Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758

ајде!
сега му е мајката Крим да се врати!
ќе го заробат и директ у Хаг!
Автоматски споено мислење:

Бајден за обвинувањата против Путин: Проблем е што судот не го признаваат сите, вклучувајќи не и нас

Последно уредено:

Аааааа. Крастајците на Путин.

Лапај си.

Иако се едни од најгласните со реториката. Голем дел од црниот шверц токму Полјаците го прават кон Русија. Турција и ОАЕ може за технологија и електроника. Ама Полјциве за производи од секојдневна употреба како Кока Кола и кур се тресе оди токму преку Полска.

Во меѓувреме лапај си Руски крастсјци и пази да не се задавиш.

Значи според тебе кој не се слага со твоето гледиште е роб на УЧК по автоматизам?
Судбина
Не според мене и моето мислење туку според реалната слика и фактите, пример: ти земаш пензија ако некој од УЧК потпише, ак не нема да земеш :toe: а во таква ситуација се наоѓаш благодарение на НАТО, што значи дека секој што може да го порази НАТО е твој спасител од таквата ситуација, освен нели тебе ако не ти одговара тоа.
И да секој од северната што е за НАТО е северџан, и тоа не е заради што јас така тврдам ами зш тоа е реалната фактичка состојба, станаа северџани за да влезат во НАТО тоа е тоа просто и едноставно 2+2.
Така е поделен и народот, северџаните се за НАТО Македонците се за Русија, обратно неможе да биде зашто е контрадикторно.

Баш ме интерсира како авторот замислува дека ќе се одвива апсењето на Путин. Смешен ми е тектстов, поточно делот "веднаш ќе биде уапсен", дали зошто го копирале/превеле или навистина верува авторот во тоа. Од тие држави во кои Путин веднаш ќе биде уапсен, покрај Македонија - гордата НАТО членка која седи на иста маса со најмоќните, се наоѓаат Таџикистан и Венецуела - руски сојузници, првата од овие две дури има и руски воени бази во неа.

А тебе што толку те заболе за русите па толку дркате на нив,тоа не ми е јасно..Што добро имаш видено од нив,или било кој од вас,па подржувате окупатори на туѓа територија што убиваат цивили за нечии си империјалистички интереси,тотално непотребна и неоправдана војна во 21 век во Европа.Ја во Украина нити имам некој ни па имам некакви интереси лично,ама човечки и разумно застанувам на страна на правдата. Украина е иста Македонија,само смени ги улогите со Бугарија и Русија..Само што се многу поголеми држави и побитни за светските токови. Русија окупира туѓа земја,Украинците си ја бранат државата..Просто е Владе,само малце размисли што и кого подржуваш.
Ako mi gi pratis postovite od pocetok do sega ke sfatese deka oko ne mi trepnuva za Rusite i Ukraincite. Da proruski sum nastroen no ne deka gi mrazam Ukraincite ili epten gi sakam Rusite, tuku radi nesto sosem treto sto neznam kolku pati e tuka objasneto na temata. Ke ti objasnam pak na novo ako sakas, ne e problem no dovolen e faktot deka cela siptаrana , site severdjani, bugarskite gomna, sareni kurtoni bez isklucok se za Ukraina, a generalno Ukraina na mapa ne znaat kade e. Site bez isklucok i Ti so niv . Od so maka iskreno neznam. Da si tolku glup, ne si pa da ne znaes ili ne sfatis zoato e toa taka i zatoa misterija si.
P.s eve ti uste eden hint. Utre ako Kina go napadni Tajvan, za Kina ke bidam bez ni tronka dvoumenje. I racunaj ist narod se, Kinezi i ednite i drugite. Nemozis tuka za prokinez da me obvinis deka sum kako ovde prorusin i gi mrazam Ukraincite. Tamu site se Kinezi jbg :toe:

Нафо екипата ја нема задње време. Чудна работа.

Полнат духовни батерии пред претстојната украинска контра-офанзива.

Кога ќе започне, ќе ја исфрлуваат таа енергија 24/7 врз темава.

Нафо екипата ја нема задње време. Чудна работа.
НАФО тука е бе.
Автоматски споено мислење:

A да го видат ова?

Фали уште во Македонија, Зеленава партија да влезе во ваков дил. Таман го имаат муабетот со Кадиров. Да им го раскажат филмот на Европејциве малце за шверц :icon_mrgr:

Посејдони се прекумерно користење на сила како што ни викаа 2001, Мирољуб им е доста :LOL:
Посејдон е кодното име за Мирољуб, лажњак е муабетот за торпедо од Белгород, Миро ќе му влета брутфорс со ќускијата и троа динамит :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom