Messanger
Аскер
Нацртав грб на ВМРО и револверот со камата на табла во турско село и ме пријавил некој во амбасада. Може не е сериозно, информирајте ме за санкцијата која може да ме стигне најверојатно за национална навреда или шо и да е...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нацртав грб на ВМРО и револверот со камата на табла во турско село и ме пријавил некој во амбасада. Може не е сериозно, информирајте ме за санкцијата која може да ме стигне најверојатно за национална навреда или шо и да е...
Не ВМРО-ДПМНЕ бре Лавот над него Слобода а под него Смрт
Јас да те сретнам би те тепал. Турците ги сметам за пријателски народ. Шо к*ур се чепкате каде што не треба?
А каков непријателски потег направил во случајов?
Освен шкртањето, кое се смета за вандализам (ако е без одобрение на сопственикот на имотот) и за кое нормално може да добие соодветна казна. И не сфатив, си го сторил ова во турско село во Турција, или во турско село во Македонија? Моментот со амбасадата не ми беше јасен...
Јасно. Но, сепак си сторил вандализам. И ако те пријавиле во полиција, а знаат кој си, може да завршиш на суд или да бидеш парично казнет.У македонија во едно школо кое се реновира немаше навредлива содржина никаква...само симболите.
А каков непријателски потег направил во случајов? Ова мото е дел од македонската историја и нема никаква провокаторска симболика.
Абе немај гајле како што реков тоа не е навредливо туку е симбол на организација. Нема никаква врска со нив, а не е ни вандализам како што рекоа погоре зошто тоа може да се избрише со сунгер за 3 секунди.У македонија во едно школо кое се реновира немаше навредлива содржина никаква...само симболите.
Гледам од реалната страна. Мене СССС не ми е никаква провокација, затоа што го знам значењето. Од друга страна, графит со мапа со Голема Албанија, ми е провокација, затоа што покажува територијални претензии кон земјата во која живеам. Истото би го сметал и за Голема Србија/Бугарија/Грција во која споени има делови од Македонија. Исто така, сметам дека цртањето на графити (на места кои не се наменети за тоа) е вандализам и треба да се казни.Па за Србите и она СССС е дел од историјата, ама за некој друг може да биде навредливо. Зависи од која страна гледаш на приказната.