Упатство за идни крводарители

FYI ако имаш поправано заб мора барем да има барем 2 недели поминато од кога си го поправал. мене вчера ме вратија заради таа причина.
да, 2 недели е за поправање заб кај нас мада една недела е сосема доволно

да, 2 недели е за поправање заб кај нас мада една недела е сосема доволно
ова е заради страв од случајно пренесување на хепатит Б ?
не ми дадоја објаснување зошто неможам да дадам крв но претпоставив дека можи да е ова една од причините.

прашање за еден другар му кажал некој дека ослабел од повеќе пати дарување крв има логика или така му се погодило на него зависи до организмот ??? п.с него целта е му е да ослабе хехехе

прашање за еден другар му кажал некој дека ослабел од повеќе пати дарување крв има логика или така му се погодило на него зависи до организмот ??? п.с него целта е му е да ослабе хехехе

Нема.

Ах камо ли да беше така, давај крв и ослаби :D

zdravo daruvav krv imam kniska za kravodaritel koj se moite prednosti ako imam kniska?

zdravo daruvav krv imam kniska za kravodaritel koj se moite prednosti ako imam kniska?
Koga ke soberiš 10 pati......neplakaš skoro ništo po bolnici.
Jas imam daruvano nad 40 pati....vo dezurna za inekcija ne plakam....analiza na krv isto....imam praveno operacija vo državna i koga vidoa deka sum krvodaritel ništo ne paltiv...ni participacija

Смеам да дарувам крв доколку користам стероиди?

Под кои услови не смее да се дарува крв?
Кога враќаат?
Дали и за нешто покачено во крвта можат да вратат?

Под кои услови не смее да се дарува крв?
Кога враќаат?
Дали и за нешто покачено во крвта можат да вратат?

Кога имаш во скоро време вадено/поправано заб, кога имаш низок притисок, кога имаш низок хемоглобин. За останато не знам.

дали се избегнува на искачање на надкожни чирови со дарување крв

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom