Кому му пречи знамето со сонцето од Кутлеш?!

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Овој Ивон е дефинитивно најретардиран лик во нашава политика денес.

Ова очигледно е некоја политичка игра..не е можно овај да е дотолку ретардиран да го изјави ова кога знае дека ќе наиде на негодување на Македонците во Македонија..и како мисли политички поени да фати со овие идиотски изјави?.каков дегеноид....

Голема грешка си друже како прво ние како нација имаме многу отстапки направено и покрај сите неправди кои ги имаме претрпено низ вековите и уште ги трпиме. Време е да се каже ДОСТА Е!!!.

Понатаму ЕУ не е спасот за Македонија спасот за Македонија е во Македонците. Дури кога ќе се освестиме ние како народ само тогаш Македонија ќе просперира.
Доколку влеземе сега во ЕУ (со корупција на секое можно поле) ќе бидеме исто како Бугарите, што дека влегоа во ЕУ кога не им е тоа заслужено.

Исто е и со нас ние реално не заслужуваме да влеземе во ЕУ промената мора да почне од нас т.е прво ние мора да направиме суштински измени во целото опшество па да ги искористиме НАТО и ЕУ како отскочна даска кон просперитет и благосостојба.
само зборови ... дај кажи, што и како ДА се "освестиме". Не само безвезе да се коментира и лајкови да се собираат. И да наведеш па ќе се продолжи по старо....

само зборови ... дај кажи, што и како ДА се "освестиме". Не само безвезе да се коментира и лајкови да се собираат. И да наведеш па ќе се продолжи по старо....

За тебе се тоа празни зборови за мене не се. За тоа што треба да се направи сите знаеме до некаде и имаме и луѓе способни што знаат и повеќе.
Во нашето опшество треба реформи ама буквално во секој сектор пошто буквално ништо не ни функционира. Да не идам сега оф-топик главна точка на „освестувањето“ е да прифатиме дека никој од надвор нема да ни помогне ако прво ние не си помогнеме себе си.
The whole secret of existence is to have no fear. Never fear what will become of you, depend on no one. Only the moment you reject all help are you freed.
Не мора на моиве зборови да веруваш ете прочитај ја историјата на Македонија, само кога ја отфрлиле помошта на Бугарите, Русите, Грците итн успеале нешто да направат.

Ако те интересираат мои конкретни идеи за реформи пиши ми пп или тагни ме на друга тема каде нема да бидеме оф-топик.

Дотичниов е никој и ништо,партијата му има 300 членови и 150 гласачи,па бара малку медиумско внимание.

i-dont-give-a-shit-morgan-freeman-gif.jpg

За тебе се тоа празни зборови за мене не се. За тоа што треба да се направи сите знаеме до некаде и имаме и луѓе способни што знаат и повеќе.
Во нашето опшество треба реформи ама буквално во секој сектор пошто буквално ништо не ни функционира. Да не идам сега оф-топик главна точка на „освестувањето“ е да прифатиме дека никој од надвор нема да ни помогне ако прво ние не си помогнеме себе си.

Не мора на моиве зборови да веруваш ете прочитај ја историјата на Македонија, само кога ја отфрлиле помошта на Бугарите, Русите, Грците итн успеале нешто да направат.

Ако те интересираат мои конкретни идеи за реформи пиши ми пп или тагни ме на друга тема каде нема да бидеме оф-топик.
Да бе, пред компјутер ќе се "освестиме" и ќе ги решиме работите како што (не)треба да бидат. Дури и преку нет ќе извршиме реформе у повеќе област.

Него од кога ве интересира нашата/вашата историја од вас комунистите ? (претпоставувам)

Да бе, пред компјутер ќе се "освестиме" и ќе ги решиме работите како што (не)треба да бидат. Дури и преку нет ќе извршиме реформе у повеќе област. Него од кога ве интересира нашата/вашата историја од вас комунистите ? (претпоставувам)

Зошто комунист?

Мене ме интересира историјата како алатка за прогрес, оној кој не си ја знае историјата ги повторува грешките.

П.С Тоа за пред компјутер збори си за тебе ти мене не ме познаваш и не можеш да знаеш што сум направил или не сум направил

Ова очигледно е некоја политичка игра..не е можно овај да е дотолку ретардиран да го изјави ова кога знае дека ќе наиде на негодување на Македонците во Македонија..и како мисли политички поени да фати со овие идиотски изјави?.каков дегеноид....

Според мене играта е следна:

Една голема опозициска партија откога увиде дека Македонецот е разбуден и свестен околу својот идентитет, реши драстично да го смени курсот зошто увидеа дека со глава у зид не се оди.

Во прилог на тоа пред неке време излегоа со став за името кој во секој поглед се разликува од сите досегашни нивни ставови а е во насока на подршка на Македонија и македонскиот идентитет.

За наророт уште повеќе да се увери во нивната промнета позиција кон македонската нација и народ , македонската историја и правото на Македонците да го чуствуват македонско се она што и е македонско го пуштија овој кретен од човек во огинот да се избламира (што и не е некоја штета за партија со 0,00000% рејтинг) за потоа да застанат во одбрана на симболот од Кутлеш, со што секако сакат да покажат национално чуство кое до сега го немаа.

Како и да е јас се радувам што е така и се надевам дека лека полека ова ќе биде пресвртница и почеток на сплотувањето на Македонците барем за оние работи кои не допират и треба да ни се заеднички како Македонци.
.

Исто е и со нас ние реално не заслужуваме да влеземе во ЕУ промената мора да почне од нас т.е прво ние мора да направиме суштински измени во целото опшество па да ги искористиме НАТО и ЕУ како отскочна даска кон просперитет и благосостојба.

Ти си грешка тука. Не е точно дека ние не заслужуваме, туку ЕУ не заслужува да не има. На крај краева, кој ги е*е. Не мора баш со нив да бидеме. Се повикуваш на историјата? Па токму таму е запишано дека таа ЕВРОПА мамето ни го е*ала со векови.

Ти си грешка тука. Не е точно дека ние не заслужуваме, туку ЕУ не заслужува да не има. На крај краева, кој ги е*е. Не мора баш со нив да бидеме. Се повикуваш на историјата? Па токму таму е запишано дека таа ЕВРОПА мамето ни го е*ала со векови.

Очигледно не си ме разбрал што сакам да кажам. Прво европа не ни го ебала мамето, отсекогаш било така кај што има сила нема правдина. Второ и јас се согласувам дека не треба да влеземе во Европската Унија.(пошто во Европа(континентот) сакале или не тука сме)

Зошто?
Бидејќи ланецот е силен само колку најслабата алка, а моментално освен нас не заслжуваат влез во ЕУ ниту Бугарија, Грција, Романија, Италија, Шпанија или во глобала сите што сме на југ.

Проблемите во ЕУ настанаа кога политиката стана поважна од економијата и затоа сега ЕУ пропаѓа.

И јас велам да ги напаѓаме и пцуеме ЕУ ама дај прво да си ги решиме проблемите во нашиот двор пошто не можеш да градиш куќа на слаби темели ќе дувне ветер и ќе ја урне .

Не да ги напаѓаме. Не да пцуеме. И најважно: да не кажуваме многу кој заслужува, што заслужува. Нашиот интерес е важен, другите неважни. Кога вака ќе почнеме да размислуваме, друго ќе биде. За прашањето: на таа ЕУ и смета знамето. Грција само користи прилика да галами и да става вето кај стигне, инаку проблемот е некаде на Север. Ако го прифатат тоа знаме, тоа ќе предизвика верижна реакција и за други нерешени проблеми. Не само за нас. Има и други држави со вакви и слични глупости

Mожеби на типот му шепнале да кажи нешто провокативно,па некој да изреагира(бокс у лице,молотовка...) па без никакво околишување да не тргнат од агендата во Декември.

Плус треба партијата некако да се финансира,а Макпетрол нешто последно не му се даваат пари.

Гледам вчера сдс биле против тргнувањето на знамето предожено од ЛП, кога истите тие ( Куманово ) Зоран Дамјановски нареди отстранување на знамето од кутлеш за време на кошаркарски натпревар.
http://maxim.mk/vo-kumanovo-zabrane...od-kutlesh-zashto-toa-bilo-vmrovsko-obelezhje
Дефинитивно играат некоја игра, не им верувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom