BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Овој Махут стварно има среќа и плус се паѓа да игра против ропаци :facepalm:,4-0 па 4-1 у ТБ водеше Симон уз 2 сервиса и му ја заврте Махут до 7-5...каков играч е овој Симон...

Овој Махут стварно има среќа и плус се паѓа да игра против ропаци :facepalm:,4-0 па 4-1 у ТБ водеше Симон уз 2 сервиса и му ја заврте Махут до 7-5...каков играч е овој Симон...

Имаше огромна среќа денес Симон инаку Махут беша каде каде подобар. Ама Симон со неговата мртва игра на враќање само го тераше на грешки Махут.

Ама стварно мајндфак е кадарот од Берси, кога гледам мислам дека теренот е поспор и од Монте Карло, а уствари спаѓа во средно брзи подлоги. Иначе Новак денес танкаше за у Лондон. :icon_lol:

Jas imam procitano deka bersi go smetaat za najbrz teren posle us open?

Утре не очекува доста интересен ден во Париз.
Се стартува со дуелот Вавринка - Алмагро, после нив следуваат Ферер - Симон, па Иснер - Ѓоковиќ, Федерер/Андерсон - Колшрајбер, после 19.30 часот на терен ќе излезат Гаске - Нишикори, и вечерта ќе ја затвори Надал против Јановиц, на теренот број 1 ќе се дуелите Димитров - Дел Потро, Раониќ/Хасе - Андухар/Бердих.

Jas imam procitano deka bersi go smetaat za najbrz teren posle us open?

Хммм, не сум сигурен за ова, во Синсинати е многу брза подлогата, исто и во Шангај. Оваа спаѓа во средно брзи заедно со онаа во Лондон. Али дали е најбрза стварно не можам да бидам сигурен, ќе проверам па ако најдам ќе ти кажам.

ne e tolku brza kolku shto ima chuden odskok topcheto , a i se zalat igrachite na topchinjata , Gaske eve i Novak vchera mrmkaat neshto za istite.
Definitivno chudna podloga e, najneprilagodliva, melem e za jakite serveri , ama ako ne e as ili servis viner vo dolgite razmeni se gubat . Utre i Nadal i Novak ke se pomachat baajagi , a i mislam deka Janovich ke go pobedi Nadal , ako sudime po toa shto izigra denes Nadal a ipodlogata poveke odgovara na ramnite udarachi , a takov e Jirzi

Meне ме плаше h2h помеѓу Новак и Иснер. Башка ако му киниса сервисот на овој кошаркарот, заебано ќе биде.

go slushnavte li denes komentatorot na Sport Klub , go zalel onoj shto ke go komentira utre mechot Ferer-Simon
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 22:32 ---
Meне ме плаше h2h помеѓу Новак и Иснер. Башка ако му киниса сервисот на овој кошаркарот, заебано ќе биде.

nema shansi teoretski Isner utre , posebno da mu napravi brejk na Novak na ovaa podloga , osven ako Novak ne izigra kako so Kveri lani, Isner utre dovolno e Novak samo da prefrla po sredina dlaboki topki Isner ke ima eden kup neiznudeni

go slushnavte li denes komentatorot na Sport Klub , go zalel onoj shto ke go komentira utre mechot Ferer-Simon
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 22:32 ---

nema shansi teoretski Isner utre , posebno da mu napravi brejk na Novak na ovaa podloga , osven ako Novak ne izigra kako so Kveri lani, Isner utre dovolno e Novak samo da prefrla po sredina dlaboki topki Isner ke ima eden kup neiznudeni

За да дојде до размена и да може Новак да префрла по средина со длабоки топки, прво треба да му го врати сервисот како што треба. :D

За да дојде до размена и да може Новак да префрла по средина со длабоки топки, прво треба да му го врати сервисот како што треба. :D

pazi , stvarno ,toj moment sum go ispushtil :)
Pa normalno be prijatel deka treba da mu vrati , ama Pariz ne e Sinsinati i da e tochno na pladne . Novak vo Sinsi gubeshe poeni i vo dolgite razmeni i zatoa vprochem i izgubi , vo Pariz e skroz druga pricha , Isner treba da ima 90% prv servis pa da se nadeva na pobeda i toa vo taj brejk , inaku ne gledam kako drugachije bi mu zemal na Novak chetiri poeni vo eden gem na Novakov servis

А во Синси пладне само за Новак беше, на другава страна кај што играше Иснер сенка беше. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom