Што слушаме во моментот? (Читај правила)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Black Hawk Down soundtrack, producer Hans Zimmer. Пред малку го преслушав овој , по којзнае кој пат...

Black_Hawk_Down_Soundtrack.jpg

Мain theme

Das Model -Rammstein
Оригинално за прв пат снимена од германската група Kraftwerk во 1978 година, Rammstein прв пат ја изведуваат во 1997 година. Моја оценка 8/10 споредено со другите песни од Rammstein

Chillstep - Dreams на кајгана радио

Дефнитивно нешто ново што почнав во последно време да го слушам и доста ме одмара додека седам на интернет приметив дека доста многу малку луѓе слушаат Chillstep бидејќи од 2011 е Chillstep

Вчера го ставив винампот на измешано и овој ме закотви на Thick as a Brick од Jethro Tull. Морав да го ислушам цел албум, немаше што...
Но ми текна и дека лани Ian Anderson (без Jethro Tull) сними продолжение на прикаската - Thick as a Brick 2, со поднаслов „Што се случи со тоа дебелото дете?“, и дека веќе некое време се канам да го ислушам.

Значи: Ian Anderson - Thick as a Brick 2.

My Friend of Misery

Песна на Металика од истоимениот албум, попознат како Црниот албум, воедно еден од најдобрите музички албуми на сите времиња.
Песна што никогаш не ја имаа изведено во целосната верзија се до прошлогодишната турнеја во која го изведуваа цел овој албум комплетно.
Лично една од моите омилени песни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom