направи онака супертема со сите теми од Анчо и таму да биде сè стокмено убаво?

Како таа тема „Видеата на ШТЕФ А......“ што не успеав да ја отворам а ја затворија,
а беше долго време жива. И не знам за што се работеше.Јас со оваа ќе продолжам.
(само да се симнам пак во подрум,да отворам некој кофер или сандак со старини)
 
Може да се направи онака супертема со сите теми од Анчо и таму да биде сè стокмено убаво?

Подфорум како темата за поезија на Ма-ста-пе.
Коа ќе размислам, и не ти е лоша идејава.

Анчо со сета должност и почит како од помлад кон постар, не знам што мака имаш но на времето имаше далеку пореални, поиздржани и попродуховени мислења. Не знам од каде вака декадентно почна да настапуваш од месец во месец.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom