Реклама на адвокатска канцеларија?

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Пред една недела ми стигна во пошта, на име на фирмата, препорачана пратка со реклама каде што новопечен адвокат ми ги нуди неговите услуги.
.
Значи типот си има склопено текст и на крај мавнал и печат и потпис.
Јас колку што знам на адвокатите не им е дозволено да се рекламираат...

Дај кажете кај може да го пријавам и такви други работи.

Е сега уште не ми е јасно зошто па кај мене.... дали некој им продава информации или па случајно ме ставил во листат е енигма, ако праќа од сите што ги наоѓа во златна книга тогаш многу пари ке фрли....

Адвокатска комора на Република Македонија
Даме Груев 3, 1000, Скопје
Тел.: 02/3165-409

Пред една недела ми стигна во пошта, на име на фирмата, препорачана пратка со реклама каде што новопечен адвокат ми ги нуди неговите услуги.
.

Е сега уште не ми е јасно зошто па кај мене.... дали некој им продава информации или па случајно ме ставил во листат е енигма, ако праќа од сите што ги наоѓа во златна книга тогаш многу пари ке фрли....

тужи го за ова..нека скапи во затвор 100 години...за ваков прекршок мора државата да реагира,мора човекот да скапи во затвор...ууааа адвокати што сами себе рекламирате уууаааа!!!!!

Добар си, чим кје тужиш адвокат

Sent from my U8180 using Tapatalk 2

а зошто да не може да се рекламира?

секаде има светлосни реклами за овој или оној адвокат со име ... зар тоа не е рекламирање?

а зошто да не може да се рекламира?

секаде има светлосни реклами за овој или оној адвокат со име ... зар тоа не е рекламирање?

Незнам зашто да не може да се рекламираат...Тоа адвокатите што се на форумов нека кажат. Ваљда дека не е пиљара. Си сретнал ти во весник или кај некои други медиуми реклами за адвокатски канцеларии, нотари и сл?
Светлечки реклами не сум видел, а да има табли што пишува адвокат тој и тој е нормално, зборот ми беше за реклама од овој тип: Здраво јас сум адвокат Трпе Трпевски и сакам да ја застапувам вашата фирма бла бла бла ....
и се ова напишано во писмо и пратено кај мене со препорачана пратка.

Во неколку неврзани разговори со други адвокати го имам разбрано ова.

Мене искрено ми е за тоа како баш кај мене пратил, се сомневам дека некој им продава информации...

Да е таргетирано по адреса не е, комшиите немаат вакво добиено... кујзне што е работава.
--- надополнето: 20 септември 2013 во 00:33 ---
тужи го за ова..нека скапи во затвор 100 години...за ваков прекршок мора државата да реагира,мора човекот да скапи во затвор...ууааа адвокати што сами себе рекламирате уууаааа!!!!!

Прашањето е дали смее/ не смее ваква реклама да праќа... Не гледам зошто ако е незаконски не би го пријавил. Секоја ваква "конкуренција" не е добра конкуренција. Ако некој сака да игра валкано онда заслужува да биде пријавен.

Него, ти да не си адвокатов?

Да е таргетирано по адреса не е, комшиите немаат вакво добиено... кујзне што е работава.
Прашањето е дали смее/ не смее ваква реклама да праќа... Не гледам зошто ако е незаконски не би го пријавил. Секоја ваква "конкуренција" не е добра конкуренција. Ако некој сака да игра валкано онда заслужува да биде пријавен.

Него, ти да не си адвокатов?
не мислиш дека прашањето ти е малку несоодветно?..ајде постирај под кој член тако-званиот адвокат ти го прекршил законот за само рекламирање?

П.С да јас сум адвокатот,имаш против?тужи ме bitch

не мислиш дека прашањето ти е малку несоодветно?..ајде постирај под кој член тако-званиот адвокат ти го прекршил законот за само рекламирање?

П.С да јас сум адвокатот,имаш против?тужи ме bitch

Добро ти гледаш негде дека сум пишал дека сум сигурен за дали смее или не смее да се рекламира вака?

Прашав, ако знаеш одговори. Очигледно е дека не мислам да се замрам со читање на закони па затоа и е отворена темава...

А што знаеш ти за адвокатите?

Тоа јас што знам не е битно. Битно е дека ти си немаш врска и веројатно и на ФОН си фаќал врски за да станеш адвокат.

Не бев сигурен, отворив тема. Ако ти си имаш проблеми у животот иди реши си ги, немора да сереш тука.

еве ти сеа линк од кодексот на етика.

п.с барај под 25

.

Де не биди толку лош.
Човекот сакал да си се рекламира,можеби не ти пратил само тебе него и на други компании, не мора да значи дека некој му продава инфо за тебе. Можеби случајно те нашол на нет на некоја реклама и слично. Не мора одма црни мисли во главата да ти се вртат. А и ако е забрането можеш фино лепо да му пишеш повратно писмо дека не си заинтересиран,пред се поради тоа што и он сам како адвокат би требало да го знае добро законот дека не му е дозволено саморекламирање и дека поради тоа не сакаш никакви услуги од него. Секако доколку не си за валкани игри :)
А од друга страна гледно,а може и греота е човекот,можеби нема работа.. од кај знаеш се бива ..штом се одлучил на таков чекор :cautious:

Чим ти праќа писма на фирма, дечкото е млад адвокат, почетник. Пари нема, жалосно е да го пријавиш некој што сака да работи. Ништо лошо не направил понудил услуга.

Па по се изгледа нема ни да го пријавам, ама па од друга страна и јас сум млад и желен за работа па гледам се да правам прописно.
Се си мислам дека уствари типов е DonM :)
Ова е исто како да отидеш на автомеханичар, да ти отвори гепек и да го бара моторот.
Уште па де е новопечен хирург и да е желен за работа, а да не почитува етички кодекс... сигурно на Косово ќе најде работа.

saul.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom