BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Јужни ќе се задоволи со титула во Валенсија од денеска, не верувам дека ќе напраи фрки на турнирот, Роже може да отпадне од трката за Лондон, само ако Раониќ го освои турнирот, значи шансите за тоа да се случи се минимални т.е ги нема.
Што знам, осеќам пак некое бош финале ќе се гледа. Ако и подлогата е слоумоушн, е тогаш катастрофа.

68-5 Надал
62-9 Ѓоковиќ

Плус Дејвис Куп финале има за играње. А Надал од Дарцис до Синсинати месец и пол одмараше, ако не и повеќе..
Не е за смеење работата де, затоа те цитирам.

Па ова баш ја побива твојата теорија со оглед на тоа дека Надал не настапуваше на АО и во Мајами! Замисли каква сезона има Надал од февруари па навака. 15 000 финалиња изигра, 100 титули освои сезонава, на секој ебан турнир играше во финале или го освојуваше. Тоа не е напор? Јас не реков дека на Новак, Делпо или некој сосем трети тенисер не му била напорна сезоната. Јас си искоментирав за мојот играч, затоа што го познавам многу подобро од многу луѓе тука. Јебига, таков е Надал, му се троши телото, па затоа мора на некои турнири и да калкулира. Абе земи го за пример ланскиот дуел на Новак со Квери овде во Париз и се ќе ти стане јасно. Едноставно тенисерите не го сфаќаат преозбилно овој Мастерс затоа што е непосредно пред Лондон и не сакаат да ризикуваат повреди и слични други работи. Човек да не спомне нешто, дискусијава ја отеравте у три лепе пичке материне, за глупи работи. Али пак ќе кажам, мислам дека овој Мастерс нема да биде заебанција, затоа што се води битка за тоа кој да ја заврши годината како број 1 и секој бод е битен. Јас сум задоволен со 1/2 финале за Рафа, па после во Лондон ќе објасни некои работи.

Едит: Фотос, подлогата спаѓа во средно брзи подлоги, слична на онаа во Лондон, само малце побрза. Камерата у Париз ептен лаже, ја коа ги глеам мислам дека играат на земја а не у сала. Мајндфак е ептен.

Па ова баш ја побива твојата теорија со оглед на тоа дека Надал не настапуваше на АО и во Мајами! Замисли каква сезона има Надал од февруари па навака. 15 000 финалиња изигра, 100 титули освои сезонава, на секој ебан турнир играше во финале или го освојуваше. Тоа не е напор? Јас не реков дека на Новак, Делпо или некој сосем трети тенисер не му била напорна сезоната. Јас си искоментирав за мојот играч, затоа што го познавам многу подобро од многу луѓе тука. Јебига, таков е Надал, му се троши телото, па затоа мора на некои турнири и да калкулира. Абе земи го за пример ланскиот дуел на Новак со Квери овде во Париз и се ќе ти стане јасно. Едноставно тенисерите не го сфаќаат преозбилно овој Мастерс затоа што е непосредно пред Лондон и не сакаат да ризикуваат повреди и слични други работи. Човек да не спомне нешто, дискусијава ја отеравте у три лепе пичке материне, за глупи работи. Али пак ќе кажам, мислам дека овој Мастерс нема да биде заебанција, затоа што се води битка за тоа кој да ја заврши годината како број 1 и секој бод е битен. Јас сум задоволен со 1/2 финале за Рафа, па после во Лондон ќе објасни некои работи.

Едит: Фотос, подлогата спаѓа во средно брзи подлоги, слична на онаа во Лондон, само малце побрза. Камерата у Париз ептен лаже, ја коа ги глеам мислам дека играат на земја а не у сала. Мајндфак е ептен.

Stef , ti pred skoro sekoj faking turnir gi pravish ovie muabeti , i mi dojde preku ona pa ja zastegav. Ta ovoj mu e biten ,ovoj ne , nema da zapinja , ke odmara i sl. I ne samo jas , i drugi go primetile ovoj sindrom megju Nadalovci , posebno kaj tebe, odnapred alibi pa ako pobedi , tolku , gospod ne mu e ramen. Ta taka mu se troshelo teloto , ta onaka na beton se troshel , zemjata bila najdobra i sl .Abe kako za site taka i za nego , kako drugite da ne se lugje, oni igraat badmington. A otvori muabet za fizichka sprema , pak on najspremen , a izgubi , mnogu napor pretrpe , nikoj kako nego ne e istroshen . Tolku na taa tema , epten zapinjavme .
Za Pariz , mislam deka Novak e glaven favorit , ama zdrebot mu e upm , sepak ako e najdobar , treba se da pobedi. Kaj Nadal , pa mislam i se nadevam deka Janovic ke go pobedi , ako ne , siguren finalist e

Па ова баш ја побива твојата теорија со оглед на тоа дека Надал не настапуваше на АО и во Мајами! Замисли каква сезона има Надал од февруари па навака. 15 000 финалиња изигра,
Така де 15 000 финалиња изигра, па реши да не запиња на Вимблдон, да го одмори телото. :icon_lol:

Уживај де, ете Новак на Вимблдон играше 7 утакмици, Надал отпадна у прво коло и имаше две недели плус одмор. Па, напорот горе долу е ист коа ќе земеш се во обзир.
AO не играше пошо не беше спремен, а Мајами и Новак отпадна 3 коло, кажи речи како да не играл.

Stef , ti pred skoro sekoj faking turnir gi pravish ovie muabeti , i mi dojde preku ona pa ja zastegav. Ta ovoj mu e biten ,ovoj ne , nema da zapinja , ke odmara i sl. I ne samo jas , i drugi go primetile ovoj sindrom megju Nadalovci , posebno kaj tebe, odnapred alibi pa ako pobedi , tolku , gospod ne mu e ramen. Ta taka mu se troshelo teloto , ta onaka na beton se troshel , zemjata bila najdobra i sl .Abe kako za site taka i za nego , kako drugite da ne se lugje, oni igraat badmington. A otvori muabet za fizichka sprema , pak on najspremen , a izgubi , mnogu napor pretrpe , nikoj kako nego ne e istroshen . Tolku na taa tema , epten zapinjavme .
Za Pariz , mislam deka Novak e glaven favorit , ama zdrebot mu e upm , sepak ako e najdobar , treba se da pobedi. Kaj Nadal , pa mislam i se nadevam deka Janovic ke go pobedi , ako ne , siguren finalist e

Не знам кај читаш дека он не бил спремен и слично. Или си слеп или измислуваш нешто, трето нема. Разбираш дека следи Мастерс Купот во Лондон??? Знаеш што значи тоа? Или треба да ти цртам? Не ми попувај жити мене, не се прај со сила и не си го врти муабетот како што тебе ти одговара. Од Делпо поштено си изгуби и тоа тука беше признаено од секој фан на Надал, а прв јас го признав поразот. Го испердаши ко мало дете и крај на приказната. Алиби сум барал за евентуален пораз :tapp: Жива среќа Надал ретко губи иначе кај ќе ми беше крајот со алиби приказните нели? :icon_lol:
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 23:52 ---
Така де 15 000 финалиња изигра, па реши да не запиња на Вимблдон, да го одмори телото. :icon_lol:

Уживај де, ете Новак на Вимблдон играше 7 утакмици, Надал отпадна у прво коло и имаше две недели плус одмор. Па, напорот горе долу е ист коа ќе земеш се во обзир.
AO не играше пошо не беше спремен, а Мајами и Новак отпадна 3 коло, кажи речи како да не играл.

Тие две недели многу му сменија во поглед на американската турнеја. Изгуби непланирано на Вимблдон, но тој пораз имаше и доста позитивни ствари, свеж влезе во Монтреал, Синси и на УС Опен, а се надевам дека има сеуште свежина во него и за претстојниве два турнира. Обично Надал играше до УС Опен, после тоа беше распад систем, ем турнири во сала, ем физички беше многу слаб од напорните сезони. Оваа сезона тоа се смени во некоја мера, Рафа го смени начинот на игра, не е веќе класичен дефанзивец, сега напаѓа од сите страни, добар е и од двете крила, сервисот му е доста подобрен, иако мое мислење е дека може да има прогрес на бекхенд страната. Форхендот му е перверзии сезонава, особено паралелата. :pipi: Па поради овие работи што ги набројав се надевам дека супер ќе ги одигра последните два турнира од сезоната, и дека ќе освои бар една титула, јас типувам на онаа во Лондон, а зошто да не и двете. :D

Одличен тенис играат Томиќ и Лопез. Сакам да пројде Томиќ, да сврзе и он конечно неколку победи по ред. Али подлогава е створена ко за него, слајсот одлично му фаќа, а гледам и форхендот му е доста подобрен.

Гледам тука се дава голем акцент на тоа како Надал имал екстремно напорна сезона. Тоа е сосема точно ама никој не спомнува дека тој пред тоа не играше повеќе од пола година и сезоната ја почна потполно физички и психички одморен. Ајде да видиме дали наредната година ќе има толку снага или ќе се поти како на последниве два турнира.

Бенето која мизерија станал,чим губи од Нишикори вака убедливо...

Бенето која мизерија станал,чим губи од Нишикори вака убедливо...

ЛОЛ, фали уште од Бенето да изгуби Нишикори и нека се откаже од тенис. Не знам што ти е чудно, фаворит беше Нишикори.

Нишикори ми е у најглупите тенисери заедно со Симон,Јанко,Пер... и остала багра на мутави тенисери,кои се тотално нестабилни психички.
Чилиќ му се игра тенис после враќањето,накурчен ке е против Делпо. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom