Скопје се гради! Градежна експанзија!

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
Многу големи песимисти сте македонци ! Дај боже и да се гради, и многу треба уште да се прави ! Смирете го малку расизмот, не оди на добро..

ubavo napisavte se dodeka se pusti ostatokot od makedonija i se dodeka se trupa skopje do togas ke trae ekspanzijata no za se ima kraj ,sega poveke se isplakja da zemes bg pasos nego da odis pod kirija vo sk

Чим турчин ги гради и тоа се очекува.

Чим турчин ги прави, кој има пари да плати, тој и ќе клати. Да имав амбиции да останам во земјава ќе правев план како да купам стан таму бидејќи зградите се ТоБ и локацијата е мошне добра.

Инвеститорот го боли ќошак кој ќе купи стан,дали албанец Македонец или узбекистанец..на него му е битно да продаде и да профитира..е сега кој има пари,тој ќе купи..Кој нема ќе се слика (покрај зградите). Иначе лошо е што се инвестира само во ск,не е на арно,другите градови пропаднаа,може ќе дојде ред и до нив,ама дури дојде ќе се испразнат градовите.

Инвеститорот го боли ќошак кој ќе купи стан,дали албанец Македонец или узбекистанец..на него му е битно да продаде и да профитира..е сега кој има пари,тој ќе купи..Кој нема ќе се слика (покрај зградите). Иначе лошо е што се инвестира само во ск,не е на арно,другите градови пропаднаа,може ќе дојде ред и до нив,ама дури дојде ќе се испразнат градовите.
Имаш право, во Скопје постојано се гради и станува се повеќе и повеќе натрупано, додека пак останатите градови остануваат празни и нешто многу поразлично од Скопје. Да, некои ќе речат Скопје е главен град па треба да биде и најмодерен, но тоа не значи дека другите градови треба да се запостават :)

Kolku e m2 vo turskite kuli? Slusam okolu 600€/m2 se dvizele stanovite...Moguce toa za Sk?

nekogas imase migracija selo grad koga se opustosija selata niz mkd sega ke se ispustat celi regioni makedonija poleka stanuva mariovo
--- надополнето: 23 септември 2013 во 02:27 ---
Kolku e m2 vo turskite kuli? Slusam okolu 600€/m2 se dvizele stanovite...Moguce toa za Sk?

cenata za izgradba e okolu 350 e kolku sto znam jas e sega grujo im ja dade bez pari lokacijata koj znae sto se pravi

Како што ми кажуваат пријатели што живеат во околните згради цената во кулите била 650 евра /m2 + 100 евра одржување секој месец(лифтови,ходници,проветрување,паркчиња :)

Како што ми кажуваат пријатели што живеат во околните згради цената во кулите била 650 евра /m2 + 100 евра одржување секој месец(лифтови,ходници,проветрување,паркчиња :)
Daj ne zaebavaj....20god ako ziveam tamu 24000€ ke treba da im dadam za odrzuvanje? :pos:

Ако е 650 евра тоа поевтин квадрат од многу други..па и на бетер локации.Одржувањето е нормална ствар,мада е многу за наш стандард..али толкави згради,толку површина нормално дека мора да се оддржава..

Ако е 650 евра тоа поевтин квадрат од многу други..па и на бетер локации.Одржувањето е нормална ствар,мада е многу за наш стандард..али толкави згради,толку површина нормално дека мора да се оддржава..

Не заебавај, тоа ти е компензација за ниската цена. Веројатно нема цело време да плаќаш 100 евра месечно за одржување. Кога сите станари по зградиве во Скопје би плаќале 20 евра би било супер, ама вака да купиш стан за 650 евра и да плаќаш многу повеќе од нормалното губи смисла. Мислам дека е неодржливо за наши услови.

Не заебавај, тоа ти е компензација за ниската цена. Веројатно нема цело време да плаќаш 100 евра месечно за одржување. Кога сите станари по зградиве во Скопје би плаќале 20 евра би било супер, ама вака да купиш стан за 650 евра и да плаќаш многу повеќе од нормалното губи смисла. Мислам дека е неодржливо за наши услови.

Па и ја така кажав дека е многу,може само е дез-информација.

Aj ako ima nekoj kontakt telefoni od Novi stanbeni objekti vo izgradba ili veke zavrseni a se naogaat vo okolinata na Taftalidze, pokraj SU Gorgi Dimitrov ili eventualno prema Leptokarija da pusti kontakt info ovde ili na PP
Blagodaram

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom