Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Ај вака да пробаме.

ако во прокси војна Русија губи за две години над 100 000 војници и техника која тие ја користат плус сигурно фрлени над 300 милијарди долари/евра ,а немаат ни чекор мрднато година дена да освојат/повратат територија,какви ќе им бидат загубите во општа војна со цело НАТО?
русија материјално не губи ништо пошто нејзини се рудите и технологијата,а тие 100 000 извадени од строј ги заменуваат 1000 мотивирани доброволци кои се пријавуваат дневно......русија добива поголема армија од страна на човечки ресурси ,развива нова воена технологија(помодерни авиони,дронови,ракетни системи,тенкови,ракети итн) ,а ги корегира недостатоците на оружјето досега произведено(подобрени радари,подобрени тенкови,подобрени ракетни системи,подобрена муниција која ја користи авијацијата и механизираната армија)

плус разменува заробена западна техника со иран и кина

итн итн

и покрај загубите во техника и луѓе,мечката не остава ништо на случајот напротив зема Се поголем замав

русија материјално не губи ништо пошто нејзини се рудите и технологијата,а тие 100 000 извадени од строј ги заменуваат 1000 мотивирани доброволци кои се пријавуваат дневно......русија добива поголема армија од страна на човечки ресурси ,развива нова воена технологија(помодерни авиони,дронови,ракетни системи,тенкови,ракети итн) ,а ги корегира недостатоците на оружјето досега произведено(подобрени радари,подобрени тенкови,подобрени ракетни системи,подобрена муниција која ја користи авијацијата и механизираната армија)

плус разменува заробена западна техника со иран и кина

итн итн

и покрај загубите во техника и луѓе,мечката не остава ништо на случајот напротив зема Се поголем замав

Па да, ако 60 илјади загинати млади руси и стотина илјади инвалиди и купишта воена опрема која никогаш нема да можат да ја надоместат во тој претходен волумен не ги сметаш за некоја загуба, да ондак Русија ништо не губи.

Па да, ако 60 илјади загинати млади руси и стотина илјади инвалиди и купишта воена опрема која никогаш нема да можат да ја надоместат во тој претходен волумен не ги сметаш за некоја загуба, да ондак Русија ништо не губи.

Ако не си приметил Русија си ја обновува империјата и тоа што ќе си најде 20+ милиони жители ваљда им е пресметан ризик загубата на војска.

нападната русија од најјаката машинерија на светот,америка и сојузниците во апгеејтована втората армија во европа до пред две години официјално(украинската),може само да се лажиме дека русија нема загуби

војната е стартувана од нато нема дилеми,им дојдоа на граница на русија,а русите во украина беа спалувани и ставани на гилотина од 2014та,русија молеше за договор и кога се виде дека ќе има војна кога тогаш се спремија и дејсвуваат успешно веќе две години на огромен фронт

за жал за брзо не запира ова страдање кое го приреди сатанистичкото водство на западните земји

Ако не си приметил Русија си ја обновува империјата и тоа што ќе си најде 20+ милиони жители ваљда им е пресметан ризик загубата на војска.

Да да, ја обновува. Украинската нација и држава со векови практично до завчера беше ќерка нација на Руската. Рускиот јазик беше лингва франка во Украина, млади украински деца се школувале на руски јазик, се славеле руски историски личности како свои. Сето ова веќе заврши. Сега додека седиме на форумов се создава нова украинска нација и држава која својата суштина ја базира на омраза кон се што е руско. Историски руски градови како Киев и Одеса се жаришта на омраза кон се што е руско.

Ако ова за вас е обновување на империја ондак супер. Цепидлачите за Бахмут или некое разрушено село а не ги сфаќате овие геополитички последици кај што се менуваат работи кои со векови се граделе и ќе имаат долговечни последици за Русија, нејзиното влијание во Европа и нејзината внатрешна безбедност.

Да да, ја обновува. Украинската нација и држава со векови практично до завчера беше ќерка нација на Руската. Рускиот јазик беше лингва франка во Украина, млади украински деца се школувале на руски јазик, се славеле руски историски личности како свои. Сето ова веќе заврши. Сега додека седиме на форумов се создава нова украинска нација и држава која својата суштина ја базира на омраза кон се што е руско. Историски руски градови како Киев и Одеса се жаришта на омраза кон се што е руско.

Ако ова за вас е обновување на империја ондак супер. Цепидлачите за Бахмут или некое разрушено село а не ги сфаќате овие геополитички последици кај што се менуваат работи кои со векови се граделе и ќе имаат долговечни последици за Русија, нејзиното влијание во Европа и нејзината внатрешна безбедност.

па Бо Џо ги убеди да не се договорат и да се тепаат. Сеа јебига, касно е за исправање на работата.

На САД не им рушат еден куп авиони, не им потонуваат бродови и подморници во сопствени пристаништа, не им летаат дронови со бомби во Вашингтон и Њујорк, не им уништуваат стратешки бомбардери во бази длабоко на нивна територија. Ама на Русија и се случува ова.
Prvo SAD ne e zapadot, SAD e SAD, zapadot e zapadnata civilizacija, nejzinite vrednosti, mokj, ekonomija i vlijanie.
Da go trgnime nastrana SAD, ostatokot od zapadot i toa kako gubi na site polinja. Gubi i SAD ali gledam premnogu osetlivi ste, pa ete ke recime deka niv super im odi.
Samo eden procent SAD da izgubi vlijanie vo svetot, Rusija kjar e, ne kjar, vo dobivka prema toa SAD kolku ekonomski ke izgubi od toj samo eden procent. A mozime da se slozime deka ovie nekolku gidini ima izgubeno mnogu povekje od eden procent vlijanie cim i Hutite stignaa da im se kurcat.
I odma nekoj ke se izbaci, ama si stampaat oni dolari, nemaat gajle. E pa si stampaat oti im se mozese, top bea. Zemi stampaj ti ili bilo koj drug.
Za da stampas treba da imas vlijanie, da ti pokjutat koga ne igras po pravilata koi vazat za site drugi oti ke go jadis po nos. E tuka gi mavaat najpovekje, onamu kade najpovekje gi boli.
Ostavi ti dronovi, kurci palci, to se prikazni za mali deca ili za pred kooperacija.
Ako imas zaprimeteno Jas skoro nikogas ne komentiram za voenite uspesi ili neuspesi vo Ukraina. Znaes oti ?
Oti e nebitno vo golemata slika. Vie tuka nekako mnogu okolu toa se zamarate, gubite vreme. Ostavija Ukraina kako Ukraina, taa e samo edna kocka od mozaikot, niti e nesto klucna niti bitna vo celata slika. Nasla mi se mana muabet.
Ete utre Ukraina da kapitulira skroz, ili ete Rusija da se povleci do oficijalnite granici od 1991. Sto toa ke promeni vo petok ?

Можеби не целосно, ама делумно си во право.
И да Виетнам беше прокси и велесила како САД гадно се насанка. Јас тоа и го зборувам, РФ гадно се насанка во прокси војна овој пат. Други убедуваа дека ова е СВО, војна директно со НАТО, за РФ ова било мачкина кашлица и не знам уште што не, само не е прокси. И сега наеднаш путинов лешпер призна дека е прокси.

Инаку немање баланс на сила е лоша работа, Русија слабее интензивно, и тоа е кривица на Путин оти наседна на глупости. Самоволието на САД сите ние скапо ќе го платиме.

Не се лути ајде, се упеца поштено.
По кои критериуми слабее? Што губи опрема? Што војува? Тука имаш уште поголема грешка. Русија има индустрија да надоканади све. И све што е надокнадено, ќе биде адекватно за модерно војување. Политички нема преседан колку е јак Путин во Русија. Надворешно политички ги зацврсти односите со непријателите на САД и реално е оформена веќе и неофицијална коалиција. Скоро сите сојузници на САД се речиси на колена. Како е тоа насанкување?

Ако можеме да кажеме дека некој се насанкал, тоа е комплетно западот се насанка во Украина. Си мислеа дека Украина ќе го падне Путин, а со тоа и ќе ја скроти Русија, за да можат да ги лапаат бесплатните ресурси. Но наместо тоа, имаме ситуација, или ќе дава запад уште старо железо во Украина, или да ја заборави Украина. Една НАТО членка, во очекување да капитулира Украина, се откажува од НАТО за дел од територијата на Украина(Ова свати го како патка за промена на страна на Романија за возврат за територија на Украина). ЕДИТ: како што гледам и Унгарија ова го има изјавено. Додека истовремено САД дополнително агресивно ги бркаат од блискиот исток и реално САД нема одговор на тоа. Да не збориме за компликацијата што им ја приреди Израел или поточно овој респонсе што е надвор од умот. Политички скоро сите западни држави се нестабилни со екстремна десница во пораст. А во САД имаме сериозна политичка криза со Тексас.

И сега кој се насанкал ?

Последно уредено:

Тоа се западните “инвестиции”, сеење омраза, воени бази и робовладетелски монтажни фабрики насекаде. Затоа и процесот на јадење курот кај ќе стигнат е почнат.
Самото тоа што воопшто правиш споредби помеѓу наследникот на никаквиот комунистички ссср очајната РФ и наследникот на најсилната римска империја неприкосновените САД е доволен показател дека удолницата е фатена.

Пригожин беше Русин, така што не се важи ова или и него агент на СБУ ќе го направите? Инаку сите олигарси што се фрлија се секако заради предавство убиени, не како нас да ги аболицираме.

Хаха, ова стварно е јако кога иде од лик чијшто ник е познат по терминот „арканцид“.

Ама да се разбереме, ФСБ секако се неотесани со тоа фрлањата пардон, паѓањата од прозор. Треба да идат на семинар кај колегите од ЦИА. :unsure:

Што се тиче корејскиот бизнис, па зарем заборавија дека прво Јужна Кореја ја измолзија од гранати и оружје. Севернокорејците само прават бизнис, не дека РФ нема производство повеќе отколку што трошат во Украина - но како што тргнале работите којзнае каде може да се отворат фронтови. Па затоа подобро е да се купува кога има за продавање (и да се прават залихи). Севернокорејците секако имаат потреба од куп работи кои РФ можат да ги понудат, сега кога не им чуе за санкциите против С. Кореја.

Итн, многу глупоштии изнапиша Клиноније. Глупаво е сите да се анализираат.

Автоматски споено мислење:

Ај вака да пробаме.
ако во прокси војна Русија губи за две години над 100 000 војници и техника која тие ја користат плус сигурно фрлени над 300 милијарди долари/евра ,а немаат ни чекор мрднато година дена да освојат/повратат територија,какви ќе им бидат загубите во општа војна со цело НАТО?
Koj вели дека:
- се тргнати по освојување тероторија?
- имаат рок до кога треба да дојдат до Л'вов?

какви ќе им бидат загубите во општа војна со цело НАТО?
Не сметајќи ги специјалците и маринците (окулу 200к +/-), другото се што имаат Америте и вазалите е инфериорна војска на украинската (или барем така беше пред просечна возраст да почне да им иде накај 50-ка). Така да западните не се подобра војска од украинската. Поопремени да, но со опрема што не видела сериозна употреба пошто сите војни што ги воделе се релативно кратки (и секако не војни на истрошување).

Последно уредено:
Буквално истите муабети ги верглаат. Повремено на секои неколку месеци или недели пак се повторуваат, ваљда на полна месечина. :unsure:
Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom