Stefanos_M
Moscow_Boy
- Член од
- 23 април 2006
- Мислења
- 563
- Поени од реакции
- 0
Ме интересира што стана со градењето на метро и трамваи во скопје? Знаете ли нешто околу тоа, и што мислите дали е исплатливо?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не би рекол за метро дека е возможно не заборавај дека скопје е трустно подрачје.Stefanos_M напиша:Возможно е зашто да не, само многу пари е...
Хехе, не верувај на лагите на тогашниот градски татко Пенов. Изградбата на зградата беше сопрена поради играчките и аферите на Упа Ентерпрајз и Љупчо Палчевски, кој во тоа време му го сврте грбот на Б.Ц. и се соочи со последиците (ако ти текнува и на галамата што се крена со зградата кај Бастион кафичот која тогаш почнаа да ја рушат).iceman напиша:дури едно време бесе стопирана градбата на зградата кај што заврсува партизанска во центар за да се разгледа уште еднаш да се разгледа варијантата за да се направи подземен премин кај центар
Ne da nemoze nema sansi^The Game^ напиша:hmm.kako prvo metro kaj nas nema sansi da se napravi vo brzo vreme.Zasto eden grad kako Sofia uste go gradi.Tramvaj moze da se napravi .Ko prvo treba da se otstranat kolite na trotoarite i slicni raboti
Ќе се купат трамваи, но и ке добиеме трамваи и како донација од Прага, Будимпешта, Белград (иако и нивните не се сјајни) итн, пошто сум сигурен дека сите имаат трамваи кои што им се вон употреба, а не им се исплати ни да ги прават пошто имаат доволен број. Ке се вработат неколку експерти за поправање на трамваи, и нашиве мајстори ке се истренираат, и ете ти почеток. 3-4 линии за старт, и полека да се шири инфраструктурата. Сигурен сум дека ке се намали сообраќајниот хаос во градот.Bacillus gagous напиша:Има многу добра фора за да се намести трамвај, јас како лаик што можам да согледам дека има место по улиците за тоа за да се поврзат краевите на Скопје со трамвајска линија ондак сигурно има доста праостор, ама проблемто како и секогаш се парите, потшо не е само шините да се постава, туку и сите бандери, башак треба да има стационар каде што ќе се преноќуваат и се одржуваат трамваите, згора на тоа треба и тремваи да купуваме.
Tanjushka напиша:Памтам пред 100 години имаше референдум по ова прашање, ама не беше изгласан од граѓаните. Како низ магла се сеќавам дека тоа требаше да биде линија која ќе врви низ Карпош/Центар, така некако, па жителите на другите населби, не гласаа.