- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.573
- Поени од реакции
- 18.607
Дали прочита ти што пишува?
Да бе. И ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали прочита ти што пишува?
Колку такви процесори Русија до сега увезувала?Да бе. И ?
Колку такви процесори Русија до сега увезувала?
Па, нема ни да увезува. Маубетот ми беше Кина/Русија Strong први другарчиња, ова она, брикс микс...
Во суштина Кина не ја смета Русија како партнер, туку како бензиска пумпа.
Нема технологија што повеќе и треба од Русија, Кина веќе има дури и понапредна воена технолигија.
Дека некој овде имаат заблуда за односите меѓу Кина и Русија.
Не си прави бајрам на мозок, ова се чипови кои можат да се набават на алиекспрес.Па, нема ни да увезува. Маубетот ми беше Кина/Русија Strong први другарчиња, ова она, брикс микс...
Во суштина Кина не ја смета Русија како партнер, туку како бензиска пумпа.
Нема технологија што повеќе и треба од Русија, Кина веќе има дури и понапредна воена технолигија.
Дека некој овде имаат заблуда за односите меѓу Кина и Русија.
Ќе користат ракета од милион да соборат дрон што кошта 50 пати помалку, јака математика.https://www.cnn.com/2022/12/13/politics/us-patriot-missile-defense-system-ukraine/index.html
Финализиран планот за предавање на ПАТРИОТ ракетните системи од Америка на Украина
Фашистичките пички од кремаљ нормално одма почнаа со цмиздрење и плачипичкарење..Ќе биле легитимна мета..ау.
Иранските дрончиња на батерии ги соборуваат без проблеми,им помина модата...друго може од Ким Ун ќе извадат некое ново напредно оружје ,пошто они најновото што го имаат/имаа беше од времето на Горбачов."Втората најсилна"армија во светот заглавена во блатото во Украина и сопствените г*мна.
Цитро, вчера партал направиле ,,дроновите на батерии", а овој Патриот системов не е никаков курац. Саудиска Арабија се избламира кога Јеменците успешно им ги пробија Патриот системите со постари советски ракети. Чим такви не можат да запрат, не можат ни Искандерите да ги запрат.https://www.cnn.com/2022/12/13/politics/us-patriot-missile-defense-system-ukraine/index.html
Финализиран планот за предавање на ПАТРИОТ ракетните системи од Америка на Украина
Фашистичките пички од кремаљ нормално одма почнаа со цмиздрење и плачипичкарење..Ќе биле легитимна мета..ау.
Иранските дрончиња на батерии ги соборуваат без проблеми,им помина модата...друго може од Ким Ун ќе извадат некое ново напредно оружје ,пошто они најновото што го имаат/имаа беше од времето на Горбачов."Втората најсилна"армија во светот заглавена во блатото во Украина и сопствените г*мна.
Тогаш знаеш нешто што јас не го знам... Еве ти пример:Можеш можеш…
За разлика од Бајден, кому нема што не му се тресе.Аве каква конференција ќе треба да го фиксираат со каиши на некоја маса како му тресе ногана. А и реално нема што да каже ново, тоа па тоа.
За разлика од Бајден, кому нема што не му се тресе.
Ke bidi interesno po edno deset dvaeset godini od sega da te slusa nekoj ko ke im kazuvas na nekoi kopiljaci, sekako po sekjavanje za Duhot od Kiev. Eee deca deca, na vremeto so imase eden pilot, Duhot od Kiev go kazvaja, nikoj ne znaese koj e, so e, ko betmen ili supermen nesto. Sam so eden poluraspadnat avion ja unisti cela najmoderna avijacija na edni Rusi i toa eden na eden, onaka maski gradi vgradi so se veli. Vo megjuvreme duri se vrakjase da napolni girivo i cela artilerija im ja sramni so zemja .Abe cudesii deca, cudesii covekot. Takov majka ednas ragja.Толку се сеќавам, ти се разбира имаш подобро памтење ...
Но, како и секогаш иако имаш добро памтење имаш грешно толкување.