Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
:pos:
Се потресоа Американците од тоа што некој народ мисли за нив. Немаат попаметна работа, ќе трошат ресурси за да дознаат што мислеле Македонците... :pos:
a зошто би, кога го имаат фејсбук[DOUBLEPOST=1399250349][/DOUBLEPOST]
Македонецот ако е македонец треба да биде на страната на Украина..
ти си грк, што има да кажуваш ти на македонците за кого да бидат?

а на кајгана имаат агенти?[DOUBLEPOST=1399248790][/DOUBLEPOST]

не верувам дека нешто се сменило по хунтата на ммф, освен што русите ги нема во приказнава

Стварно мислиш дека антиеврејската кампања е пригодна за оваа тема?

Стварно мислиш дека антиеврејската кампања е пригодна за оваа тема?
што сум ја крив што имаат секаде вмешано прсти:D. мислам дека стануваш параноичен

Последно уредено:
Американците имаат агенди секаде во светот, и важно му е што мисли и македонец и албанец и бугарин и сите, да знае со кого имаа работа, ние не мислиме толку далеку балканците те разбирам не ти е за верување, јас познавам овде американци во Скопје кои велат демек се дојдени за x причини а уствари гледам дека нив се им итнересира, и сигурен сум дека дават извештај се што учат овде за состојбата во Македонија за било каков аспект политички,економски и други. Украина според мое мислење ке се подели, овде не сака САД да прави големи проблеми па ке му остават малку на Русите да се чуствуват како конкуренти за нив по што само прост наивен може да верува во такво нешто. САД ја контролира цела Европа, блискиот Исток, 80% од земјите во Азија,Австралија, Африка од времето била контролирана,поседуваат буквално се природни богатсва,најнапредна технологија,најголемите умови,најдобрите шпиуни,агенди на денешницата се наоѓаат таму што контролира Русија??? Русија да беше толку силна немаше да дозволи вајлда САД да му се доближи до Украина. А вас не ве разбираам вие цело време сте против комунизмот го пцуете Тито, Југославија.на СДСМ членовите и симпатизерите им викате комуњари не знам што ама овде сте про јас не знам кој е гз лижач овде, само лижете погрешен гз да знаете. А Србија вопшто не е за Русија ја научи лекцијата, народот од инает да ама политичарите го водат Србија во Нато и Европа, србите се паметни гледаат далеку не ја прават истата грешка два пати. Многу им веруваа на мајка Русија порано и знаат што ги снајде. Гледавте што и направи со зимските олимписки игри најскапи олимиски игри организирани без никаков впечаток, тоа е сила мои сограѓани не видео со армија и насилство само прост многу прост ужива и верува во такви приказни. А кога викам ке платите не викам ке платите во контест на насилство или не знам што ( вие таков народ сте само на насилство мислите) туку немаат многу да ве земаат во обзир, кредит веќе нема да пуштат па ке патиме за леб,ке бидеме најзастанета земја во регионот, додека ние ке мислиме како да приживеаме соседите ке мислат како да одат во Бора Бора и после тоа ке бидеме најголеми подржувачи на САД друо решение нема, ете ти како ке платиме.

Последно уредено:
Американците имаат агенди секаде во светот, и важно му е што мисли и македонец и албанец и бугарин и сите, да знае со кого имаа работа, ние не мислиме толку далеку балканците те разбирам не ти е за верување, јас познавам овде американци во Скопје кои велат демек се дојдени за x причини а уствари гледам дека нив се им итнересира, и сигурен сум дека дават извештај се што учат овде за состојбата во Македонија за било каков аспект политички,економски и други. Украина според мое мислење ке се подели, овде не сака САД да прави големи проблеми па ке му остават малку на Русите да се чуствуват како конкуренти за нив по што само прост наивен може да верува во такво нешто. САД ја контролира цела Европа, блискиот Исток, 80% од земјите во Азија,Австралија, Африка од времето била контролирана,поседуваат буквално се природни богатсва,најнапредна технологија,најголемите умови,најдобрите шпиуни,агенди на денешницата се наоѓаат таму што контролира Русија??? Русија да беше толку силна немаше да дозволи вајлда САД да му се доближи до Украина. А вас не ве разбираам вие цело време сте против комунизмот го пцуете Тито, Југославија.на СДСМ членовите и симпатизерите им викате комуњари не знам што ама овде сте про јас не знам кој е гз лижач овде, само лижете погрешен гз да знаете. А Србија вопшто не е за Русија ја научи лекцијата, народот од инает да ама политичарите го водат Србија во Нато и Европа, србите се паметни гледаат далеку не ја прават истата грешка два пати. Многу им веруваа на мајка Русија порано и знаат што ги снајде. Гледавте што и направи со зимските олимписки игри најскапи олимиски игри организирани без никаков впечаток, тоа е сила мои сограѓани не видео со армија и насилство само прост многу прост ужива и верува во такви приказни. А кога викам ке платите не викам ке платите во контест на насилство или не знам што ( вие таков народ сте само на насилство мислите) туку немаат многу да ве земаат во обзир, кредит веќе нема да пуштат па ке патиме за леб,ке бидеме најзастанета земја во регионот, додека ние ке мислиме како да приживеаме соседите ке мислат како да одат во Бора Бора и после тоа ке бидеме најголеми подржувачи на САД друо решение нема, ете ти како ке платиме.

:icon_lol: Какви ликови, еден пишува предвидувања од Иван Исцелителот, друг пишува сатири.
Гледам некако срце те боли за СДСм. А никој на темава ни Тито, ни Сдсм ги нема споменато.

Зимски олимписки игри без никаков впечаток?
Па јас како што пратев медиумиве западни, сите константираа дека се најдобро организираните игри зимски. Плус Русија е првата земја што има солиден профит од одржување на игрите, т.е успеа да ги врати парите што ги вложи и да има мал плус.

Да еве гледам Албанците,Бугарите и Грците одат на Бора Бора:pos:

Од сега па натаму, сите на темава да лижете гз на правилниот. Ме разбравте? Пошто еве дотичниов вика Америка се пратела.
Баш ме интересира како ќе ги казнат нардите кои гледаат поинаку од америчката политика, а ги има многу. Германци,Шпанци,Италјанци,Британци, Американци,Кинези и т.н па дури и Израел остана неутрален по прашањето на Крим.
Еве јас сум првиот, што од сега само Американски ставови ќе застапувам на темава. Не за друго ми се оди на Бора,Бора летово.:cool:

Последно уредено:
Вие македонците ке платите многу што сте на страната на комунистите во овој спор, само тоа ке кажам, ова за брзо време ке се реши Украина ке се подели пак САД ке биде најголем победник, а вие немој да мислите дека они не пратат какви размислување имаат народите од другите земји, се пратат ама буквално се само овде во Скопје којзнај колку агенти имаат што дават извештај за секоја состојба, како размислуваат граѓаните овде, каков менталитет имаат, каков е социјалниот живот буквано се.
Со глава низ ѕид нормално е се знае што ќе пукне.

Со глава низ ѕид нормално е се знае што ќе пукне.
Нели беше договорено да не мешаме албанско/македонска политика на темава?
Или ве боцка ослабнувањето на влијанието на УСА? Не се грижи, Америка је најача. А вие сте им браќа.

Зборот ми беше дека тие ке мислат како до подобар одмор, за храна, облекување нема да ја мислат како овде, а олимписките игри беа слаби пратени тоа е факт, во споредба со другите олимписки игри. Нема што да коментирате за овој спор е најдобар потег ама ме грижи тоа што мнозинството граѓани се палат што се случува таму со Украина во аспект на тоа што го подржуваат Путин

Нели беше договорено да не мешаме албанско/македонска политика на темава?
Или ве боцка ослабнувањето на влијанието на УСА? Не се грижи, Америка је најача. А вие сте им браќа.
Не е мојот коментар на Албанско-Македонските односи туку на нерационалната и самоуништувачка подршка на Русија од страна на Македонските националисти. Инаку не сум Албанец многу грешиш ако некој се грижи за Македонија не го прави тоа по дифолт Албанец. :)

Не е мојот коментар на Албанско-Македонските односи туку на нерационалната и самоуништувачка подршка на Русија од страна на Македонските националисти. Инаку не сум Албанец многу грешиш ако некој се грижи за Македонија не го прави тоа по дифолт Албанец. :)

Во Македонија нема националисти, ниту патриоти. Во Македонија има пацифисти. А тие баш гледам како се грижат за Македонија.
И незнам зошто се грижите за тоа дали имало подржувачи на Руската политика во Македонија, кога Македонската надворешна политика е врзана за Американската. Да не се грижите, летово сите на Бора Бора ќе летуваме.
Во право си.
tumblr_lltzgnHi5F1qzib3wo1_400.jpg
[DOUBLEPOST=1399284546][/DOUBLEPOST]Неможам да сфатам некои членови.
46 лица се запалени живи и уште 90 се убиени на Маидан. Со тоа што јасно е дека се запалени со молотови коктели од припадници на Десниот Сектор, а вторите се убиени од снајпери платени од опозицијата.
Дали јас тоа што го осудувам тој чин по дифолт ме прави националиста и ме поистоветува да сум антиМакедонец ?
Дали треба да се молчи пред вакви работи? Ма да, тоа се исто несреќи случаи. Исто како таа со децата од Смилковското езеро. Паметам и тогаш пречутивме сите.

Последно уредено:
46 лица се запалени живи и уште 90 се убиени на Маидан. Со тоа што јасно е дека се запалени со молотови коктели од припадници на Десниот Сектор, а вторите се убиени од снајпери платени од опозицијата.
Дали јас тоа што го осудувам тој чин по дифолт ме прави националиста и ме поистоветува да сум антиМакедонец ?
Дали треба да се молчи пред вакви работи? Ма да, тоа се исто несреќи случаи. Исто како таа со децата од Смилковското езеро. Паметам и тогаш пречутивме сите.
Глеј 99% од луѓето тука нема шанси да разликуваат Русин од Украинец. Така да не е битно кој е во право. А и не треба да се возбудуваме за вакви работи. Во последните 200 дена дека се случува ова во Украина и загинаа 100-200 луѓе во Сирија во истиот времески период умреа 10-20.000 и темата е мртва ладна очигледно на никој не му е гајле за Сирија веќе. Не дека е убаво што се тепаат во Украина и дека треба да запре војничкава треба да запре. Но не е нешто за кое вреди да се тера правда повеќе само може да се изгуби од тоа што ќе се добие. САД ни е сојузник воен ако САД е за Украинците и ние сме за Украинците и тоа е тоа.
Јас сакам што е можно побрзо да заврши работата и по можност во корист на САД зошто сме поблиски со неа одошто со Русија и имаме повеќе корист од тоа. Но како и да е не е премногу битно кој ќе „победи“ толку туку да се заврши целата работа што поскоро можно.

Јас сакам што е можно побрзо да заврши работата и по можност во корист на САД зошто сме поблиски со неа одошто со Русија и имаме повеќе корист од тоа. .
По блиски? Како тоа по блиски? Ни географски не сме по блиски? Ни во етнолошки нај битната графа, не сме по блиски. Ни во било која графа, која го дефинира еден народ, не сме по блиски.

Дали ако си по близок со некој, автоматски добиваш осиромашен ураниум од него, пред куќна врата?
Дека сме по блиски, ги помагаа Албанците (и цело време тоа го прават)?
Дали по таа логика на блискост ние би требало да ги помагаме Ал Каеда?

Знаеш кој е по близок?
По блиски се невладините организации и нивните клонови, платени од Сорос. Да, тие се несомнено по блиски. И мене да ми префрлаат у џеб толку пари, за да јадам гомна, ќе ги осеќам блиски.
По блиски се нашите политичари (и едните и другите). Да. Они се по блиски.

Што се случи со ултиматумот на русија од 48 часа? Кога истекува? Или се промени во меѓувреме нешто од тој став на Москва.

Зборот ми беше дека тие ке мислат како до подобар одмор, за храна, облекување нема да ја мислат како овде, а олимписките игри беа слаби пратени тоа е факт, во споредба со другите олимписки игри. Нема што да коментирате за овој спор е најдобар потег ама ме грижи тоа што мнозинството граѓани се палат што се случува таму со Украина во аспект на тоа што го подржуваат Путин
Све дур Американците ви даваат зелено светло за млатење на кафирите тука, ќе им го лижете. Моментот коа ќе им прекипе од вашиот флерт со вехабиите, ќе ви заѕвони некој на врата. Не знам баш кој, али има доста што чекаат ред за кај вас.

Глеј 99% од луѓето тука нема шанси да разликуваат Русин од Украинец. Така да не е битно кој е во право. А и не треба да се возбудуваме за вакви работи. Во последните 200 дена дека се случува ова во Украина и загинаа 100-200 луѓе во Сирија во истиот времески период умреа 10-20.000 и темата е мртва ладна очигледно на никој не му е гајле за Сирија веќе. Не дека е убаво што се тепаат во Украина и дека треба да запре војничкава треба да запре. Но не е нешто за кое вреди да се тера правда повеќе само може да се изгуби од тоа што ќе се добие. САД ни е сојузник воен ако САД е за Украинците и ние сме за Украинците и тоа е тоа.
Јас сакам што е можно побрзо да заврши работата и по можност во корист на САД зошто сме поблиски со неа одошто со Русија и имаме повеќе корист од тоа. Но како и да е не е премногу битно кој ќе „победи“ толку туку да се заврши целата работа што поскоро можно.
Многу рационална и мудра реплика. Правдата не познава цена Стефус, ниту му е потребна лицитација кое повеќе вреди или помалце.
Тоа е основното начелото на позитивното право.

Што се случи со ултиматумот на русија од 48 часа? Кога истекува? Или се промени во меѓувреме нешто од тој став на Москва.

Зоте, не е се вистина што се пишува на интернет. Тоа беше дезинформација. Немаше таков став од Москва, дека за 48 часа ќе навлезат во Украина
@jamajka Ја имаше пастирано веста. Јас се обидов да демантирам, но бев напднат со реплика: "Тебе те чекаат да им одобориш"
Ете поминаа 40 часа речиси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom